Harrastamisen Turun malli

Harrastamisen Turun mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle turkulaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Turun malli on osa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) Harrastamisen Suomen mallia.
 

Tutustu oman alueesi maksuttomaan harrastustarjontaan


Harrastamisen Turun mallin harrastus- ja kerhotoiminta käynnistyy kaikissa kouluissa syyskuun aikana! Koulukohtaisiin harrastuslukkareihin on koottu kunkin koulun tiloissa ja lähialueilla lukukauden aikana järjestettävä kerho- ja harrastustoiminta.

Tutustu harrastelukkareihin täältä!

 

 

Harrastamisen Suomen malli Turussa


Turku oli mukana harrastamisen Suomen mallin käynnistyessä kevätlukukauden 2021 pilottivaiheessa. Lukuvuonna 2021-2022 Turun mallissa järjestettiin 1.–9-luokkalaisille yli 80 harrastusryhmää ja kerhoa oman koulun tiloissa tai lähiympäristössä. Lukuvuonna 2022–2023 hankkeessa jatketaan suosittuja ryhmiä, toteutetaan uutta harrastustoimintaa lasten ja nuorten toiveiden pohjalta, laajennetaan koulujen etsivää harrastustoimintaa ja pilotoidaan kokonaan uusia toimintamuotoja.

 

Harrastusten järjestäjille


Harrastamisen Turun mallin toimintaa järjestetään turkulaisissa peruskouluissa suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Laadukasta harrastustoimintaa järjestetään yhteistyössä seurojen, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Toiminnan järjestäminen on kilpailutettu lukuvuodelle 2022–2023. 

Tarkemmat tiedot harrastustoiminnan järjestäjille löytyvät täältä 

 

Yhteystiedot

Anni Niemensivu (taidesisällöt)​ 

Ella Kaikumaa (liikuntasisällöt, muu harrastustoiminta)

Aino Turtiainen (viestintä, etsivä harrastustoiminta)​

Rebekka Hermonen (projektipäällikkö)