Joulun valojen alla

Joulukausi Turussa avautuu marraskuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin jouluvalot syttyvät loistamaan ympäri kaupunkia. Myös valtakunnan ykköskuusi tuomiokirkon edessä saa koristeekseen valot, jotka loistavat kaupunkilaisten ilona koko joulun ajan yli.

Koronapandemian vuoksi joulun tapahtumia on peruttu ja rajoitettu. Tarkemmat tiedot on tarkistettava järjestäjien omilta sivuilta.

Joulun polku -tapahtumakokonaisuus tuo keskustaan teemapäiviä ja tapahtumia ennen joulua.

Tutustu Joulun polkuun

 

Yliopistonkatu muuntuu viehättäväksi joulukaduksi, kun kävelykatu koristellaan havuköynnöksin ja valokoristein. Joulukadulla järjestetään Joulun polun tapahtumapäivien ohjelmaa, kilpailuja ja tietenkin lapsille tarjoutuu mahdollisuus tavata joulupukki. Joulukatu järjestetään vuosittain keskustan yrittäjien ja kaupungin yhteistyön tuloksena.

Perinteisesti kuusen valojen sytyttyä alkaa Satumainen joulunavaus, joka huipentuu joka vuosi jouluparaatiin sekä joulukadun valojen sytytykseen. Tapahtuma täyttää Turun keskustan jouluisella tunnelmalla. Esimerkiksi kauppahallissa tarjouksia ja ohjelmaa riittää pitkin päivää koko perheelle.

Valot sytytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1948 Yliopistonkadulle Aura- ja Humalistonkadun väliselle katuosuudelle. Joulukatu saavutti heti pysyvän aseman turkulaisten joulussa ja sen jokavuotisista juhlallisista avajaisista tuli koko kaupungin odottama tapahtuma.

Suuri Joulunavaus 2017