Merellinen Turku

Turku alkoi kasvaa jo 1200-luvulla Aurajoen suistoon. Aurajoki on yhä Turun sydän, jonka varrella on monia tunnettuja nähtävyyksiä, arvostettuja ravintoloita ja viihtyisiä oleskelupaikkoja. Jokiranta ja sen varteen sijoittuvat kulttuuri- ja ravintolapalvelut houkuttelevat väkeä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesäisin kaupunki elää rantojen ympärillä.

Uudistuvan kaupungin ja lisärakentamisen myötä keskusta laajenee kohti jokisuuta ja satamaa. Sieltä kaupunki kurottaa edelleen kohti Turun edustan ainutlaatuista saaristoa ja merta.

Linnanniemi linkittää saariston keskustaan

Kaupunkilaisille halutaan mahdollistaa pääsy veden äärelle myös Aurajokisuun länsirannalla. Laivaliikenteelle kaavailtu uusi yhteisterminaali vapauttaa sataman ja Turun linnan alueelta tilaa uudenlaiselle käytölle.

Tulevaisuuden Linnanniemi on ympärivuotisen kaupunkikulttuurin keskus, jossa voi kokea samanaikaisesti historian, meren ja maailman kauneimman saariston. Linnan ohella sinne houkuttelevat monipuoliset palvelut, rantaan asti ulottuvat ulkoilualueet, erilaiset merelliset toiminnot sekä alueelle rakentuva Historian ja tulevaisuuden museo.

Yhteisterminaali avaa uusia mahdollisuuksia myös sataman ja sen läheisten alueiden liikennejärjestelyille. HUPMOBILE-projektissa laaditaan kokonaisvaltainen suunnitelma Turun satama-alueen liikennejärjestelyiden kehittämiseksi.