Harrastusfoorumi

Harrastustoiminnan tuottaja – tule mukaan edistämään lasten ja nuorten monipuolista harrastamista!

Turun kaupungissa kehitetään lukukaudella 2022-2023 lasten ja nuorten harrastamista, johon haemme toimijoita yhteiseen työhön.

Turun kaupunki kutsuu harrastustoiminnan järjestäjiä ja tuottajia yhteisiin Harrastusfoorumi-tilaisuuksiin. Tilaisuuksien aiheena on lasten ja nuorten harrastaminen. 

Seuraava harrastusfoorumi pidetään keväällä 2023. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. 

 

Hankintayksikkö järjestää markkinavuoropuhelun torstaina 2.2.2023. Tilaisuudessa kerrottaan lukuvuoden 2023-2024 Harrastamisen Turun Mallin ohjauksien kilpailutuksesta.. Toimijoiden on mahdollista esittää kysymyksiä tilaisuuden aiheista.  

 

Pyydämme halukkaita ilmoittautumaan markkinavuoropuheluun 30.1.2023 klo 11 mennessä. Lämpimästi tervetuloa!  

Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä 

Ohjelma:  

  14.00-14.05 Avaussanat   

14.05-14.20 Harrastamisen Turun malli: tavoitteet ja kilpailutettavat osakokonaisuudet   

14.20 -14.35 Eri kohderyhmien liikunnan ohjaaminen: tavoitteet ja kilpailutettavat osakokonaisuudet  14.35- 14.50 Koulu- ja päiväkotitaiteilijat   

14.50 -15.05 Seikkailupuiston harrastustoiminta   

15.05 - 15.10 tauko   

15.10-15.30 Kilpailutus: hankintamenettely, aikataulu, hinnoittelu, laadun arviointi   

15.35-15.45 Kilpailutus: sähköisen tarjouksen tekeminen  

15.45-16.00 Kysymyksiä ja keskustelua  

Mahdolliset ennakkokysymykset voi esittää sähköpostitse sari.holmberg@turku.fi  

Harrastusfoorumi 1.12.2022 aiheet

Alapuolelta löydät syksyn 2022 harrastusfoorumin aiheet. Harrastusfoorumista on myös videotallenne. Tallennetta voit kysyä Aino Turtiainen:selta. Seuraava harrastusfoorumi järjestetään keväällä 2023. 

 Lasten ja Nuorten loma-ajan toiminta

Kivaloma-toiminta on turun kaupungissa järjestettävää matalan kynnyksen vapaa-ajantoimintaa lapsille, nuorille ja perheille koululaisten loma-aikoina. Toiminta on osallistavaa, liikunta-, taide-, kulttuuri- ja muuta harrastustoimintaa. Matalalla kynnyksellä tarkoitetaan kaikille avointa, maksutonta tai edullista, helposti saavutettavaa, monipuolista, lapsilähtöistä, sisällöllisesti laadukasta toimintaa. Kivaloma (ja Kivakesä) -asiasana Kivaloma kulmilla on vuorostaan Kivaloman alakäsite, millä viitataan kaupungin tuottamaan, avoimeen, maksuttomaan ja tarkemmin kohdennettuun alueelliseen toimintaan loma-aikoina. Kohderyhmänä pääsääntöisesti alakouluikäiset ja perheet Tekemistä omassa lähiympäristössä (kirjasto, nuorisotila, koulun liikuntasalit, ulkokentät, piha-alueet). Toimintaa järjestetty v. 2020 lähtien: Pansio, Lauste, Halinen, Varissuo, Runosmäki, Aunela, Jäkärlä

Yhteistyö mahdollisuudet: Turun kaupunki etsii liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimijoita täydentämään Kivaloma-toimintaa ohjatuilla työpajoilla. Työpaja-ohjauksesta maksetaan korvaus. Työpajan kesto 1–3 tuntia. Ohjaajilla tulee olla kokemusta lasten ohjauksesta ja kykyä monipuolisen toiminnan järjestämiseen sekä kykyä soveltaa toimintaa aloittelijoille, eri ikäisille lapsille, yksilöt huomioiden. Toimintaan osallistuvat lapset ovat vakuutettuja Turun kaupungin tapaturmavakuutuksella. Mikäli toimintaan osallistuminen kiinnostaa, olettehan yhteydessä lomatiimiin.

