Jokisataman avajaiset 24.–27.5.2018

Jokisataman avajaiset on aloittanut vuodesta 2010 Aurajokirannan kesän tarjoten mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin, Turun Sataman, Forum Marinumin ja Jokisataman yrittäjien toimesta. Kahdeksatta kertaa vuonna 2018 järjestettävän kesäkauden avauksen monipuolinen tapahtumatarjonta houkuttelee asukkaita ja matkailijoita Jokisatamaan 24.–27.5.2018.

Jokisataman avajaisten ohjelmatarjonnasta löytyy katsottavaa ja koettavaa kaikille. Sukelluksen päivä -kokonaisuus, Kapteeni Kumiankan puuhapäivä sekä alueen yritysten ja yhdistysten oma ohjelmatarjonta ja tarjoukset viihdyttävät tapahtumakävijöitä mummusta muksuun.

Lauantaina 26.5. yleisö pääsee seuraamaan sukelluksia näytösakvaarioon ja Aurajokeen.

Luvassa myös on sukellus- ja perinnevene-aiheisia luentoja sekä Pax Navis - huviveneilykauden avajaiset. Pikantin lisänsä Jokisataman avajaisten ohjelmakokonaisuuteen tuo Video Art Festival Turku -tapahtuman VAFTmobiili, joka parkkeeraa lauantaina 26.5. Forum Marinumin piha-alueelle esittämään kansainvälistä videotaidetta.

Jos mielesi tekee päästä risteilemään, m/s Rudolfiina ja Höyrylaiva s/s Ukkopekka tarjoavat erikoishinnalla Jokisataman avajaisten aikana useita upeita risteilyjä Turun saaristoon. Maakravut puolestaan pääsevät tutustumaan merelliseen Turkuun maista käsin, kun Turun matkailuoppaat järjestävät opastettuja kierroksia 25.–26.5. Jokisataman avajaisten tarjoushintaan. Lanteisiin liikettä laittaa Tanssistudio Flama (Linnankatu 84), jonka perjantaina 25.5. järjestettävissä Friday Flama -lattaribileissä tanssitaan salsaa, bachataa, reggaetonia, kizombaa ja sembaa.

Tänä keväänä Jokisataman avajaiset laajentaa otettaan Jokirannasta myös Martinsillalta kohti kaupunkia, kun mukaan viralliseen tapahtumaohjelmaan on saatu Samba Cariocan karnevaalikulkue, joka matkaa sunnuntaina 27.5. Apteekkimuseolta Marina Palace -hotellille. Intia-teemainen kulkue on nimeltään "Om Jai Ganga Mata - Carioca matkaa hyvän elämän lähteille".

Video Art Festival Turku tuo la 26.5. Jokisatamaan tuulahduksen kansainvälistä videotaidetta, kun VAFTmobiili parkkeeraaa Forum Marinumin piha-alueelle.
 

Kahdeksannen kerran vuonna 2018 järjestettävän pitkän tapahtumaviikonlopun ohjelma koostuu suurelta osin maksuttomista tapahtumista. Virallisessa ohjelmassa on mukana 40 tapahtumaa ja tilaisuutta.


Tutustu Jokisataman avajaisten koko ohjelmaan ja tarjouksiin.

 

Samana viikonloppuna Jokisataman avajaisten kanssa Turussa järjestetään myös:

 

Lisätietoja:

Eevi Rannikko