Eroon yksinäisyydestä

Yksinäisyyteen on saatavilla apua ja sitä kannattaa hakea. Turussa on tarjolla monipuolisesti palveluita niin yksinäisille lapsille, nuorille kuin vanhuksillekin.

Lasten ja nuorten yksinäisyydellä ja syrjäytymisellä on suora yhteys tulevaisuuden hyvinvointiin. Yksinäisyys johtaa helposti syrjäytymiseen ja lisää työttömyysriskiä merkittävästi. Me haluamme saada yksinäisyyden kierteen katkeamaan ja ihmiset avun piiriin. Siten voimme lisätä turkulaisten hyvinvointia.

Tutkimusten mukaan yksinäisyys on Suomessa yleisintä nuoruudessa ja vanhuudessa. Yksinäisyys vaikuttaa pahimmillaan jokapäiväiseen elämään ja rampauttaa toimintakyvyn. Yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: eniten yhteiskunnan varoja vievät mielenterveysongelmat ja nuorten syrjäytyminen.

Tule kohdatuksi

Komppi – etsivä nuorisotyö auttaa 15–29 -vuotiaita nuoria erilaisissa elämän murrosvaiheissa, myös silloin, jos on yksinäinen tai kaipaa tekemistä. Etsivien nuorisotyöntekijöiden kanssa voi jutella ja heiltä saa tukea hankalalta tuntuvassa elämäntilanteessa.

Vamos Turku tarjoaa 12–19 -vuotiaille nuorille tukea yksilö- ja ryhmävalmennuksena. Valmennuksella voidaan tukea nuorta esimerkiksi jos yksinäisyys, ahdistuneisuus tai vaikeudet sosiaalisissa taidoissa hankaloittavat koulunkäyntiä tai opiskeluja.

Hyvinvointikeskukset ikääntyneille tarjoavat yhteisöllisyyttä ja tukea kotona asumiseen yli 65-vuotiaille turkulaisille. Keskuksissa voi esimerkiksi ruokailla, osallistua harrastetoimintaan ja saada neuvontaa ja palveluohjausta vaikkapa teknologiasta tai ravitsemuksesta.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia yhteiseen tekemiseen.