Lomatiimi

Anna Harmava, nuorisopalvelut, toiminnanjohtaja

Liinu Lehtola, liikuntapalvelut, liikuntapalveluvastaava

Leena Hiltunen, kirjastopalvelut, lastenkulttuurin suunnittelija

Reetta Valtari, museopalvelut, museolehtori

etunimi.sukunimi@turku.fi

Harrastamisen Turun mallin ajankohtaiset

  • Kevätlukukaudella järjestetään seuraavat koulutukset: Lastenkulttuurin laatutekijät kerhotoiminnassa ja ohjauksessa ja Harrastaminen lasten ja nuorten mielenterveyden edistäjänä. Tietoa koulutuksista lähetetään kohderyhmälle seuraavissa sähköpostijakeluissa: Liikunnan seuratiedotteen voit tilata tästä linkistä ja Nuorisojärjestöjen uutiskirjeen tästä linkistä.Taide- ja kulttuuritoimijat: ole yhteydessä sähköpostitse ja pyydä lisäämistä postituslistalle, kulttuurisihteeri Niina Niemi-Nagy :lta.
  • Lukuvuonna 2022–2023 kouluissa toteutettavia harrastusohjauksia tarjotaan ensisijaisesti kilpailutuksessa valituille harrastustoiminnan järjestäjille. Mikäli kilpailutuksessa valitut sopimustoimittajat eivät pysty tarjoamaan ohjaajia kaikkiin oppilaiden toiveiden mukaisiin harrastuskokonaisuuksiin, voidaan ohjauksia tarjota myös muille tahoille suorahankintana.
  • Lukuvuonna 2023–2024 kouluissa toteutettavia harrastusohjauksia tarjotaan ensisijaisesti kilpailutuksessa valittaville harrastustoiminnan järjestäjille. Tarjouspyyntö julkaistaan helmi-maaliskuussa 2023 osoitteessa www.pienhankintapalvelu.fi (aikaistuu viime vuodesta). Alkukeväästä järjestetään kilpailutukseen liittyen markkinavuoropuhelu, mahd. jo tammikuussa. Pysy perillä seuraamalla sivua: turku.fi/harrastamisen-turun-mallin-kumppaneille

Koulujen etsivä harrastustoiminta 

  • Etsivä harrastustoiminta on tarkoitettu oppilaille, joille ei ole vielä löytynyt mieluisaa vapaa-ajan tekemistä. Koulujen oma etsivän harrastustoiminnan yhdyshenkilö auttaa ja neuvoo lapsia löytämään heille mielekkään harrastuksen. Toiminta on osa Harrastamisen Turun mallia. Etsivää harrastustoimintaa järjestetään lukuvuonna 2022–2023 yhteensä 28 peruskoulussa

Yhteistyömahdollisuudet harrastuksen järjestäjille:

Harrastuksista viestiminen: markkinointimateriaaleja koulun etsivän harrastustoiminnan yhteyshenkilölle

  • Harrastustoiminnan materiaalit/mainokset voi lähettää sähköpostilla Aino Turtiainen tai postitse Liikuntapalvelut, Blomberginaukio 4, 20720 Turku
  • Lasten ja nuorten toiveiden mukaisesti harrastuskokeiluita järjestetään kouluilla. Kaupunki ei maksa korvausta toimijoille oman toiminnan esittelyistä. Jos olet kiinnostunut esittelemään alueellisesti järjestön, yhdistyksen tai yrityksen omaa harrastustoimintaa koululla, voit olla yhteydessä: harrastusohjaaja  Satu Järvi:een. 

Lasten ja nuorten harrastamisen ajankohtaiset muut asiat

  • Turun tapahtuma- ja harrastuskalenterin kuulumiset ja demo – tule testaajaksi! 

Tavoitteena on, että uusi kalenteri olisi valmis kesällä 2023. Siirtymä uuteen kalenteriin toteutetaan kuitenkin toimijoita kuunnellen. Testaamaan harrastusten lisäämisen testikäyttöliittymää sekä Elämyskalenterin kehitteillä olevaa testiversiota ja antamaan palautetta!

  • Kouluvierailut liikuntatunneilla ja päiväkotivierailut 

Onko seuranne kiinnostunut toteuttamaan koulu- tai päiväkotivierailuja kevätlukukauden aikana? Vaihtoehtoisesti koululais- ja päiväkotiryhmät voivat vierailla seurojen harjoitustiloissa (muutkin kuin etsivän harrastustoiminnan koulut). Ole yhteydessä: kouluvierailut:Pikita Lempiäinen-Koponen , Päiväkotivierailut: Liinu Lehtola

 Nuorisopassi

Nuorisopassi mobiilikäyttöinen etujärjestelmä, jonka kautta nuorille voidaan tarjota vapaa-ajan viettoon liittyviä kaupungin, seurojen, järjestöjen tai yritysten esim. liikunta- tai kulttuuri-etuja. Lisäksi nuorisopassia voidaan käyttää erilaisten maksuttomien palveluiden markkinoimiseen sekä yleisesti viestintään vapaa-ajan mahdollisuuksista (mm. seudullisen tapahtuma- ja harrastuskalenteri-integraation kautta).

Esimerkkejä eduista ja tiedoista:

- Ilmaisia liikunta-, kulttuuri-, ym. harrastuksiin tutustumisetuja
- Pääsylippuja museoihin, teattereihin, urheilupeleihin
- Ilmaisia välipaloja kaupoista tai kahviloista
- Tietoa nuorille järjestettävistä tapahtumista ja harrastuksista

Helppokäyttöinen mobiilisovellus toimii myös verkkoyhteyden ulkopuolella mahdollistaen näin etujen käytön jokaisessa tilanteessa.

Turun kaupunki pilotoi Nuorisopassia yhdessä Naantalin ja Raision kanssa kolmen kuukauden ajan syys-joulukuussa 2021. Turussa Nuorisopassi on suunniteltu tulevan kuuden koulun 7.-luokkalaisten käyttöön lukuvuonna 2022-2023.