Turku-info

Suomen vanhin kaupunki Turku, jonka perustamisvuotena pidetään vuotta 1229, sijaitsee Lounais-Suomessa Aurajoen kainalossa. Suomen ensimmäinen pääkaupunki on historian kuluessa toiminut tärkeänä porttina länteen. Turun satama on edelleen merkittävä kaupankäynnin solmukohta ja lentokentältä yhteydet ulottuvat myös kauemmas Eurooppaan.

Turun tapahtumat ja nähtävyydet houkuttelevat vuosittain paljon niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkailijoita. Keskustaa halkova Aurajoki, arvokkaat kulttuurihistorialliset miljööt sekä Turun edustalla sijaitseva laaja ja luonnonkaunis Turun saaristo tekevät kaupungista ainutlaatuisen.

Historialliset kohteet aina Turun linnasta Tuomiokirkkoon ovat kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kaupungissa on runsaasti erilaisia tapahtumia läpi vuoden, niistä tunnetuimpia ovat kesäajan Keskiaikaiset markkinat, Paavo Nurmi -kisat sekä Euroopan vanhin rockfestivaali Ruisrock.

Tule sellaisena kuin olet

Turku on moderni eurooppalainen kaupunki, jossa on loistavat vapaa-ajanviettomahdollisuudet, olitpa sitten shoppailemassa, urheilemassa, osallistumassa tapahtumiin tai vain nauttimassa olostasi jokirannassa. Paikalliset pienet ravintolat tarjoavat huikeita makuelämyksiä ja jokilaivojen kannelta on upea näkymä kaupunkiin.

Turussa on noin 180 000 asukasta, mikä tekee kaupungista Suomen viidenneksi suurimman. Kaupungin kolmessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa on yhteensä lähes 40 000 opiskelijaa. Turku on virallisesti kaksikielinen, ja asukkaista puhuu äidinkielenään ruotsia runsaat 5 prosenttia.

Yllätä paikallinen tervehtimällä reippaasti ja saatat löytää itsesi innostuneesta keskustelusta alkuasukkaan, ”åbobo”:n kanssa. Eikä niitä turkulaisia naisia suotta mainita maan kauneimmiksi…

Perille Turkuun

Muualta Euroopasta Turkuun pääsee helposti Tukholman kautta. Lento Tukholmasta kestää alle tunnin ja risteilyalukset tuovat matkustajan Turkuun yhden päivän tai yön kuluessa. Suoria lentoja Turkuun on mm. Riiasta ja Gdanskista.

Saksa-Tanska-Ruotsi -reitin lisäksi automatkailija voi valita saapumisväyläkseen Via Baltican. Keski-Euroopasta Puolan ja Baltian maiden halki kulkeva maantie tuo matkaajat Tallinnan kautta Helsinkiin.

Turkuun pääsee helposti myös muualta Suomesta. Tampereelta tai Helsingistä Turkuun ajaa bussilla tai junalla parissa tunnissa ja Oulusta lentää perille samassa ajassa.

Omalla veneellä ja Tukholmasta tulevalla risteilyaluksella voi tutustua myös Turun edustalla aukeavaan maailman upeimpaan saaristoon. Turkuun saapuvat ja sieltä lähtevät laivat ovat matkustajalauttoja, joille mahtuu satoja matkailu-, henkilö- ja linja-autoja, joten voit matkustaa myös autolla perille asti.

Turussa kaikki on lähellä – kävellen pääset lähes mihin tahansa 15 minuutissa.

Retket ja kiertoajelut

Turun seutu tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tutustu alueen ryhmäretkitarjontaan (pdf). Hinnat vuodelle 2016, muutokset mahdollisia.
Yksittäistä matkailijaa palvelee Visit Turun matkailuneuvonta ja verkkokauppa: www.visitturku.fi