Blogi digipalveluista

Lue mitä digitaalisten palvelujen rakentamisen taustalla tapahtuu.

Digitaaliset palvelut -kokonaisuus toimii Turun kaupungin Smart and Wise Turku -kärkihankkeen alaisuudessa vuosina 2018 - 2019. Suomi.fi-palvelut ja saavutettavuus sekä esteettömyys käynnistävät vuoden 2018.

Aiemmin digitaalisten palvelujen kehittämisestä on blogattu osoitteessa www.turku.fi/dipake

Uusimmat blogipostaukset

Digitaalinen supersankari

Digikannustin-hankkeiden kyydissä 

31.3.2021 09.39 - Mira Koivumäki-Lindholm
Koronan kanssa ajallisesti lähes sama matka on kuljettu Digikannustin-hankkeiden kyydissä. Meno on ollut välillä kuoppaista, välillä verkkaista, mutta koko ajan äärimmäisen kiinnostavaa ja kiehtovaa.
Digituen kuvituskuva, Digi- ja väestötietovirasto. Kuvassa tyttö istuu sohvalla ja käyttää kännykkää kuulokkeet korvilla.

Digituki kuuluu myös nuorille

21.1.2021 11.00 - Julia Innilä
Me Digituki Varsinais-Suomessa -hankkeessa olemme huomanneet, että digituki mielletään yleensä ikäihmisille kuuluvaksi. Tosiasiassa digitukea tarvitsevat jossakin vaiheessa elämäänsä lähes kaikki, myös nuoret.
Digituen kuvituskuva, Digi- ja väestötietovirasto, mies käyttää älypuhelinta.

Digituen kehittäminen jatkuu Varsinais-Suomessa

3.11.2020 10.00 - Julia Innilä
Digituki Varsinais-Suomessa -hanke jatkaa digituen kehittämistä ja verkostotyötä. Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupunki jatkavat yhteistyössä digituen alueellista koordinointia valtiovarainministeriön jatkorahoituksella 1.11.2020 –31.10.2021.
Digituen kuvituskuva, Digi- ja väestötietovirasto, mies opastaa naista kannettavan tietokoneen käytössä.

Digituen vauhdikas syksy

31.8.2020 13.30 - Julia Innilä
Digituki Varsinais-Suomessa -hanke ja Varsinais-Suomen alueen digituen verkosto lähtivät elokuussa jälleen vauhdikkaasti eteenpäin. Viimeiset verkostotapaamiset ennen kesätaukoa järjestettiin juhannusviikolla.
Palvelukartan vahvakontrastinen näkymä Turun keskustan alueella. Mustavalkokäyttöliittymän saa käyttöönsä esimerkiksi Kontrasti-kohdassa palvelukartalla.

Maailman saavutettavin palvelukartta käyttöön syksyllä myös Turussa

3.7.2020 16.41 - sanna moisala
Viime syksynä julkistettiin Turun uusi palvelukartta, jonka pääasiallinen tehtävä on helpottaa jokaisen turkulaisen arkista eloa. Kartta auttaa lähipalvelujen löytämistä sekä helpon reittejä perille.

Sivut