Uutisen tietoja päivitetään tarvittaessa ja tilanteen muuttuessa. Uutista päivitetty 21.10.2020.

Läs nyhet på svenska, klicka här

Read the news in English, click here

Koottu tieto ja ohjeistus koronaviruksen leviämisen ehkäisystä Turussa:

Kaikki kaupungin tiedotteet aiheesta koronavirus:

Aiheet

Ajankohtaiset

Sivistystoimiala suosittelee lapsien huoltajille maskien käyttöä lapsia tuodessa ja hakiessa. 

Koronavirusepidemia on edelleen kiihtyvyysvaiheessa

THL on tarkenanut ohjeita 11.9. Kaupunki on koonnut ohjeet yhteen päivittyvään uutiseen: Päiväkotiin, kouluun, lukioon tai ammatti-instituuttiin ei mennä sairaana. 

Kaksi päiväkotia ja Luolavuoren koulu on tällä hetkellä väistötiloissa.

Päivähoito ja avoin toiminta

Varhaiskasvatuksen huoltajia muistutetaan varaamaan hoitoajat Päikyn kautta kuten normaalistikkin. Järjestelmä sulkeutuu aina edellisen viikon maanantaina kello 12.00. Tämän jälkeen tehtävät muutokset ilmoitetaan suoraan varhaiskasvatuspaikkaan. Lisätiedot päivähoitoaikojen varaamisesta klikkaamalla tästä 

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus palvelee puhelimitse, sähköpostilla ja chatissä normaalisti. Varhaiskasvatuksen palveluohjauksen yhteystiedot ja aukioloajat varhaiskasvatuksen sivuilla.

Sirkkala daghem och förskola ja Skolgatans daghem ovat väistötiloissa. Lue lisää väistötiloista ja sijoituksista.

Asiakasmaksujen hyvitys ja palauttaminen

Turun kaupunginhallitus päätti 30.3.2020, ettei varhaiskasvatuksen asiakasmaksua peritä, mikäli lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta ja vanhemmat tai muut huoltajat muulla tavoin pystyvät järjestämään hoitoa valtioneuvoston asetuksen, varhaiskasvatuksen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestämisvelvollisuutta koskevien väliaikaisten rajoitusten ollessa voimassa keväällä 2020. Lue lisää kevään 2020 asiakasmaksuista klikkaamalla tästä. Varhaiskasvatuksen päivähoidon maksut palautuivat tuttuun kuukauisimaksuun toukokuussa 2020, lue lisää klikkaamalla tästä.

Oppilaitokset

Peruskoulut

Luolavuoren ylä- ja alakoulu ovat väistötiloissa. Lue lisää väistötiloista.

Lukiot

Syksyn ylioppilaskokeet päättyivät 1. lokakuuta. Syksyn tulokset julkaistaan marraskuussa. 

Turun ammatti-instituutti (TAI)

TAI aloitti syksyllä 2020 lähiopetuksena. Lue lisää TAIn ohjeista ja turvallisuudesta klikkaamalla tästä.

Opinto-ohjaajat ovat tavoitettavissa pääsääntöisesti virka-aikana puhelimitse tai sähköpostilla. Ohjaus- ja hakupalvelun neuvontapalvelut toimivat sähköisesti. Ota yhteyttä sähköpostilla ohjaushaku@turku.fi tai puhelimitse (myös WhatsApp) 040 186 5208.

Turun oppisopimustoimisto

Turun oppisopimustoimistoon liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä suoraan oppisopimustoimistoon. Lue lisää yhteishenkilöistä ja ohjeista klikkaamalla tästä.  

Turun iltalukio

Koronavirustilanteen vuoksi kurssien käytännönjärjestelyissä voi olla eroja. Turun kaupungin ylläpitämien päivälukioiden ja Turun ammatti-instituutin nuoret tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua opiskelemaan normaaliin tapaan maksutta. Myös Turun seudun toisen asteen etä- ja verkko-opetusrengas tarjoaa opintoja Turun lukioiden ja Turun ammatti-instituutin opiskelijoille. Lisätietoja Turun iltalukion verkkosivuilta.

Työväenopistot

Syksyn 2020 kursseista löytyy tietoja työviksen ja arbiksen kotisivuilta:

Koulu- ja päiväkotiruokailu

Turun kaupungin oppilaitoksissa, päiväkodeissa ja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ateriat toimitetaan normaalisti. Ruokaloissa kiinnitetään huomiota väljyyteen ja hyvään käsihygieniaan  tilaratkaisuista riippuen. 

Koululaislinjat  

Turun seudun joukkoliikenne Fölin koululaislinjat liikennöivät. Tarkemmat tiedot linjoista ja aikatauluista Fölin sivuilta. Linja-autoissa saattaa olla ruuhkaa ja suositellaan maskien käyttöä. 

Kouluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhteinen koronaneuvontapuhelin 02 266 2012 palvelee arkisin maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-12. Puhelimeen vastaavat koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat. Puhelimesta saa neuvoa ja ohjantaa koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle. Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Muissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä oman koulunne terveydenhoitajaan.

Terveydenhoitajat ovat kouluilla oppilaiden tavoitettavissa ilman ajanvarausta erillisinä asioimisaikoina tai etukäteen sovitusti ajanvarauksella. Asioimisajat vaihtelevat kouluittain ja niistä tiedotetaan koulukohtaisesti esimerkiksi Wilman kautta. Lue lisää kouluterveydenhuollosta syksyllä 2020 korona-aikaan klikkaamalla tästä.

Muut tukipalvelut

Koulujen ja oppilaitosten kuraattoreihin, psykologeihin ja opinto-ohjaajiin voi ottaa yhteyttä Wilman kautta tai puhelimitse. Oppilaita, opiskelijoita ja huoltajia pyydetään tulemaan vastaanotolle vain terveinä. Hengitystieinfektio-oireisille tarjotaan puhelinkontaktimahdollisuutta. 

Lisätietoja esimerkiksi järjestöjen tarjoamasta tuesta, löydät turku.fi/nuoret ja turku.fi/lapsiperheet sekä kaupungin verkkosivuilta Oppimisen ja koulunkäynnin tuki.

    Tartunnat

    Tartunnat on koottu yhteiseen koontitaulukkoon. Näet Tartunnat ja altitukset Turussa klikkaamalla tästä.

    Kaikki kaupungin uutiset aiheesta koronavirus