Käytä kaupunkiasi

Varaa Tapahtumamatto käyttöösi

Haluatko järjestää katuesityksen? Tai varata paikan vaikkapa käsitöiden myymistä varten? Turku tarjoaa kesällä 2021 uuden tavan käyttää kaupunkitilaa katupintaan merkittyjen Tapahtumamattojen alueella.

Varattavia Tapahtumamatto-paikkoja on kaksi:

  • Kristiinankadun kesäkatu, alueen koko 6 x 4 m
  • Rettiginrinne, alueen koko 5 x 3 m

Maksut ja varaukset

Kristiinankadun Tapahtumamatto on käytettävissä ma–su 1.7.–31.8.2021, Rettiginrinteen Tapahtumamatto ympäri vuoden. Maton voi varata koko päiväksi klo 10–22, päivävuoroksi klo 10–16 tai iltavuoroksi klo 16–22.

Varaaminen on aina maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten. Muunlaisista varauksista peritään maksu yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko päivän vuokra on 20 € ja puoli päivää 10 €. Varausten maksimimäärä on kolme varausta kahden viikon aikana per varaaja.

Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Varausta ei voi perua ja varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että kaupunki joutuu perumaan varauksen.

Matot varataan Varaamo-palvelun kautta:

Esitykset Tapahtumamatoilla

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Tapahtumamatoilla nähdään heinä-elokuussa lukuisia Turku 2029-säätiön tuella toteutettuja esityksiä, jotka ovat samalla osa merkkivuoden ohjelmaa. Lisää oma tapahtumasi Turun tapahtumakalenteriin ja merkitse asiasanoiksi Tapahtumamatot sekä Turku 2021 niin esityksesi näkyy tapahtumalistauksessa.

Käytä kaupunkiasi -konsepti

Tapahtumamattojen idea on lähtöisin Sytytä Turku -ideakilpailusta. Tavoitteena on mahdollistaa kaupunkitilojen, kuten katujen ja puistojen käyttöönotto matalalla kynnyksellä ja tarjota näin esimerkiksi esiintymistilaa katuesityksille. Tätä varten luodaan Käytä kaupunkiasi -konsepti, jota testataan nyt kesällä 2021 Kristiinankadun sekä Rettiginrinteen tapahtuma-alueilla. Idean on kehittänyt arkkitehti Katia Salo.