Juhlat ja kokoukset ainutlaatuisissa puitteissa

Katso tilojen 3D-esittelyt

Juhlat ja kokoukset -esite

Tiedustelut ja varaukset

 

 

 

TURUN LINNA
Kaikille tuttu Turun maamerkki tarjoaa upeat puitteet yritys- ja perhejuhliin sekä kokouksiin ja seminaareihin. Renessanssiaikaisessa juhlakerroksessa tilaisuuden voi järjestää Kuninkaan- tai Kuningattarensalissa, Kuningattarenkamarissa tai Eteläisessä salissa. Ylimmän kerroksen upea Bryggman-sali soveltuu erityisesti luentojen ja seminaarien järjestämiseen.

 • Kuninkaansali on Suomen herttua Juhanan 1550-luvulla rakennuttaman juhlakerroksen isoin sali, joka tarjoaa mahdollisuuden korkean tason juhlatilaisuuksiin. Avaraan ja valoisaan saliin isoinen ikkunasyvennyksineen mahtuu 250 henkilöä. Hinta 1100 €.
 • Kuningattarensali oli Juhana-herttuan puolison, Katariina Jagellonican ja hänen puolalaisen hovinsa kokoontumispaikka. Upeaan renessanssiajan saliin mahtuu 180 henkilöä. Hinta 850 €.
 • Kuningattarenkamari on nimensä mukaisesti Katariina Jagellonican makuuhuoneena toiminut tila. Kuninkaallisen kodikas asuinkamari on edustava tila 50 henkilölle. Hinta 550 €.
 • Eteläinen sali on Carin Bryggmanin sisustama monipuolinen ja viihtyisä juhlatila. Isojen ikkunoiden valaisemaan saliin mahtuu 100 henkilöä. Hinta 700 €.
 • Bryggman-sali on eteläsiiven ylimmässä kerroksessa sijaitseva Erik Bryggmanin suunnittelema sali, johon luentoja pidettäessä mahtuu 120 henkilöä. Esteetön sali voidaan muokata myös juhlakäyttöön, jolloin pöytien ääreen mahtuu 80 henkilöä. Hinta 600 €. 250 €/1 h (esim. vihkiminen, kaste)
 • Herrainkellari on Turun linnan arvokkaimpia tiloja, jossa jo Eerik Pommerilaisen Turkuun perustama maaoikeus piti istuntojaan. Tähän tunnelmalliseen holvikellariin mahtuu 30 henkilöä. Hinta 550 € (ei vahtimestarikuluja).
 • Linnan kirkko toimi alun perin herttuallisen hovin pitosalina. Kuninkaantuoleilla sisustettu sali vihittiin kirkoksi vuonna 1706. Nykyään linnan kirkko suosittu vihkikirkko ja kirkossa voi järjestää myös konsertteja. Kirkkoon mahtuu 240 henkilöä. Hinta 500 €, 250 €/1 h (esim. vihkiminen, kaste)

Juhlakerros (Kuninkaan- ja Kuningattarensali, Kuningattarenkamari), hinta 2 200 €.
Juhlakerros ja Eteläinen sali, hinta 2 700 €.
Bryggman-sali ja Eteläinen sali, hinta 1 100 €, 500 €/3 h.

Catering Tilaisuuksien tarjoiluista vastaa Turun linnan ravintola. Tiedustelut puh. 02 445 5300, yritysmyynti@sunborn.fi
Saapuminen Linja-autopysäkki sijaitsee linnan edessä. Pysäköintipaikkoja löytyy linnan lähellä sijaitsevasta Harppuunaparkista, pysäköintialueilta sekä kadunvarsien pysäköintipaikoilta.
Saavutettavuus Linnan pihakiveys on epätasainen ja linnassa sijaitsevat portaat ovat paikoittain jyrkkiä ja oviaukot ahtaita. Bryggman-sali on esteetön ja sinne pääsee hissillä.

BRINKKALA
Vanhalla Suurtorilla sijaitseva Brinkkala on ihanteellinen paikka juhlien ja kokousten järjestämiseen vanhan Turun sydämessä. Joulurauhan julistuksestakin tutun rakennuksen huoneet on entisöity vuoden 1886 asuun ja tarjoavat edustavat puitteet tilaisuuksille. Huoneita voi yhdistellä tai ottaa käyttöön koko juhlakerroksen. Tiloista on historialliset näkymät Vanhalle Suurtorille ja Turun tuomiokirkolle.

 • Maistraatin istuntosali on edustava tila juhla- ja kokouskäyttöön 60 henkilölle. Hinta 400 €.
 • Vihreä sali on monipuolinen koulutus-, kokous- ja juhlatila 40 henkilölle. Hinta 200 €.
 • Kulmasali on historiallisesti tyylikäs kokous- ja juhlatila 20/40 henkilölle. Hinta 200 €.
 • Vaakunahuone on viihtyisä kokous- ja juhlatila tyylinmukaisine kalustuksineen 12 henkilölle. Hinta 100 €.
 • Joulurauhahuone on ainutlaatuinen pienempi tila 7 henkilölle. Huoneessa on edustavat uusrokokoo tyyliset kalusteet ja tila soveltuu esim. vieraiden vastaanottoon. Hinta 100 €.

Maistraatin istuntosali ja Kulmasali, hinta 500 €.
Kaikki juhlakerroksen tilat, hinta 800 €.

Catering Brinkkalassa on vapaa catering. Suurimpien tilojen yhteydessä on pieni keittiö.
Saapuminen Linja-autopysäkki sijaitsee Vanhan Suurtorin edustalla. Pysäköintipaikkoja löytyy kadunvarsien pysäköintipaikoilta.
Saavutettavuus Tilat sijaitsevat talon toisessa kerroksessa, talossa ei ole hissiä.

