Käytä kaupunkiasi

Haluatko järjestää katuesityksen? Tai varata paikan vaikkapa käsitöiden myymistä varten? Turku tarjoaa tänä kesänä uuden tavan käyttää kaupunkitilaa katupintaan merkittyjen Tapahtumamattojen alueella.

Varattavia Tapahtumamatto-paikkoja on kaksi:

  • Kristiinankadun kesäkatu, alueen koko 6 x 4 m
  • Rettiginrinne, alueen koko 5 x 3 m

Julkaisemme lisätietoja ja ohjeita varaajille tällä sivulla mahdollisimman pian.

Maksut ja varaukset

Maton voi varata koko päiväksi klo 7–22, päivävuoroksi klo 7–17 tai iltavuoroksi klo 17–22. Varaaminen on aina maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten. Muunlaisista varauksista peritään maksu yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko päivän vuokra on 20 € ja puoli päivää 10 €.

Matot ovat käytettävissä ma–su 1.7.–31.8.2021. Varaukset alkavat kesäkuussa tämän nettisivun kautta.

Esitykset Tapahtumamatoilla

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021.Tapahtumamatoilla nähdään heinä-elokuussa lukuisia Turku 2029-säätiön tuella toteutettuja esityksiä, jotka ovat samalla osa merkkivuoden ohjelmaa. Lisää oma tapahtumasi Turun tapahtumakalenteriin ja merkitse asiasanaksi Tapahtumamatot niin esityksesi näkyy tapahtumalistauksessa.

Käytä kaupunkiasi -konsepti

Tapahtumamattojen idea on lähtöisin Sytytä Turku -ideakilpailusta. Tavoitteena on mahdollistaa kaupunkitilojen, kuten katujen ja puistojen käyttöönotto matalalla kynnyksellä ja tarjota näin esimerkiksi esiintymistilaa katuesityksille. Tätä varten luodaan Käytä kaupunkiasi -konsepti, jota testataan nyt kesällä 2021 Kristiinankadun sekä Rettiginrinteen tapahtuma-alueilla.