Turun kaupungin peruskoululaisten karanteeni- ja etäaterioiden tilaus- ja hakuaikataulu

Karanteeni- ja etäoppilaiden ruoka-annokset tilataan ja haetaan kaksi kertaa viikossa alla olevan aikataulun mukaisesti. Ateria on jäähdytetty ja sisältää kahden tai kolmen päivän kouluruoan (pääruoka ja salaatti tai jälkiruoka). Päivän ateriakokonaisuus on merkitty päivämäärämerkinnällä.

Toimintamalli on käytössä sekä etäoppilaiden että karanteeniin asetettujen oppilaiden kouluruokailussa. Etä- ja karanteenioppilaiden ruoka-annokset on tarkoitettu Turun kaupungin perusopetuksen käyttöön. Kouluruokailu on maksutonta. Oppilaan nimi ja koulun nimi pyydetään ilmoittautuessa. Ilmoittautuessa voi valita mistä yksiköstä karanteeni- ja etäoppilaiden kouluruoka-annoksen haluaa hakea (ei tarvitse olla oppilaan oma koulu).

Karanteeni- ja etäoppilaiden kouluruoka-annokset mukailevat koulun normaalia ruokalistaa. Ruoka-annokset ovat edellisen päivän jäähdytettyä lounasruokaa. Huomioithan kuitenkin, että ruokalistamuutokset ovat mahdollisia. Etä- ja karanteenioppilaiden ruoka-annokset suunnitellaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokailusuositusten mukaisesti ja annostelu tehdään luokka-asteen mukaisesti. Muistathan ilmoittaa oppilaan tarvitsemat erityisruokavaliot huolellisesti.

Tilaaminen ja aterioiden haku:

Kouluruoan tilaaminen umpeutuu maanantaisin ja torstaisin klo 13.00. Tilausrytmissä on ajatuksena, että päivän ateria on jo kotona lounasaikaan ja noudettaessa haetaan aina seuraavien päivien aterioita. Muistathan tehdä oman tilauksen jokaisesta oppilaasta erikseen.

Aikataulu:

  • Maanantaina tilataan torstain, perjantain ja seuraavan viikon maanantain ateriat. Koulusta haetaan tiistain ja keskiviikon ateriat (ateriat tilattu edellisen viikon torstaina).
  • Keskiviikkona haetaan torstain, perjantain ja seuraavan viikon maanantain ateriat.
  • Torstaina tilataan ateriat tiistaille ja keskiviikolle.

Aterian voi hakea joko huoltaja tai muu henkilö. Hakijalla on hyvä olla oma kassi mukana. Ateria haetaan koulun keittiön ovelta (liitteenä PDF, jossa tarkempia ohjeita keittiön oven sijaintiin ja hakuaikatauluun).

Ruokaa hakiessa tulee muistaa yleiset koronaohjeet eli turvaväli toisiin ihmisiin ja hyvä käsihygienia.

Muistathan aina ilmoittautua etukäteen!

Lisätietoja

Sari Salmio-Nurminen, sari.salmio-nurminen@turku.fi, p. 044 907 3803.

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen etäopetuksessa oleville lisätietoja Wilmassa. Kysy lisää Wilmassa oman oppilaitoksen kuraattorilta.

Kysy lisää ruokalistoista Arkealta.