Kesätyösetelit 15–18-vuotiaille

Setelien jako vuodelle 2020 on loppunut

Hakuohjeet PSOP-järjestelmään

 

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille:

 

Turun kaupungin kesätyösetelit on tarkoitettu turkulaisille nuorille, jotka ovat syntyneet 2002–2005. Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Setelit jaetaan sovittuna olevaa kesätyöpaikkaa vastaan eikä niihin voi tehdä ennakkovarauksia.

Ohjeet nuorelle

Voit käyttää kesätyösetelin työhön, joka ajoittuu ajalle 1.5.–31.8.2020 vähintään 10 päiväksi. Kesätyösetelin voi saada vain turkulainen nuori, mutta kesätyöpaikan ei tarvitse sijaita Turussa. Tukena työnhaussa voi käyttää kesätyösetelin esitettä (pdf), jossa on tietoa työantajalle.

 1. Hae itsenäisesti mieleistäsi kesätyötä yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä, seurakunnasta tai säätiöstä. Seteliä ei voi käyttää työllistymiseen Turun tai muun kaupungin toimipisteeseen, valtiolle eikä työllistymiseen yksityiselle henkilölle.
 2. Kun olet löytänyt kesätyöpaikan, selvitä työnantajan kanssa, haluaako hän hyödyntää kesätyöseteliä.
 3. Täytä työnantajan kanssa esitietolomake (pdf). 
 4. Setelin noutamista varten varaa tapaamisaika Työpisteeseen puhelimitse 02 262 5072 tai sähköpostitse tyopiste@turku.fi.
 5. Ota tapaamiseen mukaan täytetty esitietolomake (pdf) ja kuvallinen henkilöllisyystodistus iän tarkistamista varten. Jos kaikki on kunnossa, saat kesätyösetelin Työpisteestä. Työpiste sijaitsee osoitteessa Käsityöläiskatu 10, 20100 Turku. Seteleiden nouto on mahdollista arkisin klo 8.30–16.00.  
 6. Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus.
 7. Kun aloitat kesätyöt, toimita työnantajalle verokorttisi ja tilinumerosi.

Seteleitä voi saada vain yhden, eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle. Kesätyösetelin arvoa ei voi jakaa usean työpaikan kesken. Seteli on voimassa vain siihen merkittynä vuonna. Mikäli suunniteltu työsuhde ei toteudu, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti esimerkiksi sähköpostilla.

Palkasta saatetaan vähentää iästä riippuen lakisääteisiä palkan sivukuluja. Mahdollisia sivukulujen määriä voi arvioida Palkka.fi-sivuston palkkalaskurilla.

Ohjeet työnantajalle

Kesätyöseteli on tarkoitettu setelissä nimetyn turkulaisen nuoren kesätyöhön. Työnantaja palkkaa kesätyösetelin saaneen nuoren työsuhteeseen. Turun kaupungilla ei ole roolia työsuhteessa. Setelin arvo, 310 euroa, maksetaan jälkikäteen korvaamaan osa nuoren palkkakustannuksista.

 1. Rekrytoi itsellesi sopiva työntekijä omien käytäntöjesi mukaan.
 2. Mikäli haluat hakea nuoresta kesätyösetelin, varmista että nuori on turkulainen ja täyttää muut kesätyösetelin ehdot.
 3. Täyttäkää esitielomake, jota vastaan nuori saa kesätyösetelin
 4. Viimeistään työsuhteen alkaessa tee nuoren kanssa kirjallinen työsopimus, josta käy ilmi vähintään työn alkamis- ja päättymispäivä, palkka, työaika ja työtehtävät/tehtävänimike. HUOM. esitietolomake ei ole työsopimus.
 5. Maksa nuorelle palkka mahdollisimman pian työsuhteen päätyttyä ja muista antaa nuorelle työtodistus.
 6. Muista hakea kesätyösetelikorvausta viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

Mikäli suunniteltu työsuhde ei toteudu, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti esimerkiksi sähköpostilla.

Tuen myöntämisen edellytykset:

 • Kesätyön kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika on 30 tuntia viikossa tai vähintään 60 tuntia kesäkauden aikana 1.5.–31.8.2020.
 • Lisätietoa sivukuluista ja niiden määrästä löydät esimerkiksi verohallinnon sivuilta sekä palkka.fi palvelusta, jossa voit muun muassa laskea sivukulujen määrän. Palkka.fi palvelussa voit laskea myös netto-/bruttotulojen määrän. Nuoren sivukulut jäävät nuoren maksettavaksi. 
 • Kesätyösetelikorvaus maksetaan vain mikäli kaikki tuen myöntämisen edellytykset täyttyvät. Mikäli toimitetuissa dokumenteissa on epäselvyyksiä tai ristiriitaisuuksia voidaan korvaus jättää maksamatta.
 • Vuoden 2020 Tutustu ja tienaa -neuvottelut ovat käynnissä. Päivitämme tiedot minimipalkoista, kun neuvottelut on saatu päätökseen.

Työsuhteen päätyttyä:

Dokumentit toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen kesatyoseteli@turku.fi. Tuen maksaminen edellyttää rekisteröitymistä PSOP-järjestelmään parastapalvelua.fi-sivustolla. Katso ohjeet harmaan infolaatikon yläreunasta. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kesätyöseteliavustusta on haettava viimeistään lokakuun 2020 loppuun mennessä. 

Avustuksen hakemista varten tarvitset vähintään seuraavat tiedot ja dokumentit:

 • Molempien osapuolten allekirjoittama työsopimus, josta käy ilmi vähintään työn alkamis- ja päättymispäivä, palkka, työaika ja työtehtävät/tehtävänimike. HUOM esitietolomake ei ole työsopimus.
 • Virallinen tosite maksetusta palkasta (esim. verkkopankista tai palkkajärjestelmästä tulostettu kuitti maksetusta palkasta. Tositteesta pitää käydä ilmi, että palkka on maksettu. Palkkalaskelma ei ole virallinen tosite maksetusta palkasta mutta myös sen voi toimittaa. Palkanmaksutositteeksi eivät kelpaa itse tehdyt eivätkä käteiskuitit.)
 • Verovelkatodistus
 • Laskutustiedot: IBAN-tilinumero ja BIC-/SWIFT-koodi

Puuttuvat, puutteelliset, epäselvät tai ristiriitaiset dokumentit viivästyttävät tai voivat estää tuen maksamisen.

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus tilittää 310 euroa työnantajalle dokumenttien tarkistuksen jälkeen. Maksatusajo parastapalvelua.fi järjestelmästä tehdään kuukauden 6. ja 7. välisenä yönä. Järjestelmästä muodostuva lasku lähetetään laskutustietoihin kirjaamaanne sähköpostiosoitteeseen. Maksu tapahtuu kunnan yleisen maksuehdon mukaisesti 30 vrk netto.

Kesätyösetelit rahoittaa Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus. Seteleitä jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja kokemukset ovat olleet sekä työnantajien että nuorten puolelta hyviä.

Yhteystiedot:
Ajanvaraus ja neuvonta: 

02 262 5072 tai tyopiste@turku.fi

 

 

Setelien jako vuodelle 2020 on loppunut

Hakuohjeet PSOP-järjestelmään

 

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille: