Peruskoululaiset palasivat 14.5.2020 lähiopetukseen pitkän opetusjakson jälkeen. Peruskoulu on parasta -hankkeen videoilla oppilaat ja opettajat pohtivat, mitä etäopetuksesta on opittu ja miten se sujui. Voit katsoa videosarjamme sivuiltamme tai Youtubesta.

Etäopetuskokemuksia

Peruskoululaiset palasivat 14.5.2020 lähiopetukseen, joten nyt on siis hyvä hetki muistella, mitä etäopetuksessa tulikaan tehtyä. Erityisluokanopettaja Charlotta Riuttula kertoo, miten etäopetus sujui Nummenpakan koulun Aurajoen yksikön ysiluokkalaisilla. Oppilaat mukautuivat hienosti etäopetukseen, oppivat uusia teknisiä taitoja ja järjestyshäiriöt luokassa vähentyivät. Videon voi katsoa Youtubessa klikkaamalla tästä.

Oppilaiden etäopetuskokemuksia

Peruskoululaiset ovat palanneet pitkän etäopetusjakson jälkeen lähiopetukseen. Millaisia ajatuksia etäopetuksesta jäi Nemon, Ainon ja Lujainin mieleen? Hannuniitun koulun oppilailla opetus oli järjestetty osittain lukujärjestyksen ja osittain oman aikataulun mukaan. Positiivisena asiana oppilaat näkivät vastuunottamisen omasta työstä ja koulumatkoista säästyneen ajan. Koulukavereita kerkesi etäopetuksessa kuitenkin tulla ikävä. Videon voi katsoa Youtubessa klikkaamalla tästä.

Opettajien etäopetuskokemuksia

Tiesitkö, että moni oppilas nosti etäopetuksessa tasoaan? Ja että etäopetuksessa poissaolojen määrä väheni lähiopetukseen verrattuna? Näistä ja monista muista asioista kertovat opettajat Teemu Honkala Hannunniitun koulusta, Sirkku Alin Puolalan koulusta ja Marko Iljamo Rieskalähteen koulusta sekä Jenni Koskimäki, Kreeta Anttonen ja rehtori Jukka Laine Nummenpakan koulusta.
Etäopetuksessa nuoret ovat oppineet tulevaisuuden taitoja ja se on tarjonnut vanhemmille kotona tilaisuuden nähdä, mitä opiskelu tunneilla etenee. Yhteisöllisyyttä löytyy, vaikka sosiaaliset kontaktit ovat minimissä. Videon voi katsoa Youtubessa klikkaamalla tästä.

Paluu lähiopetukseen

Peruskoululaiset palasivat 14.5. takaisin lähiopetukseen. Minkälaisia ajatuksia asia herätti Luostarivuoren koulun oppilaissa Helkassa ja Iidassa? Kouluun paluu alkoi lähiseudun luonnosta kevään merkkejä etsien. Videon voi katsoa Youtubessa klikkaamalla tästä.