Suomalainen yhteiskunta siirtyi poikkeusajan myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen muutamassa päivässä. Osalle digitaaliset palvelut ovat vielä vieraita ja he tarvitsevat nyt digitukea enemmän kuin koskaan. Varsinaissuomalaiset etädigituen tarjoajat on koottu Suomidigi-sivustolle.

Etädigituen tarjoajat Varsinais-Suomessa

Digituki Varsinais-Suomessa -hanke on koonnut etädigituen tarjoajia Varsinais-Suomen alueella Suomidigi-sivustolle.

Valtakunnallisen Digitukiverkoston toimintaa koordinoi Digi- ja väestötietovirasto.

Me kaikki joudumme nyt keksimään usealla elämän osa-alueella tapoja tehdä asiat digitaalisesti tai muuten totutusta poikkeavalla tavalla. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata itse – osaavammat meistä voivat auttaa niitä, joille digipalveluiden käyttö on vieraampaa.

Valtakunnallinen Digitukiverkosto tarjoaa tukea arkiseen sähköiseen asiointiin myös etänä usealla eri tavalla ja tukitoimintaa kehitetään koko ajan. Verkosto koostuu digituen tarjoajista ympäri Suomen. Digitukiverkoston jäsenet jakavat keskenään hyödyllistä tietoa ja noudattavat yhteistä digituen eettistä ohjeistusta.

– Tässä vallitsevassa tilanteessa digituen tarve on kasvanut merkittävästi. Tästä syystä digituen tarjoajat Varsinais-Suomessa kehittävät etätukitoimintaa parhaansa mukaan ja alueellisia yhteystietoja on koottu yhteen. Kannustamme myös kaikkia muita digitaitoisia tukemaan läheisiään, kertoo Digituki Varsinais-Suomessa -hankkeen projektipäällikkö Noora Orvasto.

On hyvä muistaa, että digipalvelut eivät vielä ole kaikkien saatavilla: kirjastojen ja asukastalojen sulkeuduttua digitaalisten palvelujen ulkopuolelle on jäänyt joukko digitaitoisia ihmisiä, joilla ei ole pääsyä nettiin tai siihen tarvittavia laitteita. Myös varsinaissuomalaisia kannustetaan miettimään keinoja tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Minkä digitaidon sinä voisit opettaa toiselle?

Yhteishenkeä tarvitaan nyt meiltä kaikilta. Auttamalla toista niiden digipalveluiden pariin, joita osaat itse edes vähän, teet arjesta hänelle helpompaa.

Digitaaliset palvelut sujuvoittavat arkisten asioiden hoitamista ja monipuolistavat yhteydenpitoa etenkin nyt, kun kohtaamisia kasvokkain on syytä välttää.