Tulevat tapahtumat

Jokisataman avajaiset

Jokisataman avajaiset on aloittanut Aurajokirannan tapahtumakesän jo vuodesta 2010. Merellinen tapahtumaviikonloppu tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen toimesta. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Jokisataman avajaiset -tapahtuma on avoin kaikille turkulaisille ikään katsomatta, ja myös Turussa piipahtavat matkustelijat ja naapurikuntien asukkaat ovat erittäin tervetulleita ihmettelemään Turun paikallista menoa. Mikä olisikaan parempi tapa avata kesäkausi kuin ihanan aurinkoinen jokiranta ja monipuolinen ohjelma, josta löytyy varmasti kaikille jotain tekemistä!

Vuonna 2019 tapahtumassa nähtiin muun muassa maankuulun funikulaarin avajaiset, merellinen turvallisuustapahtuma Varvintorilla, lasten ikioma puuhapäivä Kapteeni Kumiankan puuhapäivä ja paljon muuta. Vuonna 2020 tapahtumaa ei järjestetty ja vuoden 2021 tapahtuman järjestämisen suhteen seurataan viranomaisohjeistuksia.

Jokisataman avajaisten ulkopuolella Jokisatamassa voi nauttia päivästä ja ihastella alueen nähtävyyksiä! Turun kansalliseen kaupunkipuistoalueeseen kuuluvan Jokisataman maisemaa koristavat tunnetut maamerkit kuten Harmonia-patsas, Turku Energian tornissa komeileva Fibonacci Sequence 1–55, sekä turkulaisten kestosuosikki Päivänkakkara. Jokisatamassa myös historia on lähellä, ja siihen pääsee tutustumaan Turun linnassa ja Forum Marinumin merimuseossa. Näiden lisäksi Jokisatamasta löytyy lukemattomia muita suurempia ja pienempiä nähtävyyksiä. Löydätkö esimerkiksi kaikki Piiloleikki-taideteoksen kätketyt pikkupatsaat?

Lisätiedot

Eevi Rannikko
Vastaava tuottaja
Turku, tapahtumapalvelut