Jokisatama soi Ukrainan hyväksi

Konsertti järjestetään merikeskus Forum Marinumin piha-alueella osoitteessa Linnankatu 72. Alueelle pääsee Fölin bussilinjalla 1, Turun sataman suuntaan.

Jokisatama soi Ukrainan hyväksi on pääsymaksuton ulkoilmakonsertti, jonka toteuttavat Turun kaupunki, merikeskus Forum Marinum, Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri. Lipaskeräyksen suorittaja ja rahankeräysluvan haltia on Suomen Punainen Risti.

Lahjoituksen Ukrainan hyväksi voi tehdä konsertissa Suomen Punaisen Ristin keräyslippaaseen tai MobilePaylla numeroon: 66588. SPR:n vapaaehtoiset ovat tapahtumassa keräämässä lahjoituksia ja konserttikokonaisuuden aikana kerätyt varat lahjoitetaan SPR:n katastrofirahastoon.

Jokisataman avajaiset -tapahtuman konserttikokonaisuus tekee tänä vuonna hyvää Ukrainan tueksi. Lauantaina 21.5. klo 12–17 merikeskus Forum Marinumin piha-alueella järjestettävässä Jokisatama soi Ukrainan hyväksi -konsertissa voi nauttia keväisestä musiikista ja tehdä samalla hyvää.

Merikeskus Forum Marinumin piha-alueella järjestettävään ulkoilmakonserttiin on vapaa pääsy. Rahalahjoituksen Ukrainan hyväksi voi tehdä konsertissa Suomen Punaisen Ristin keräyslippaaseen tai MobilePaylla numeroon: 66588. SPR:n vapaaehtoiset ovat tapahtumassa keräämässä lahjoituksia ja konsertin aikana kerätyt varat lahjoitetaan SPR:n katastrofirahastoon.

Jokisatama soi Ukrainan hyväksi -konsertin avaa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola.

Ohjelma
-- 12.00 Turun filharmonisen orkesterin vaskiseitsikko: Jokitanssi

 • TFO:n vaskiseitsikko esittää iloisia ja hauskoja sovituksia popin ja iskelmän ikivihreistä kappaleista. Kellä kulta, sillä onni sekä Hello Dolly taipuvat tanssahtelevaksi swingiksi. Turun surusilmä kuullaan valssina, Aurajoella muuntuu sambaksi ja Elviksen hitti Can´t help falling in love soi letkeänä reggaena. Esityksen päättää Juha Tapion kaksi puuta.

 • Lénard Heugen, Megumi Nakazawa ja Mari Pakarinen, kornetit
  Markku Kolehmainen, alttotorvi
  Anna-Liisa Lindberg, pasuuna
  Anna-Maija Laiho-Ihekweazu, baritonitorvi
  Nicolas Indermühle, tuuba
  Tuomas Tainio, lyömäsoittimet

-- 13.00 Turun konservatorion Big Band: Ääniä rannalta

 • Turun Konservatorion Big Band on oppilasorkesteri, jonka kokoonpano on saanut vaikutteita perinteisten big bandien soitinvalikoimasta ja on mukautettu tuomaan kaikenlaiset soittajat ja laulajat yhteen. Yhtye soittaa kaikenlaisia musiikkigenrejä aina jazzista poppiin ja rockiin painottaen myös kotimaista musiikkia eri tyylilajeista ja aikakausilta. Sovitukset ovat kapellimestari Carlos D’l Puerton ja Malene Lichtenbergin tekemiä.

-- 14.00 SUMU Big Band: SUMUa satamassa

 • SUMU Big Band on reilu parikymmenpäinen joukko turkulaisia harrastajamuusikoita. Orkesteri on perustettu vuonna 1964 Turun Sinikotkien soittokunnaksi ja syksyllä 2011 se sai nykyisen big band -muotonsa. Orkesteri esittää pääasiassa viihde- ja tanssimusiikkia letkeistä swingeistä kuumiin lattareihin ja rytmikkäästä funkista big band -klassikoihin. Orkesteria johtaa Rami Koskinen.

-- 15.00 Sunny Side Swing Band: Svengisuvi 2022

 • Sunny Side Swing Band on vuonna 2010 perustettu Varsinais-Suomen alueella toimiva big band, jonka kotipaikka on Naantali. Orkesterin monipuolinen ohjelmisto koostuu vanhoista big band -klassikoista aina tuoreimpiin kevyen musiikin helmiin. Tyylilajeina taittuvat mm. swing, jazz, pop, rock ja latin. Sunny Side Swing bandin pyrkimyksenä on, kapellimestari Samuli Niemisen johdolla, tarjota yleisölle tasokkaita ja värikkäitä musiikkielämyksiä, joista välittyy soittamisen ilo ja hyvä fiilis.

-- 16.00 Turun NMKY:n Aura Brass Band: Myötäisiä tuulia

 • Turun NMKY:n Aura Brass Bandin tärkeänä tehtävänä on tehdä eurooppalaista Brass Band- kulttuuria paremmin tunnetuksi Suomessa sekä kannustaa niin nuoria kuin aikuisia vaskimusiikin pariin.  Orkesterin ohjelmisto on monipuolista sisältäen sekä kevyttä että klassista musiikkia eri aikakausilta, vaskiorkesterille sävellettyä ja sovitettua konserttimusiikkia sekä musikaalisävelmiä. Kapellimestarina toimii Hannes Merisaari, joka on johtanut niin sinfonia kokoonpanoja kuin perinteisiä puhallinorkestereitakin.


Konserttikokonaisuuden yhteistyössä toteuttavat Turun kaupunki, merikeskus Forum Marinum, Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri. Lipaskeräyksen suorittaja ja rahankeräysluvan haltia on Suomen Punainen Risti.

Jokisata soi Ukrainan hyväksi konserttikokonaisuus on osa Turun merellisen tapahtumakesän käynnistävää Jokisataman avajaiset -tapahtumakokonaisuutta. 20.–22.5.2022 järjestettävän tapahtumaviikonlopun tapahtumat ovat suurilta osin yleisölle maksuttomia. Lisätiedot www.turku.fi/jokisatama.