Kesätyösetelit 2004–2007 syntyneille

Ota yhteyttä

Lisätietoja: Kesäyrittäjä-ohjelma

Lue lisää nuorten kesäyrittäjätorista

 

Turun kaupungin kesätyösetelit on tarkoitettu turkulaisille nuorille, jotka ovat syntyneet 2004–2007. Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Setelit jaetaan sovittuna olevaa kesätyöpaikkaa vastaan eikä niihin voi tehdä ennakkovarauksia. 

Ohjeet nuorelle

Voit käyttää kesätyösetelin työhön, joka ajoittuu ajalle 1.5.–31.8.2022 vähintään 10 päiväksi. Kesätyösetelin voi saada vain turkulainen nuori, mutta kesätyöpaikan ei tarvitse sijaita Turussa. Tukena työnhaussa voi käyttää kesätyösetelin esitettä (pdf), jossa on tietoa työantajalle.

 1. Hae itsenäisesti mieleistäsi kesätyötä yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä, seurakunnasta tai säätiöstä. Seteliä ei voi käyttää työllistymiseen Turun tai muun kaupungin toimipisteeseen, valtiolle eikä työllistymiseen yksityiselle henkilölle.
 2. Kun olet löytänyt kesätyöpaikan, selvitä työnantajan kanssa, haluaako hän hyödyntää kesätyöseteliä.
 3. Täytä työnantajan kanssa esitietolomake (pdf). 
 4. Setelin noutamista varten varaa tapaamisaika Työpisteeseen sähköpostitse rosa-liina.raisanen@turku.fi tai puhelimitse 040 6537 669.
 5. Ota tapaamiseen mukaan täytetty esitietolomake (pdf) ja kuvallinen henkilöllisyystodistus iän tarkistamista varten. Jos kaikki on kunnossa, saat kesätyösetelin Työpisteestä. Työpiste sijaitsee osoitteessa Käsityöläiskatu 10, 20100 Turku. Seteleiden nouto on mahdollista arkisin klo 8.30–16.00.  
 6. Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus.
 7. Kun aloitat kesätyöt, toimita työnantajalle verokorttisi ja tilinumerosi.

Samaan työpaikkaan voidaan seteleitä myöntää viisi kappaletta eri työntekijöille. Kesätyösetelin arvoa ei voi jakaa usean työpaikan kesken. Seteli on voimassa vain siihen merkittynä vuonna. Mikäli suunniteltu työsuhde ei toteudu, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti esimerkiksi sähköpostilla.

Palkasta saatetaan vähentää iästä riippuen lakisääteisiä palkan sivukuluja. Mahdollisia sivukulujen määriä voi arvioida Palkka.fi-sivuston palkkalaskurilla.

Ohjeet työnantajalle:

Kesätyöseteli on tarkoitettu setelissä nimetyn turkulaisen nuoren kesätyöhön. Työnantaja palkkaa kesätyösetelin saaneen nuoren työsuhteeseen. Turun kaupungilla ei ole roolia työsuhteessa. Setelin arvo, 310 euroa, maksetaan jälkikäteen korvaamaan osa nuoren palkkakustannuksista.

 1. Rekrytoi itsellesi sopiva työntekijä omien käytäntöjesi mukaan.
 2. Mikäli haluat hakea nuoresta kesätyösetelin, varmista että nuori on turkulainen ja täyttää muut kesätyösetelin ehdot.
 3. Täyttäkää esitietolomake, jota vastaan nuori saa kesätyösetelin
 4. Viimeistään työsuhteen alkaessa tee nuoren kanssa kirjallinen työsopimus, josta käy ilmi vähintään työn alkamis- ja päättymispäivä, palkka, työaika ja työtehtävät/tehtävänimike. HUOM. esitietolomake ei ole työsopimus.
 5. Maksa nuorelle palkka mahdollisimman pian työsuhteen päätyttyä ja muista antaa nuorelle työtodistus.
 6. Muista hakea kesätyösetelikorvausta viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

Mikäli suunniteltu työsuhde ei toteudu, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti esimerkiksi sähköpostilla: rosa-liina.raisanen@turku.fi.

Tuen myöntämisen edellytykset:

 • Yhdelle työnantajalle voidaan myöntää yhtä kesäkautta kohti korkeintaan viisi kesätyöseteliä, kukin eri nuorelle.
 • Kesätyön kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika on 30 tuntia viikossa tai vähintään 60 tuntia kesäkauden aikana 1.5.–31.8.2022. Työpäivien ei tarvitse olla peräkkäisiä.
 • Työnantajan tulee maksaa ensisijaisesti kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista koululaisen/kesätyöntekijän palkkaa tai vähintään valtakunnallisen Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukaiset 350 euroa. Mikäli työtunteja on enemmän kuin 60, pitää myös palkan olla suurempi kuin 350 euroa. Mikäli nuoren bruttopalkka jää alle 350 euron, ei työnantajalle makseta kesätyösetelikorvausta.
 • Työnantaja maksaa lakisääteiset palkan sivukulut. Myös työntekijältä voi mennä palkasta sivukuluja, jotka jäävät työntekijän maksettaviksi. Lisätietoa sivukuluista ja niiden määrästä löydät esimerkiksi verohallinnon sivuilta sekä palkka.fi palvelusta, jossa voit muun muassa laskea sivukulujen määrän. Palkka.fi palvelussa voit laskea myös netto-/bruttotulojen määrän.
 • Kesätyösetelikorvaus maksetaan vain mikäli kaikki tuen myöntämisen edellytykset täyttyvät. Mikäli toimitetuissa dokumenteissa on epäselvyyksiä tai ristiriitaisuuksia voidaan korvaus jättää maksamatta.

