Joulun polku

Tutustu Joulun polun vuoden 2017 tapahtumiin:

Joulun Polku Facebookissa

Turun Kauppatorin Joulutori 25.11.-23.12.2017

Turun Joulutori on avoinna 23.12. asti arkisin klo 12-19, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16. Muu toritoiminta normaalisti ma-la klo 7 alkaen.
Lisätiedot:
 www.turunjoulutori.fi 
 Kauppatorin Joulutori Facebookissa

Joulun polku kutsui kaupunkilaiset Turun keskustaan

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Joulun polku on tullut jäädäkseen! Joulun polku aukesi Turun keskustassa 25.11. lauantaina, jolloin vietettiin perinteeksi muodostunutta Satumaista joulunavausta. Joulukaupungin avajaisviikonloppu toi Turun keskustaan kymmeniätuhansia ihmisiä. Joulun polku on Turun Tuomiokirkolta Humalistonkadulle ulottuva jouluinen teemakokonaisuus, joka koostuu tapahtumista, valaistuksista, kauniista näyteikkunoista ja tietenkin Kauppatorin Joulutorista.

Turun Ydinkeskustayhdistys ry:n tehtävänä on tuoda Turun kaupunkikeskustaan elämää ja virkeyttä, sekä toimia kaupunkikehittämisen kumppanina Turun kaupungille.

Sata runoa suomalaisilta 25.11.-23.11.

Osana Joulun polkua päästään nauttimaan myös Sata runoa suomalaisilta-tapahtumasta, joka tuo turkulaista runoutta keskelle kaupungin ydinkeskustaa Suomi 100-hengessä!  Runoja lausutaan yhteensä 100 kpl Turun keskustassa neljänä peräkkäisenä lauantaina Forumissa, Hansakorttelissa, Kauppatorin Joulutorilla sekä Wiklundilla. Runoilijat ovat valikoituneet toisesta Suomi 100-hankkeesta, jossa Mediapinta kustansi veloituksetta suomalaisten runokirjoja. Laajasta kokonaisuudesta mukaan valitsimme neljä paikallista runoilijaa. Tarjoamme runoilijoille itselleen mahdollisuuden lausua teoksiaan, ja teemme yhteistyötä juhlavuottaan viettävän Turun lausuntakerhon kanssa. Tervetuloa kuulemaan paikallista runoutta Suomi 100-hengessä keskelle joulukaupunkia! 

25.11.2017 Satumainen joulunavaus

Joulun polku aukeaa Turun keskustassa 25.11. lauantaina, jolloin vietetään perinteeksi muodostunutta Satumaista joulunavausta. Satumainen avauspäivä sisältää paljon ohjelmaa koko perheelle ympäri Turun keskustaa huipentuen yliopistonkadun jouluvalojen sytytykseen. Satumainen joulunavaus kokoa Turun keskustaan ohjelmaa koko perheelle. Päivä huipentuu Satumaiseen jouluparaatiin ja kävelykadun jouluvalojen sytytykseen.

Lisätiedot ja ohjelma

02.12.2017 Lasten päivä

Lasten päivää vietetään 2.12.2017. Lasten päivänä keskusta täyttyy lapsille ja lapsi perheille suunnatusta ohjelmasta. Päivän aikana pääsee halimaan ja rapsuttelemaan erilaisia karvakavereita sekä  moikkaamaan tuttuja hahmoja kuten laivakissa Ville Vikingiä.

Lisätiedot

logo-joulun_polku.png

09.12.2017 Tonttujuoksu

Tonttujuoksu on hyväntekeväisyys tapahtuma, jonka pyrkimyksenä on levittää iloista joulumieltä Turun keskustaan. Tonttujuoksun osallistumismaksut lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Tonttujuoksu ei ole juoksukilpailu, rennossa liikuntatapahtumassa on pääosassa hyvän joulumielen levittäminen Turun keskustaan. Tonttujuoksuun osallistumaan toivotaan perheitä, yrityksiä ja kaveriporukoita joukkueina. Juoksussa palkitaan myös parhaiten pukeutunut tiimi. Kuljettavan matkan saa taittaa oman kuntonsa mukaan juosten, hölkäten, tanssien tai vaikka kävellen. Reitti on 3,4 km pituinen ja se kulkee Turun keskustassa, lähtöpaikkana Kävelykatu ja maali sijaitsee Kauppatorin Joulutorilla.  

Ilmoittaudu mukaan Tonttujuoksuun tästä

Lisätiedot

16.12.2017 Tiernakilpailu

Tiernakilpailu järjestetään lauantaina 16. joulukuuta Hansakorttelissa klo 12-15. Jo kolmaat kertaa järjestettävässä kilpailussa haetaan Turun seudun parhaita tiernaryhmiä. Nyt on Teidän tilaisuutenne näyttää miltä kuulostaa Murjaanien kuningas vuonna 2017 ja mitä Herodes ja Mänki ovatkaan keksineet joulun kunniaksi.

Etsimme mukaan joukkueita esittämään oman versionsa jouluisesta tiernaesityksestä. Kilpailu käydään kahdessa kategoriassa; perinteinen ja moderni. Esityksiä arvioi tuomaristo, joka kiinnittää huomiota mm. asusteisiin ja kekseliäisyyteen sekä omaperäisyyteen. Kilpailussa tärkeintä kuitenkin on hauska esiintymiskokemus ja rehti meininki! Osallistuminen on maksutonta. Kaikille kilpailuun valituille ryhmille maksetaan 50€ esiintymispalkkio. Lisäksi parhaille ryhmille luvassa mahtavat palkinnot!

Ilmoittaudu mukaan Tiernakilpailuun tästä

Lisätiedot