Elämää Turussa – Tarinoita Turusta ja turkulaisista

Tarinoita kotikulmilta

Tarinoita kotikulmilta -juttusarja perustuu Turun museokeskuksen vuonna 2022 suorittamaan kahden lähiöalueen nykydokumentointiprojektiin. Nykydokumentoinnissa taltioitiin Jyrkkälässä ja Haritussa asuvien ihmisten ajatuksia ja muistoja asumalähiöistään. 

Parasta Haritussa on luonto ja ihmiset (Laina Eronen, Harittu)

Jyrkkälä on hieno paikka (Kurt Laine, Jyrkkälä)

Lähiöalue muuttuu ja muovautuu (Juhani Koskinen, Jyrkkälä)

Asukastoimikunta pitää kiireisenä (Isko Laurell, Jyrkkälä)

Rakkaus Jyrkkälää kohtaan ei järky (Vesa Tiainen, Jyrkkälä)

Kuvia kotikulmilta

Kuvia kotikulmilta -työpajoissa 11.–20.8.2022 kuvattiin omaa lähiympäristöä omalla kännykällä. Samalla tutkittiin erilaisia kuvakulmia ammattivalokuvaaja Satu Aallon ohjaamana. Miten eri etäisyydet vaikuttavat näkemäämme? Mitkä kauniit asiat jäävät tavallisesti arjessamme huomaamatta? Mitä kuvan avulla voi viestiä?

Kuvia kotikulmilta

Sisältökokonaisuus Elämää Turussa kertoo ihmisistä, tarinoita turkulaisista ja turkulaistuneista. Tavallisesta arjesta ja sen ilmiöistä, poikkeuksellisista hetkistä ja käännekohdista, työstä ja lapsuudesta. Turun tarinat ovat kaupungin asukkaiden elettyä elämää ja heidän historiaansa. 

Elämää Turussa -sisältökokonaisuus on osa matkaa kohti Historian ja tulevaisuuden museota, joka on suunniteltu avautuvaksi vuonna 2029. Museo tulee olemaan maailman paras Turun historiasta kertova museo, jossa Suomen vanhimman kaupungin tarinat ja ihmiskohtalot heräävät eloon ja jossa vierailu lisää ymmärrystä historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuuden suunnista. 

Turku on kuin kaupunkilaistumisen laboratorio. - Matti Kassilan elokuvasta Kolmen kaupungin kasvot