Työsuhteen päätyttyä:

Kesätyösetelikorvaus haetaan PSOP-järjestelmässä, ja hakuaika on 31.10.2022 asti. Järjestelmän löydät täältä: Parasta palvelua  Kirjaudu kohdasta kirjaudu asiakkaana suomi.fi -tunnistautumisella. EI kohdasta "kirjaudu yritysasiakkaana". Täältä löydät ohjeet järjestelmän käyttöön: PSOP-järjestelmän ohjeet. Lisätietoja: rosa-liina.raisanen@turku.fi ja puhelinnumero 040 6537 669. Ota yhteyttä rosa-liina.raisanen@turku.fi, kun olet hakemassa avustusta, niin saat hakemiseen tarvittavan kesätyösetelin numeron.

Avustuksen hakemista varten tarvitset vähintään seuraavat tiedot ja dokumentit:

 • Molempien osapuolten allekirjoittama työsopimus, josta käy ilmi vähintään työn alkamis- ja päättymispäivä, palkka, työaika ja työtehtävät/tehtävänimike. HUOM esitietolomake ei ole työsopimus.
 • Virallinen tosite maksetusta palkasta (esim. verkkopankista tai palkkajärjestelmästä tulostettu kuitti maksetusta palkasta. Tositteesta pitää käydä ilmi, että palkka on maksettu. Palkkalaskelma ei ole virallinen tosite maksetusta palkasta mutta myös sen voi toimittaa. Palkanmaksutositteeksi eivät kelpaa itse tehdyt kuitit eivätkä käteiskuitit.
 • Verovelkatodistus Verovelkatodistuksen tilaaminen - vero.fi
 • Laskutustiedot: IBAN-tilinumero ja BIC-/SWIFT-koodi

Liitä liitteet avustushakemukseen PSOP-järjestelmässä.

Puuttuvat, puutteelliset, epäselvät tai ristiriitaiset dokumentit viivästyttävät tai voivat estää tuen maksamisen.

Turun kaupungin työllisyyspalvelut tilittää 310 euroa työnantajalle dokumenttien tarkistuksen jälkeen. Maksatusajo parastapalvelua.fi järjestelmästä tehdään kuukauden 6. ja 7. välisenä yönä. Järjestelmästä muodostuva lasku lähetetään laskutustietoihin kirjaamaanne sähköpostiosoitteeseen. Maksu tapahtuu kunnan yleisen maksuehdon mukaisesti 30 vrk netto.

Seteleitä jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja kokemukset ovat olleet sekä työnantajien että nuorten puolelta hyviä.

Yhteystiedot:
Ajanvaraus ja neuvonta: 

040 6537 669 tai rosa-liina.raisanen@turku.fi

Kesäyrittäjä-ohjelma

Kesäyrittäjä-ohjelma on 17–29-vuotiaille suunnattu maksuton kesäajan yrittäjyysohjelma. Ohjelman tavoitteena on tehdä yrittäjyydestä helpommin lähestyttävää, tarjota vaihtoehto perinteiselle kesätyölle sekä edistää yrittäjyys- ja työelämätaitojen oppimista.

Kesäyrittäjä-ohjelmaa koordinoi Talous ja nuoret TAT. Ohjelma tarjoaa nuorille toukokuussa toteutettavan yrittäjyyskurssin, henkilökohtaista ohjausta ja tukea sekä yhteisiä tapahtumia koko kesän ajaksi. Turun kaupunki tarjoaa ohjelmaan osallistuville nuorille 310 euron kesäyrittäjästipendin, joka on tarkoitettu yritystoiminnan kuluihin. Ohjelmaan osallistuminen on mahdollista hakea myös osaksi opintoja.

Haku Kesäyrittäjä-ohjelmaan on käynnissä 14.2.–20.4.2022. Haku ohjelmaan ja lisätiedot löytyvät verkkosivuilta www.kesayrittaja.fi.

 

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille:

 • tyosuojelu.fi  Tietopaketti nuorista työntekijöistä
 • kesaduunari.fi SAK:n, STTK:n ja Akavan maksuton infopalvelu sekä nuorille että työnantajille (Toukokuusta alkaen)
 • finlex.fi Työehtosopimuksia
 • yrittajat.fi Kun nuori tulee töihin
 • tat.fi Tietoa nuorille, kesätöistä ja opiskelusta
 • kesaduuni.org Vastuullinen kesäduuni -kampanja