Jokisataman avajaiset 23.–26.5.2019

Lisätiedot

Eevi Rannikko
Vastaava tuottaja
Turku, tapahtumapalvelut

Noin 40 tapahtuman kokonaisuus käynnistää Turun merellisen tapahtumakesän!

Jokisataman avajaiset on aloittanut vuodesta 2010 Aurajokirannan kesän tarjoten mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen toimesta. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa, ja tapahtumatarjonta on monipuolisempi kuin koskaan ennen!

Tapahtuma on avoin kaikille turkulaisille ikään katsomatta, ja myös Turussa piipahtavat matkustelijat ja naapurikuntien asukkaat ovat erittäin tervetulleita ihmettelemään Turun paikallista menoa. Mikä olisikaan parempi tapa avata kesäkausi kuin ihanan aurinkoinen jokiranta ja monipuolinen ohjelma, josta löytyy varmasti kaikille jotain tekemistä!

Ohjelmatarjonta

 
 

Jokisataman avajaisten ohjelmatarjonnasta löytyy katsottavaa ja koettavaa kaikille. Valtaosa tapahtumista on yleisölle maksuttomia. Tapahtuma-aikataulut ja -tarjonta päivittyvät kevään kuluessa.

Avajaisten ensimmäisenä päivänä 23.5. torstaina järjestetään Ruissalon telakalla Pax Navis, joka toimii huviveneilykauden avauksena. Lisäksi tapahtumassa julistetaan merirauhanjulistus. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki saaristomerellä liikkuvat, maitse tai vesiteitse.

Turun filharmoninen orkesteri järjestää upean TFO telakalla! -konserttikokonaisuuden, joka polkaistaan käyntiin torstaina. Turun filharmonisen orkesterin oman festivaalin ohjelma on ripoteltu Jokisataman avajaisten päiville aina lauantaihin saakka.

Perjantaina ja lauantaina Varvintorille levittäytyy Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuustapahtuma, jossa jaetaan tietoa turvallisuudesta monen viranomaistahon puolesta. Tapahtumassa tulee olemaan turvallisuusnäytöksiä ja muuta nähtävää ja koettavaa.

Lauantaina Suomen Joutsenen eteen lavalle nousee Jokisatama soi! -konserttikokonaisuus, jossa on mukana Turun seudun musiikkiopisto, Turun konservatorio, Rock Academyn Atomic Annie ja Bad Signal sekä Ruotsin suurin ukuleleorkesteri Tobbes Ukuleleorkester.

Jokisataman avajaiset 2018.

Lisäksi pitkän tapahtumaviikonlopun ohjelmassa on muun muassa museolaivakauden avaus, laivaston soittokunnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetty näyttely Forum Marinumissa. Paikalla on muun muassa Lounais-Suomen Jätehuollon Pop up -lajitteluasema, jonne voi tuoda elektroniikka- ja ongelmajätettä, Samba Cariocan huikea karnevaalikulkue ja Sotilaskotiyhdistyksen myyntipiste, josta voi napata mukaan vaikka munkkikahvit!

Jokisataman avajaiset huipentuvat sunnuntaina 26.5. lapsille ja lapsenmielisille omistettuun Kapteeni Kumiankan puuhapäivään! Tule kuuntelemaan Turun konservatorion nuoria soittajia ja muita musiikkiesityksiä, ratsastamaan keppihevosilla, ihmettelemään paloautoa ja ottamaan kuvia itse Kapteeni Kumiankan kanssa. Luvassa myös paljon muuta lapsille suunnattua ohjelmaa, sekä iltapäivästä aikuiseen makuun sopiva Suuri puhallus -musiikkiesityskokonaisuus, jossa pääsee nauttimaan elävästä musiikista.

Ohjelmaa on tulossa vielä paljon lisää kaiken tämän lisäksi, ja aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa!