Koronatietoa ja tukea vammaisille

Ajankohtaiset tiedot kootusti sivuilla 
www.turku.fi/korona

Huolettaako koronavirus tai sen mukanaan tuomat muutokset ja rajoitukset? Katso täältä miten toimia, jos kaipaat apua itsellesi tai läheisellesi - tai vaikka vain tekemistä päivään. (Päivitetty 24.11.2020)

Sairastuminen

Toimintaohjeita

Hengityssuojaimet henkilökohtaiselle avulle

Hyvinvointitoimiala jakaa riskiryhmiin kuuluville henkilökohtaisen avun työnantajana toimiville asiakkaille kirurgisia hengityssuojaimia 7.5.2020 alkaen.

Lisätiedot: Henkilökohtaisen avun työnantajille hengityssuojaimia

Lounais-Suomen Avustajakeskus

Kauppa-asiointi

Turun kaupungin kauppapalvelu

Poikkeusajan rajoitusten lieventyessä Turun kaupungin henkilöstö siirtyy takaisin omiin töihinsä. Tästä syystä Turun kaupungin järjestämä kauppapalvelu päättyi 18.6.2020. Kaupunki on lähettänyt asiasta asiakkailleen tiedotteen. Kaupunki ohjeistaa asiakkaita joko käymään itse kaupassa tai hoitamaan kaupassakäynnin omaisten tai läheisten avulla.

Henkilöt, jotka eivät pysty hoitamaan kauppa-asiointiaan itsenäisesti, voivat saada palvelua Gubbe Sydänystävä Oy:ltä. Palveluntuottaja voi tarjota kaupungin tuottaman kauppapalvelun jatkoksi kauppa-apua maksuttomasti.

Maksullista kotiinkuljetusta tarjoavat Turussa useat ruokakaupat. Voit tilata ruuat ja kotiinkuljetuksen netissä. Lue lisää

Psykososiaalisen tuen puhelimesta tukea koronahuoliin

  • Turun kaupungin psykososiaalisen tuen puhelin tarjoaa numerossa p. 040 619 4361 psyykkistä tukea koronaan liittyvässä huolessa ja ahdistuksessa. Puhelimeen voi soittaa arkisin ma–pe klo 8.30–11 (Puhelin on suljettu 24.12.2020 – 3.1.2021). Numeroon voivat soittaa kaikki turkulaiset.

Lisätietoja: Psykososiaalisen tuen puhelin palvelee koronaan liittyvässä huolessa ja ahdistuksessa

Koronatietoa viittomakielellä 

Kaupunginjohtajan tiedotustilaisuudet viitotaan

Turun kaupunki järjestää medialle ja kaikille kaupunkilaisille avoimia tiedotustilaisuuksia kerran viikossa koronakriisin aikana. Tilaisuudet viitotaan.

Tallenteet tilaisuuksista

YouTube-soittolista tiedotustilaisuuksien tallenteista:  

Kuurojen Liiton kokoamaa valtakunnallista koronatietoa

Järjestöjen tarjoamaa tukea ja neuvontaa erityisryhmille

Järjestöt tarjoavat tukea ja neuvontaa myös koronatilanteen aikana, niin puhelimessa kuin verkossa. 

Tapahtumia ja tekemistä verkossa

Liikuntavinkkejä, konserttitaltiointeja, teatteria ja muita tapahtumia tarjoillaan myös verkossa. Näihin virtuaalitapahtumiin voit osallistua kotoa käsin.  

Katso tapahtumat ja vinkit:

Liikuntavinkkejä kotioloihin: 

Kirjaston verkkopalveluihin pääsee milloin vain: