Turun kaupunki on avaamassa lisää alueellista tietoa verkkoon. Ideoita esitettävän tiedon valintaan ja sen esittämistapaan haetaan Turku Citizen Dashboard Hackathon -haasteella, joka lanseerattiin 26.8. käynnistyneessä SHIFT Business Festivaalissa.

Turku Citizen Dashboard Hackathon Challenge

Haaste (pdf, englanniksi)

Säännöt (pdf, englanniksi)

Ilmoittautuminen: lyyti.in/turkuhackathon2020

Yhteystiedot: hackathon@turku.fi

Aikataulu

26.8. Turku Citizen Dashboard Hackathon Challenge käynnistyy
27.9. klo 23.59 Lopullisen videopitchauksen viimeinen sisäänjättöaika
28.9.-2.10. Arviointiviikko
8.-26.10. Yleisöäänestys kerrokantasi.turku.fi-palvelussa (päivämäärä siirtynyt aiemmin ilmoitetusta)
27.10. Voittajien julkistus SHIFT Business Festivalin päätapahtumassa
28.10. Voittajien esittely SHIFTissä Turun kaupungin virtuaaliosastolla

Englanninkielisessä tapahtumassa julkaistu haaste kulkee nimellä Turku Citizen Dashboard Hackathon Challenge.

- Haaste toteutetaan osana kaupungin Smart and Wise Turku -kärkihanketta, jonka yksi keskeisistä tavoitteista on luoda kaupunkilaisille ja yrityksille lisäedellytyksiä hyödyntää erilaista kaupungin tuottamaa dataa, sanoo Smart and Wise Turun hankejohtaja Tapio Järvenpää.

- Haastamme kaupunkilaiset ja erilaiset tiimit innovoimaan uutta avoimen datan palvelua, jotta se sisältäisi juuri ne tiedot, joita asukkaat, alueen yritykset ja muut toimijat pitävät tärkeimpinä. Tiedon pitää olla sujuvasti hyödynnettävissä, joten toivomme näkemyksiä myös siitä, miten se kannattaa esittää ja visualisoida. Lisäksi haemme uudelle palvelulle nimiehdotuksia, kertoo hackathonia valmistellut projektipäällikkö Anna-Kaisa Berisha.

Kolme parasta palkitaan

Haasteeseen osallistutaan ilmoittautumalla mukaan verkkolomakkeen kautta. Oman idean pitchaus tehdään 2–5 minuutin pituisella videolla, josta annetaan lisäohjeet kaikille ilmoittautuneille. Videot on toimitettava 27. syyskuuta mennessä.

Tuomaristo valitsee osallistujien joukosta jatkoon 3–6 parhaaksi arvioimaansa työtä. Niistä yleisö saa äänestää lopulliset voittajat Kerro kantasi -palvelussa 8.–25.10.  

Kolme parasta pitchausta palkitaan SHIFT-festivaalin päätapahtumassa 27. lokakuuta. Ensimmäinen palkinto on 10 000 €, toinen 4 000 € ja kolmas 1 000 €. Voittajatyöt esitellään seuraavana päivänä 28.10. SHIFT-festivaalissa, jossa Turun kaupungin ständi toteutetaan tänä vuonna virtuaalisena.

- Toivomme, että haaste tuottaa myös uudenlaisia ideoita siitä, miten eri datoja yhdistelemällä voidaan muodostaa hyödyllisiä tietokokonaisuuksia. Jotain mitä ei ole ehkä edes osattu vielä kaivata, sanovat haasteen valmistelussa mukana olleet asiantuntijat Katri Honkonen ja Arvi Leino.