Osallistujalle

Suomen ensimmäiseen Europeadeen saapuu ennätysmäärä osallistujia, yli 6200 henkilöä, lähes 300 ryhmää ja 24 eri kansalaisuutta. Tutustu Turkuun ja tapahtumaan ennakolta, säästät hieman hikeä ja askeleita!

Ilmoittautuminen Turussa

Ryhmäilmoittautuminen tapahtuu ke 26.7. Gatorade Centerissä, Artukaisentie 8, Turku. Majoitus- ja muun informaation lisäksi osallistujat saavat sieltä osallistujapaketit kullekin ryhmän jäsenelle sekä tarkemmat tiedot omista esityksistä. Torstaina ja perjantaina saapuvat ryhmät ilmoittautuvat Europeade-toimistoon Sigyn-Salin aula, Linnankatu 60.

Omalla bussilla saapuvat ryhmät ajavat suoraan Gatorade Centerille, ilman bussia saapuvat kuljetetaan satamasta/rautatieasemalta/lentokentältä/linja-autoasemalta majoituskouluille, joista ryhmänjohtaja viedään hoitamaan ilmoittautuminen Gatorade Centeriin.

Omilla autoilla saapuvat suomalaisryhmät sopivat keskenään, kuka käy hoitamassa ilmoittautumisen koko ryhmän puolesta.

Kulkeminen Turussa

Julkisen liikenteen kyytiin pääsee maksutta näyttämällä tapahtumarannekkeessa olevan QR-koodin lukijalaitteeseen.

Ilman omaa bussia matkustavat ryhmät pyritään majoittamaan mahdollisimman lähelle keskustaa, jotta esityspaikoille ja ruokailuihin on mahdollista kävellä.

Vuokrabussit

Paikalliset bussifirmat tarjoavat kuljetusta erikoishinnalla, mikäli ryhmä haluaa vuokrata oman bussin tapahtuma-ajaksi. Mainitkaa olevanne Europeaden osallistujia varausta tehdessänne. Bussifirmat: Grandell ja Citybus

Turisti-infolla, hotelleilla ja polkupyöräfirmoilla on myös vuokrapyöriä. Hinnat vaihtelevat 10-20 euron välillä/päivä.

Majoitus

Osallistujat majoittuvat 19 eri koululle Turun keskustassa ja sen ympäristössä. Lasten ryhmät sijoitetaan erillisiin kouluihin.

Kaikille osallistujille järjestetään patja (200 x 80 x 20 cm), henkari ja tuoli. Tuo mukanasi makuupussi/peitto ja lakana.

Osaan majoituskoulujen pihoista voidaan sijoittaa muutama matkailuauto/-vaunu. Tästä pitää olla ilmoitettu Europeaden toimistolle Belgiaan etukäteen. Voit myös varata paikan Ruissalon leirintäalueelta.

Ruokailut

Ruokailut tapahtuvat 5-6 keskustan alueen koululla. Tarjolla on maidoton, laktoositon, vähälaktoosinen, gluteeniton, kasvisruoka, kalaton, pähkinätön ja vegaani vaihtoehto. Erikoisruokavaliot ilmoitetaan erillisellä kaavakkeella kesäkuussa.

Suomi-extrat

Olemme järjestäneet suomalaista erikoisohjelmaa osallistujille.

