Elämää Turussa – Tarinoita Turusta ja turkulaisista

Sataman tarinoita

Linnanniemen kärjessä sijaitsevalla satamalla on ollut keskeinen rooli alueen historiassa, ja sataman toiminnot ovat olennainen osa merellistä aluetta tänäkin päivänä. Alueelta löytyy satamatoimintojen lisäksi myös ravintoloita ja muita yrityksiä, lastentarha, museoita ja yksityisasuntoja. Sosiaalisessa mediassa sekä Historian ja tulevaisuuden museon verkkosivuilla julkaistu Sataman tarinoita -juttusarja tutustuttaa alueen arkeen ja elämään.  

Sataman tarinoita -juttusarja, joka on osa Elämää Turussa -kokonaisuutta, perustuu Turun museokeskuksen vuonna 2019 ja 2020 suorittamaan alueen nykydokumentointiprojektiin. Nykydokumentoinnissa on taltioitu muuttuvan Linnanniemen nykytilaa ja siellä asuvien tai työskentelevien ihmisten ajatuksia ja muistoja. 

Satama on portti maailmalle.

Viisi videohaastattelua

Linkki avautuu YouTubeen. Videoiden asetuksissa voit valita tekstityksen. Videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Sisältökokonaisuus Elämää Turussa kertoo ihmisistä, tarinoita turkulaisista ja turkulaistuneista. Tavallisesta arjesta ja sen ilmiöistä, poikkeuksellisista hetkistä ja käännekohdista, työstä ja lapsuudesta. Turun tarinat ovat kaupungin asukkaiden elettyä elämää ja heidän historiaansa. 

Elämää Turussa -sisältökokonaisuus on osa matkaa kohti Historian ja tulevaisuuden museota, joka on suunniteltu avautuvaksi vuonna 2029. Museo tulee olemaan maailman paras Turun historiasta kertova museo, jossa Suomen vanhimman kaupungin tarinat ja ihmiskohtalot heräävät eloon ja jossa vierailu lisää ymmärrystä historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuuden suunnista. 

Turku on kuin kaupunkilaistumisen laboratorio. - Matti Kassilan elokuvasta Kolmen kaupungin kasvot

Linnanniemen ideakilpailun voittaneessa ehdotuksessa Historian ja tulevaisuuden museo sijoittuu veden äärelle Linnanniemen kärkeen. Museo avaa ikkunoita maailmalle, toivottaen samalla merenkulkijat ja matkailijat tervetulleiksi Suomen Turkuun.

 

Kaupunginosa/Alue: