Elintarvikkeiden kuljetukset

Turun kaupungin alueella elintarvikkeiden kuljetusajoneuvojen tarkastuksista vastaa terveystarkastaja Sanna Stark.

Ammattimaista elintarvikekuljetustoimintaa harjoittavan tulee tehdä kuljetusvälineestä omavalvontasuunnitelman sisältävä ilmoitus kotipaikkakuntansa terveydensuojeluviranomaiselle.

Toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on uuden toiminnanharjoittajan tehtävä ilmoitus ympäristöterveysviranomaisille. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi toiminnanharjoittajan ja kuljetuksen tiedot, kuljetusväline, kuljetettavat elintarvikkeet sekä kuljetuslämpötilat ja niiden toteamismenetelmä.

 

Elintarvikekuljetusten vaatimukset

  • Kuljetustilan tulee olla päällystetty sisältä kovapintaisella, sileällä, helposti puhtaana pidettävällä ja desinfioitavalla materiaalilla.
  • Ovissa tulee olla hyvät eristeet.
  • Kuljetustiloissa ei saa säilyttää asiaankuulumattomia tarvikkeita.
  • Kuljetuksen aikana elintarvike ei saa joutua kosketuksiin sellaisten materiaalien tai tuotteiden kanssa, joista sille voisi aiheutua haittaa.
  • Kuljetustilan tulee olla ohjaamosta eristetty, riittävästi valaistu sekä umpikori.
  • Kuljetustilassa tulee olla kuljetettaville elintarvikkeille sopivat lämpötilat. Kylmäsäilytystä vaativien, helposti pilaantuvien elintarvikkeiden yli 2 tuntia kestävät kuljetukset tulee varustaa lämpötilanseurantajärjestelmällä. Pakasteiden kuljetusvälineissä on oltava lämpötilan mittaus- ja tallennuslaitteet.
  • Kuljetustila tulee puhdistaa perusteellisesti päivittäin.
  • Kuljettajalla tulee olla siisti ja tarkoitukseen sopiva työasu.

Käyntiosoite: 

Yliopistonkatu 27a (pääovi)
20100 TURKU

Puhelin:

02 262 4300
Vaihde 02 330 000
Sähköposti: 
ymparistoterveys@turku.fi