Joulukatu

Turun suuri joulunavausviikonloppu pukee myös Yliopistonkadun jouluasuun Satumaisessa joulunavauksessa lauantaina 1.12.2018.

Jouluparaati lähtee Kirjastosillalta klo 16.45 ja etenee jokivartta (Läntistä Rantakatu - Kristiinankatu) pitkin kohti kävelykatua. Yleisö on tervetullut liittymään paraatiin Kirjastosillalta tai seuraamaan kulkuetta reitin varrella.

Paraati saapuu Yliopistonkadulle tuoden joulun Turun keskustaan satumaisten hahmojen, kuorojen, akrobaattien ja tanssijoiden kanssa.  Paraatin jälkeen Joulunavaus huipentuu jouluvalojen sytytykseen ja illan show’hun kävelykadulla.

Lisätiedot ja ohjelma

Joulun polku -tapahtumakokonaisuus tuo keskustaan teemapäiviä ja tapahtumia: 8.12. vietetään lasten päivää, 15.12. juostaan tonttujuoksu ja 22.12. on tonttulakkipäivä.

Tutustu Joulun polkuun 

 

 

Yliopistonkatu muuntuu viehättäväksi joulukaduksi, kun kävelykatu koristellaan havuköynnöksin ja valokoristein. Joulukadulla järjestetään Joulun polun tapahtumapäivien ohjelmaa, kilpailuja ja tietenkin lapsille tarjoutuu mahdollisuus tavata joulupukki. Joulukatu järjestetään vuosittain keskustan yrittäjien ja kaupungin yhteistyön tuloksena.

Perinteisesti kuusen valojen sytyttyä alkaa Satumainen joulunavaus, joka huipentuu joka vuosi jouluparaatiin sekä joulukadun valojen sytytykseen. Tapahtuma täyttää Turun keskustan jouluisella tunnelmalla. Esimerkiksi kauppahallissa tarjouksia ja ohjelmaa riittää pitkin päivää koko perheelle.

Valot sytytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1948 Yliopistonkadulle Aura- ja Humalistonkadun väliselle katuosuudelle. Joulukatu saavutti heti pysyvän aseman turkulaisten joulussa ja sen jokavuotisista juhlallisista avajaisista tuli koko kaupungin odottama tapahtuma.

Joulukadun avajaiset 2016.