Joulun valojen alla

Joulukausi Turussa avautuu marraskuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin sekä Tuomiokirkon kuusen valot että Yliopistonkadun jouluvalot syttyvät loistamaan. Myös kausivalot valaisevat kaupunkia.

Joulunavauspäivä 27.11. tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Samana päivänä käynnistyvät myös Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, jotka ovat avoinna viikonloppuisin 19.12. saakka.

Turun Joulunavauksen ohjelma 27.11.

klo 14.45. perheiden lyhtykulkue Teatterisillalta. Ota mukaan oma lyhty tai askartele sellainen Seikkiksen ohjeilla. Lisätiedot valonpolku.fi
klo 15.45 Tuomiokirkon Kuusijuhla: lasten muskari, kirkonrotat, Tuuli Paasolaisen bändi ja kuusen valojen sytytys. Lisätiedot turunseurakunnat.fi
klo 17 Jouluparaati Satumaiseen joulunavaukseen Yliopistonkadulla.
klo 18 Kävelykadun jouluvalojen sytytys. Lisätiedot turkucenter.fi

Osallistuthan vain terveenä.

 

 

 

Yliopistonkatu muuntuu viehättäväksi joulukaduksi, kun kävelykatu koristellaan havuköynnöksin ja valokoristein. Joulukadulla järjestetään Joulun polun tapahtumapäivien ohjelmaa, kilpailuja ja tietenkin lapsille tarjoutuu mahdollisuus tavata joulupukki. Joulukatu järjestetään vuosittain keskustan yrittäjien ja kaupungin yhteistyön tuloksena.

Perinteisesti kuusen valojen sytyttyä alkaa Satumainen joulunavaus, joka huipentuu joka vuosi jouluparaatiin sekä joulukadun valojen sytytykseen. Tapahtuma täyttää Turun keskustan jouluisella tunnelmalla. Esimerkiksi kauppahallissa tarjouksia ja ohjelmaa riittää pitkin päivää koko perheelle.

Valot sytytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1948 Yliopistonkadulle Aura- ja Humalistonkadun väliselle katuosuudelle. Joulukatu saavutti heti pysyvän aseman turkulaisten joulussa ja sen jokavuotisista juhlallisista avajaisista tuli koko kaupungin odottama tapahtuma.

Suuri Joulunavaus 2017