KURALAN KYLÄMÄKI
Idyllisessä maalaismaisemassa, aivan kaupungin läheisyydessä sijaitsevat juhla- ja kokoustilat tarjoavat puitteet aitoa vanhan ajan maalaisromantiikkaa etsiville.

 • Tryskimakasiini on vanha puimalato, joka on uudistettu monipuoliseksi juhla- ja tapahtumatilaksi. Tryskimakasiini on oivallinen paikka kesähäiden ja -juhlien sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen 140 henkilölle, pöytien ääreen mahtuu 100 henkilöä. Tila on porrastetusti kolmessa eri tasossa ja tilassa on näyttämö. Hinta 700 €.
 • Vanha Kanala antaa vaativallekin kokoukselle rauhallisen ympäristön. Kotoisaan, peruskorjattuun tilaan mahtuu pöytäjärjestelyistä riippuen 30 henkilöä myös juhlimaan. Tilassa on pieni keittiö. Hinta 400 €, 200 €/3 h (ei vahtimestarikuluja).

Catering Tiloissa on vapaa catering. Tarjoilut voi tilata myös alueella toimivasta kahvilasta Omena ja Kaneli, puh. 044 733 8383.
Saapuminen Linja-autopysäkki sijaitsee Kuralan Kylämäen edustalla. Alueen vieressä sijaitsee parkkialue.
Saavutettavuus Tilat sijaitsevat vanhoissa maatilarakennuksissa, joissa on erikorkuisia tasoja.

WAM
WAMin aula on Aurajoen rannalla sijaitseva avara ja tyylikäs tila juhla- ja edustustilaisuuksiin 100 henkilölle. Tila huokuu 1960-luvun arkkitehtuuria atriumpihoineen Wäinö Aaltosen Suomen neito -veistoksen hallitessa tilaa. Hinta 700 €.

Catering Ruokatarjoilujen osalta tilassa on vapaa catering, tilan yhteydessä on pieni keittiö. Anniskeluoikeudet ovat Café Wäinöllä, josta voi myös tilata ruokatarjoilun, puh. 02 251 0193.
Saapuminen Linja-autopysäkki sijaitsee museon edessä. Pysäköintipaikkoja löytyy kadunvarsien pysäköintipaikoilta.
Saavutettavuus Aulatilaan on esteetön pääsy.

LUOSTARINMÄKI
Mestari on Vartiovuorenkadun varrella (Vartiovuorenkatu 6) sijaitseva kodikas puutalohuoneisto, joka sopii pienimuotoisten tilaisuuksien järjestämiseen 20 henkilölle. Tila koostuu kahdesta huoneesta ja keittiöstä. Tila sijaitsee keskustan tuntumassa Luostarinmäen museokorttelin läheisyydessä. Hinta 300 €, 150 €/3 h (ei vahtimestarikuluja).

Catering Tilassa on vapaa catering ja keittiön astiasto käytettävissä.
Saapuminen Tila sijaitsee keskustan tuntumassa Luostarinmäen museokorttelin läheisyydessä. Lähimmät linja-autopysäkit sijaitsevat Kaskenkadulla, Itäisellä Pitkäkadulla ja Uudenmaankadulla. Pysäköintipaikkoja löytyy kadunvarsien pysäköintipaikoilta.
Saavutettavuus Tila sijaitsee vanhassa puutalossa, jossa sisäänkäynnin yhteydessä on portaita ja huoneiden välillä kynnykset.

 

Hinnat, vahtimestarikorvaukset ja siivous

Hinnat koskevat museoiden aukioloaikoina järjestettäviä tilaisuuksia. Aukioloaikojen ulkopuoliselta ajalta hintoihin lisätään vahtimestarikorvaus klo 18 alkaen. Vahtimestarikorvaus on klo 24 asti 60 €/h, klo 24 jälkeen 120 €/h. Tilaisuuksien tulee olla päättynyt purkamisineen viimeistään klo 02 mennessä. Ylimenevältä ajalta peritään kaksinkertainen vahtimestarikorvaus. Tilojen normaali siivous sisältyy tilavuokraan. Mikäli tila ja sen käyttöön liittyvät muut alueet vaativat tilaisuuden jälkeen lisäsiivouksen, kulut laskutetaan asiakkaalta.

Laitevuokrat

Äänentoistolaitteet 100 €, led-valonheittimet 10 €/kpl, valkokangas (300 x 200 cm) ja dataprojektori (Turun linna) 100 €. Laitevuokra peritään, mikäli laitteet eivät kuulu vuokrattavan tilan normaalivarustukseen. Vahtimestarikorvaus peritään, mikäli äänentoisto- ja valolaitteiden käyttö tilaisuudessa vaatii erillisen käyttäjän ja/tai asennus tapahtuu virka-ajan ulkopuolella. Myös tiloissa olevien soitinten virityksistä ja siirroista laskutetaan erikseen.

Tilaisuuksiin varattava oheisohjelma

Tilaisuuksien yhteyteen on mahdollista liittää eri teemaisia opastuksia ja työpajaohjelmaa. Tiedustelut suoraan museokohteista.
Turun linna, puh. 02 266 0322,
Kuralan Kylämäki, puh. 02 262 0420, kylamaki@turku.fi
Luostarinmaki, puh. 02 262 0350, luostarinmaki@turku.fi
WAM, puh. 02 262 0850, wam@turku.fi