Suuri joulunavaus

Suuri joulunavaus 30.11.2019

Turun joulukausi avataan näyttävästi, kun lauantaina 30.11. niin tuomiokirkon kuusen kuin kävelykadunkin valot syttyvät ja keskusta-alue on täynnä ohjelmaa. Vanhan Suurtorin joulumarkkinat tarjoilevat tunnelmointia ja kaikki ovat tervetulleita mukaan suureen jouluparaatiin.

Joulukauden avajaisissa lapsiperheet virittäytyvät tunnelmaan Tuomiokirkkotorin joulumuskarissa Tuuli Paasolaisen johdolla. Mukana häärivät myös Kirkonrotat Hilda ja Hulda. Tuomiokirkon joulutervehdyksen tuo pastori Jenni Pihajoki. Tilaisuuden kruununa koko kansa kohahtaa, kun valtakunnan ykköskuusen jouluvalot syttyvät.

Matka etenee lumikuningattaren johtamassa yhteisessä jouluparaatissa jokirannasta kävelykadulle, missä Satumainen joulunavaus huipentuu Yliopistonkadun jouluvalojen sytyttämiseen.

Ohjelmassa muun muassa:

klo 15:45 joulumuskari Tuomiokirkkotorilla
klo 16:10 Tuomiokirkon kuusen valojen sytytys
klo 16.30 Tulishow Vanhalla suurtorilla
klo 16.45 Satumainen jouluparaati - tervetuloa mukaan
Lähtö Aboa Vetus & Ars Novan edestä reittiä Kirjastosilta - Läntinen Rantakatu - Kristiinankatu - kävelykatu
klo 17.00 Kävelykadulla joulukadun avajaisshow ja valojen sytytys

Joulun polku -tapahtumakokonaisuus tuo keskustaan teemapäiviä ja tapahtumia ennen joulua: 7.12. vietetään lasten päivää, 14.12. juostaan tonttujuoksu ja 21.12. on puurojuhla.

Tutustu Joulun polkuun

 

Yliopistonkatu muuntuu viehättäväksi joulukaduksi, kun kävelykatu koristellaan havuköynnöksin ja valokoristein. Joulukadulla järjestetään Joulun polun tapahtumapäivien ohjelmaa, kilpailuja ja tietenkin lapsille tarjoutuu mahdollisuus tavata joulupukki. Joulukatu järjestetään vuosittain keskustan yrittäjien ja kaupungin yhteistyön tuloksena.

Perinteisesti kuusen valojen sytyttyä alkaa Satumainen joulunavaus, joka huipentuu joka vuosi jouluparaatiin sekä joulukadun valojen sytytykseen. Tapahtuma täyttää Turun keskustan jouluisella tunnelmalla. Esimerkiksi kauppahallissa tarjouksia ja ohjelmaa riittää pitkin päivää koko perheelle.

Valot sytytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1948 Yliopistonkadulle Aura- ja Humalistonkadun väliselle katuosuudelle. Joulukatu saavutti heti pysyvän aseman turkulaisten joulussa ja sen jokavuotisista juhlallisista avajaisista tuli koko kaupungin odottama tapahtuma.

Joulukadun avajaiset 2016.