Harrastusfoorumi

Harrastustoiminnan tuottaja – tule mukaan edistämään lasten ja nuorten monipuolista harrastamista!

Turun kaupungissa kehitetään lukukaudella 2022-2023 lasten ja nuorten harrastamista, johon haemme toimijoita yhteiseen työhön.

Turun kaupunki kutsuu harrastustoiminnan järjestäjiä ja tuottajia yhteisiin Harrastusfoorumi-tilaisuuksiin. Tilaisuuksien aiheena on lasten ja nuorten harrastaminen. 

Harrastusfoorumi 10.5.2022 aiheet

Alapuolelta löydät kevään 2022 harrastusfoorumin aiheet, yleisön esittämät kysymykset ja vastaukset. Seuraava harrastusfoorumi järjestetään syksyllä 2022. 

Turunkaupungin kulttuurilupaus

Turun yhteinen Kulttuurilupaus: Taiteen ja kulttuurin aika! on strateginen ja visiomainen näkymä kulttuurin kehittämisestä Turussa vuoteen 2029. Kulttuurilupauksen sisältö tuotettiin osallistavana prosessina syyskaudella 2021. Kulttuurilupaus toimii kulttuurin kärkihankkeen perustana. Kulttuurilupauksen kärkiteemat ovat; onnelliset turkulaiset, taide ja kulttuuri työnä, rajattomat rakenteet, uudistuvat ja luovat kohtaamisen tilat, kutsuva ja kutkutteleva kulttuuritarjonta.

Tutustu kulttuurilupaukseen: www.turku.fi/kulttuurilupaus

Nuorisopassi

Nuorisopassi mobiilisovellus tulee kuuden koulun 7.-luokkalaisten käyttöön lukuvuonna 2022–2023. Kartoitamme seuroja, järjestöjä ja yrityksiä tarjoamaan sovellukseen maksuttomia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin liittyviä etuja. 

Harrastamisen Turun malli (HTM): pienhankinnat harrastusten ohjaamiseen lukuvuonna 2022–2023

Esityksessä esiteltiin Turun kaupungin valmistelemaa harrastamisen Turun mallin mukaista peruskoululaisten harrastustoiminnan pienhankintojen kilpailuttamista touko-kesäkuulle 2022 ja käytiin markkinavuoropuhelua tästä aiheesta.  

Esitysmateriaalit lähetettiin myös tilaisuuden osallistujille sähköpostitse jälkikäteen. Muutokset esityksessä esitettyihin tietoihin ovat mahdollisia. Pienhankinnan yksityiskohtaiset vaatimukset ilmenevät hankintaa koskevissa tarjouspyyntöasiakirjoissa. Kommentteja ja ehdotuksia voi lähettää myös jälkikäteen ti 17.5.2022 mennessä osoitteeseen sari.holmberg@turku.fi  

Harrastamisen muut ajankohtaiset

-Turun tapahtuma- ja harrastuskalenterin kuulumiset kehittämishankkeesta. Tapahtuma-, harrastus- ja koulutuskokonaisuuden kehittämisen -hanke päättyi 30.4.2022. Käy tutustumassa "Linked Events" -nimiseen harrastusten lisäämisen käyttöliittymään, kirjaudu*, testaa ja anna palautetta! Kun tiedot syötetään Varsinais-Suomen Linked Eventsiin, ne siirtyvät uuteen Elämyskalenteriin, joka tulee loppuvuodesta 2022 korvaamaan nykyisen Turun alueen harrastuskalenterin. Siirtymän ajankohta toteutetaan toimijoita kuunnellen vuoden 2022 loppu puolella.

-Kivakesä ja Kivakesä kulmilla 2022. Tapahtuma- ja harrastuskalenteri kokoaa kesän tapahtumat ja harrastukset lapsille, nuorille ja perheille Turussa ja Turun seudulla. Toivomme, että tallennatte seuranne, yhdistyksenne, järjestönne, yrityksenne kesätarjonnan kalenteriin yhtä aktiivisesti kuin aiemminkin. Tapahtumat/harrastukset löytyvät kalenterista parhaiten, kun käytät asiasanoja ”Kivaloma” ja kesän tapahtumista/harrastuksista ”Kivakesä".

 Nuorisopassi

Nuorisopassi mobiilikäyttöinen etujärjestelmä, jonka kautta nuorille voidaan tarjota vapaa-ajan viettoon liittyviä kaupungin, seurojen, järjestöjen tai yritysten esim. liikunta- tai kulttuuri-etuja. Lisäksi nuorisopassia voidaan käyttää erilaisten maksuttomien palveluiden markkinoimiseen sekä yleisesti viestintään vapaa-ajan mahdollisuuksista (mm. seudullisen tapahtuma- ja harrastuskalenteri-integraation kautta).

Esimerkkejä eduista ja tiedoista:

- Ilmaisia liikunta-, kulttuuri-, ym. harrastuksiin tutustumisetuja
- Pääsylippuja museoihin, teattereihin, urheilupeleihin
- Ilmaisia välipaloja kaupoista tai kahviloista
- Tietoa nuorille järjestettävistä tapahtumista ja harrastuksista

Helppokäyttöinen mobiilisovellus toimii myös verkkoyhteyden ulkopuolella mahdollistaen näin etujen käytön jokaisessa tilanteessa.

Turun kaupunki pilotoi Nuorisopassia yhdessä Naantalin ja Raision kanssa kolmen kuukauden ajan syys-joulukuussa 2021. Turussa Nuorisopassi on suunniteltu tulevan kuuden koulun 7.-luokkalaisten käyttöön lukuvuonna 2022-2023.