Yritysten ja yhteisöjen ilmastotekoja -videosarja

Tuotamme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa videoita yritysten ja yhteisöjen vaikuttavista ilmastoteoista. 

Merikuljetukset kestävästi

Meriliikenne on erittäin energiatehokasta verrattuna maantiekuljetuksiin. Turkulainen Meriaura Group on kehittänyt merikuljetuksesta mahdollisimman ympäristö- ja ilmastoystävällistä. Yhtiön laivat ovat malliltaan ja nopeudeltaan sellaisia, että kuluttavat suunnilleen puolet vastaavan kokoisesta kalustosta. Laivojen polttoaineena voidaan käyttää 100% bioöljyä, joka on valmistettu jätepohjaisesta raaka-aineesta. Meriauran biopolttoaineen päästöt ovat 75% pienemmät kuin fossiilisella polttoaineella

Ilmastotavoitteet taksiliikenteessä

Yhä useammin asiakkaat toivovat ympäristöystävällistä taksia. Yksittäiset asiakkaat ja kunnat voivat edesauttaa vähäpäästöisen taksiliikenteen kehittymistä valitsemalla ympäristöystävällisen palvelun.

Esteettömästi sähköautolla

Enää ei pyörätuoli tai liikuntarajoite ole este vähäpäästöiselle liikkumiselle. Turussa ja Liedossa kehitetty esteetön sähkötaksi mahdollistaa vähäpäästöisen liikkumisen kaikille.

Kupittaan aurinkovoimala

Nimikkopaneeli Kupittaan aurinkovoimalasta, miten olisi? Vuokrapaneelit ovat olleet suosittuja turkulaisten keskuudessa, ja niitä onkin rakennettu lisää Kupittaalle. Kupittaan aurinkovoimalan teho on 1 MW, mikä vastaa n. 150 sähkökiukaan kulutusta.

Öljylämmityksestä uusiutuviin

Öljylämmitys historiaan ja uusiutuvaa energiaa tilalle! Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy luopuu öljylämmityksestä koko kiinteistökannassaan ja haluaa olla omalta osaltaan mukana tekemässä hiilineutraalia Turun seutua.

Lämpökuuri

Tiesitkö, että 1 C huoneiston lämpötilassa vastaa noin 5 prosenttia lämmityskuluissa? TVT Asunnot Oy:llä on käynnissä Lämpökuuri, joka kannustaa asukkaita karsimaan ylilämpöä kodeistaan. Yhteisellä tekemisellä saadaan suuria vaikutuksia aikaan, sillä mukana kampanjassa on koko TVT:n kiinteistökanta, jossa asuu n. 10 % turkulaisista!

 

Turku Energia, jätevedestä lämpöä

Jäteveden lämpö talteen ja käyttöön! Kakolan lämpöpumppulaitos tuottaa kaukolämpöä ja -jäähdytystä uusiutuvasta lähteestä, nimittäin puhdistetusta jätevedestä. Kakolassa tuotettu lämpö vastaa n. 24 000 turkulaisen lämmöntarvetta.

TSYK – energiakurssi 

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa on energia-asioille ihan oma kurssinsa. Kurssilla perehdytään kaikenlaisiin uusiutuvan energian muotoihin. Aurinkoenergialla on kurssilla erityinen merkitys, sillä lukion katolle on asennettu aurinkosähköjärjestelmä, jonka tuottoa opiskelijat seuraavat.

Lämmön optimointi

Tekoälyllä asunto energiatehokkaaksi! Varsinais-Suomen Asumisoikeus VASO Oy karsii turhan ylilämmön kiinteistöistään lämmön optimoinnilla, joka parantaa myös asumismukavuutta.

Aitiopaikka

Ilmastoystävällistä opiskelija-asumista! Turun ylioppilaskyläsäätiön Aitiopaikan katolla komeilee 515 aurinkopaneelia, jotka tuottavat parhaimmillaan sähköä yli kiinteistön oman tarpeen. Sähköä voidaankin jakaa Ylioppilaskylän naapurikiinteistöihin.

Vesikuuri

50 miljoonaa litraa vettä! TVT Asunnot Oy saavutti Vesikuuri-kampanjallaan mittavat säästöt vedenkulutuksessa. Yli 4 % säästö on huomattava varsinkin, kun mukana kampanjassa on melkein 20 000 asukasta