  • Tervetuloilta – Joki-Ån -suurtanssiteos: Kannattaa tähdätä saapuminen Turkuun keskiviikolle, sillä klo 20.00 ensiesityksensä saa 300 turkulaisen kansantanssijan, -muusikon ja -laulajan suurteos Joki-Ån. Teos kertoo kahden erisäätyisen turkulaistytön, Johannan ja Kirstin tarinan. Tytöt kasvavat ystäviksi, vaikka he ovatkin kotoisin eri puolilta jokea. Teoksessa etenevät rinnakkain tyttöjen elämänvaiheet, vuodenkierto sekä kansantanssin ja -musiikin vaiheet 1800-luvun alusta tähän päivään.
  • Kirkkovenettä pääsee soutamaan torstaina ja perjantaina Aurajoessa. Lähtö joko Varvintorilta tai Vanhalta suurtorilta. Kesto n. 30 minuuttia. Maksuton. Paikkavaraus ja lisätietoja täältä.
  • Tangotyöpaja ja lavatanssit Uittamon lavalla. Kesto 3 tuntia. Maksuton. Paikkavaraus ja lisätietoja täältä.
  • Saunailta Herrankukkarossa, 40 minuutin matkan päässä Turun keskustasta. Kesto 2,5 tuntia/hlö. Hinta 39e, sisältää saunomisen maailman suurimmassa savusaunassa, kaislikkokylpylän, ruokailun ja ohjelman. Paikkavaraus ja lisätietoja täältä.

Turun seudulla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa:

Yhteistanssit

  • Lasten ryhmien tanssi: Letkistä!

Letkistä! – lasten yhteistanssi perustuu letkajenkkaan, jonka esikuvana pidetään Bunny Hop- tanssia. Tässä tanssissa iloisia vapauksia on kuitenkin otettu paljon! Tanssissa tulisi olla vähintään kolme paria.

Tanssiharjoitukset ovat lauantaina Gatorade centerissä ja se esitetään sunnuntain päätösjuhlassa. Kaikkien lasten ryhmien toivotaan osallistuvan tanssiin. Löydät päivitetyn harjoitusvideon täältä.

  • Koko Suomi Tanssii -humppa

Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi kaikki suomalaiset on haastettu tanssimaan. Europeaden yhteydessä tehdään maailmanennätys: 30.000 ihmistä tanssii humppaa samanaikaisesti Turussa. Kaikki Europeaden osallistujat ja kaupunkilaiset on haastettu mukaan. Tanssimme Varvintorin Europeade-kylässä ja jokirannassa lauantai-illalla klo 20.00. Virallinen maailmanennätystanssi alkaa klo 20.20. Tanssi opetetaan paikalla.

Harjoitusvideo löytyy täältä. Helpompi versio on nähtävissä täällä.

Europeade 2017 verkkokauppa

Europeade 2017 -tuotteiden verkkokauppa on avattu. Voitte tilata tuotteet nyt ja noutaa ne ilmoittautumisen yhteydessä Turusta tai tilata kotiinne jo etukäteen. Osa tuotteista on myynnissä ainoastaan ennakkoon verkkokaupassa, joten ostokset kannattaa tehdä etukäteen.

Verkkokaupan löydät täältä.

Muuta

Ryhmiä pyydetään tuomaan mukanaan oman maansa/alueensa sekä Euroopan (sininen lippu 12 kultaisella tähdellä) lippu kulkuetta varten. Kysykää lippua lainaan kunnaltanne. Mikäli sellaista ei löydy, voitte ottaa kulkueeseen pieniä lippuja.

Kaupungin vastaanotolle ei tuoda lahjoja. Yhteinen kohtaaminen on tärkeintä.

Kansainvälinen Europeade-komitea varaa oikeuden tehdä muutoksia tai peruuttaa tapahtuman ohjelman, mikäli se turvallisuussyistä on välttämätöntä.

Komitea ei ole korvausvelvollinen osallistujiin tai heidän omaisuuteensa kohdistuneista vahingoista.

Turun ja lähialueiden esitteeseen voitte käydä tutustumassa täällä.

 

Aikataulu

1.6.                  ryhmäkohtainen ohjelma lähetetään nähtäväksi

10.6.                mahdolliset muutospyynnöt ohjelmaan

15.6.                varatkaa Suomi-extrat (sauna, tango, kirkkovene)

25.6.                viimeinen peruutuspäivä

12.7.                erikoisruokavaliot tulee olla ilmoitettu

                        viimeinen infokirje lähetetään ryhmille

Asiasanat: