Joulun valojen alla

Joulukausi Turussa avautuu marraskuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin sekä Tuomiokirkon kuusen valot että Yliopistonkadun jouluvalot syttyvät loistamaan. Myös kausivalot valaisevat kaupunkia.

Joulunavauspäivä 26.11. tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Samana päivänä käynnistyvät myös Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, jotka tarjoavat jouluisia elämyksiä viikonloppuisin 18.12. saakka. Myös uudistetun Kauppatorin ensimmäinen joulu on pullollaan tunnelmaa ja ohjelmaa: turku.fi/kauppatori/joulu

Turun Joulunavauksen ohjelma 26.11.

  • Noin klo 15.45: Tuomiokirkon Kuusijuhla: lasten muskari, kirkonrotat ja kuusen valojen sytytys. Lisätiedot turunseurakunnat.fi
  • Noin klo 16.45: Jouluparaati Aurajoen jokivartta pitkin kävelykadun poikki Kauppatorille. Paraatissa ovat mukana paraatitytöt, Joulupukki ja tontut, lumikeijuja ja sirkustaiteilijoita. 
  • Paraatin saavuttua Kauppatorille, vastavalittu Lumikuningatar sytyttää kävelykadun valot taianomaisissa tunnelmissa. Lisätiedot turkucenter.fi

 

 

Yliopistonkatu muuntuu viehättäväksi joulukaduksi, kun kävelykatu koristellaan havuköynnöksin ja valokoristein. Joulukadulla järjestetään Joulun polun tapahtumapäivien ohjelmaa, kilpailuja ja tietenkin lapsille tarjoutuu mahdollisuus tavata joulupukki. Joulukatu järjestetään vuosittain keskustan yrittäjien ja kaupungin yhteistyön tuloksena.

Perinteisesti kuusen valojen sytyttyä alkaa Satumainen joulunavaus, joka huipentuu joka vuosi jouluparaatiin sekä joulukadun valojen sytytykseen. Tapahtuma täyttää Turun keskustan jouluisella tunnelmalla. Esimerkiksi kauppahallissa tarjouksia ja ohjelmaa riittää pitkin päivää koko perheelle.

Valot sytytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1948 Yliopistonkadulle Aura- ja Humalistonkadun väliselle katuosuudelle. Joulukatu saavutti heti pysyvän aseman turkulaisten joulussa ja sen jokavuotisista juhlallisista avajaisista tuli koko kaupungin odottama tapahtuma.

Suuri Joulunavaus 2017