Joki – Ån -suurtanssiteos, Syksy

Joki – Ån -suurtanssiteos kertoo kahden turkulaisen tytön, Johannan ja Kirstin, tarinan. Tytöt kasvavat ystäviksi, vaikka ovatkin kotoisin eri puolilta jokea ja edustavat myös eri säätyjä.
Teoksessa etenevät rinnakkain tyttöjen elämänvaiheet, vuodenkierto sekä kansanmusiikin ja -tanssin vaiheet 1800-luvulta tähän päivään. Samalla tutustutaan varsinaissuomalaisten kansantanssiryhmien monimuotoisuuteen ja lavalla nähdäänkin kaiken ikäisiä tanssijoita. Myös teoksen puvustus on ylistys suomalaiselle kansallispuvulle ja musiikissa kuvataan turkulaiskansaa tanssittaneiden tyylisuuntien ja historiaa enkeliskoista iskelmämusiikkiin.

Syksy

Syksyllä koittaa arki. Johanna ja Kirsti elävät aikuisuuttaan eri tahoilla; Johanna toimii lastenhoitajana ja Kirsti hoitaa omia lapsiaan, Johanna harrastaa ystäviensä kanssa ja Kirstillä viettää aikaa miehensä ja muiden pariskuntien kanssa. Tehdään arjen askareita, käydään töissä, tehdään käsitöitä, saunotaan ja käydään sauvakävelylläkin. Syksyn lopussa koittaa suru, kun Kirsti menettää miehensä.

Työryhmä:

Mirkku Weckström – koreografia
Marjaana Puurtinen – musiikki
Laura Hannula – pukusuunnittelu

 

Asiasanat: