Tulevat tapahtumat

Lue lisää
Lue lisää
21.5. 09.3018.15
Risteily Aurajoesta Seilin saarelle
Sukellus- ja pintapelastusnäytös
Lue lisää
Lue lisää
21.5. 09.3010.00
Sukellusnäytös
Lue lisää
Lue lisää
21.5. 10.3011.25
Tanssistudio Flaman tanssitunnit osana Jokisataman avajaisia
Lue lisää
Lue lisää
21.5. 13.0014.30
Paheiden Turku - kohti Jokisatamaa
Lue lisää
Lue lisää
20.–21.5.2022
Merellinen turvallisuustapahtuma
Jokirannan eläinlääkärin logo
Lue lisää
Lue lisää
20.-22.5.2022
Tutustumispäivä Jokirannan Eläinlääkärit-klinikalla

Jokisataman avajaiset 20.–22.5.2022

Jokisataman avajaiset käynnistää Turun merellisen tapahtumakesän! Tervetuloa mukaan juhlaan! Valtaosa tapahtumista on maksuttomia.

Värikäs tapahtumaviikonloppu aloittaa Aurajokirannan kesäkauden tarjoten mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin, Forum Marinumin ja paikallisten yhteistyötahojen toimesta. 20.–22.5. järjestettävän tapahtumaviikonlopun ohjelma koostuu pääasiassa pääsymaksuttomista tapahtumista. Tapahtuman ohjelmasta riittää katsottavaa ja koettavaa vauvasta vaariin niin turkulaisille kuin matkailijoille!

Mukana ohjelmakattauksessa on muun muassa yli 20 viranomaistahoa yhteen kokoava Merellinen turvallisuustapahtuma, Merivartiointia 90 vuotta -tapahtuma, Sukelluksen päivä, lastentapahtuma Kapteeni Kumiankan puuhapäivä, Museoiden yö, Samba Cariocan 35-vuotisjuhlakulkue ja paljon, paljon muuta. Jokisataman avajaisten yksityiskohtainen ohjelma julkaistaan huhti-toukokuun vaihteessa, mutta jo julkaistuihin tapahtumiin pääsee tutustumaan täällä.

Jokisatama soi Ukrainan hyväksi

Jokisataman avajaiset -tapahtuman konserttikokonaisuus tekee tänä vuonna hyvää Ukrainan tueksi. Lauantaina 21.5. klo 12–17 merikeskus Forum Marinumin piha-alueella järjestettävässä Jokisatama soi Ukrainan hyväksi -konsertissa voi nauttia keväisestä musiikista ja tehdä samalla hyvää. Ohjelmasta vastaavat Turun Filharmonisen orkesterin vaskiseitsikko, Turun konservatorion Big Band, SUMU Big Band, Sunny Side Swing Band sekä Turun NMKY:n Aura Brass Band. Konsertin avaa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola.

Konserttikokonaisuuden yhteistyössä toteuttavat Turun kaupunki, merikeskus Forum Marinum, Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri. Lipaskeräyksen suorittaja ja rahankeräysluvan haltia on Suomen Punainen Risti.

Kapteeni Kumiankan puuhapäivä

Sunnuntaina 22.5. klo 10–15 Forum Marinumin piha-alue täyttyy ilosta ja naurusta, kun Kapteeni Kumiankka ja hänen monet ystävänsä järjestävät hauskaa puuhaa lapsille koko päiväksi! Lapset pääsevät puuhapäivässä rapsuttelemaan alpakoita, ratsastamaan keppihevosilla ja kiipeilemään köysitikkaita. Kapteeni Kumiankan puuhapäivässä on mukana 27 puuhapistettä täynnä erilaista toimintaa urheilusta askarteluun ja tietovisoihin.

Puuhapisteiden lisäksi luvassa on riemukasta lavaohjelmaa koko päiväksi kahdella esiintymislavalla. Päälavan monipuolisen lavaohjelman juontaa itseoikeutetusti Kapteeni Kumiankka ja puuhapäivää tähdittävät supersuositut Mimi ja Kuku, jotka käynnistävät tapahtuman klo 10 Aarresaari kiikarissa -esityksellään!  Tutustu puuhapäivän puuhapisteisiin ja lavaohjelmaan.

Turun kaupungin, Forum Marinumin ja lukuisten yhteistyökumppaneiden järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy, ja kaikki puuhapisteet ovat maksuttomia.

Lisätiedot

Eevi Rannikko
Vastaava tuottaja
Turku, tapahtumapalvelut
+358 (0) 40 1844 257
eevi.rannikko(at)turku.fi

Charlotta Holtari
Tuottaja
+358 (0) 400 901 182
charlotta.holtari(at)forum-marinum.fi

Johanna Suokas
Tapahtumaharjoittelija
+358 (0) 40 3534 284
johanna.suokas(at)turku.fi