Koronatilanne heikkenee Suomessa. Turun kaupunki haluaa muistuttaa jokaisen vastuusta koronan toisen aallon seurausten lieventämiseksi.

Koulujen alkaessa Turun kaupunki suosittelee joukkoliikenteessä maskien käyttöä kaikille matkustajille. Ruuhka-aikoina busseissa voi olla täyttä, eikä turvavälejä ole mahdollista noudattaa. Mikäli mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Täsmennämme tarvittaessa ohjeistusta, jos kansallisia suosituksia tulee. Suosittelemme myös välttämään edelleen käteisen käyttöä ja käyttämään mobiililippua tai lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa.   

On tärkeää, että turkulaiset muistavat jatkaa keväällä hyvin aloitettuja tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa: muistetaan turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen hihaan. Kipeänä ei saa tulla töihin, kouluun tai päiväkotiin. Jokaisen tulee myös jäädä omaehtoiseen karanteeniin, jos on tulossa ulkomailta Suomeen maasta, jossa on matkustusrajoituksia.    

Kouluissa on käytössä samat erityisjärjestelyt kuin kevätlukukauden loppuessakin, ja tarvittaessa kouluilla on valmiudet siirtyä etäopetukseen hyvinkin nopeasti. Koulut alkavat ensi viikolla lähiopetuksena kaikissa Turun oppilaitoksissa. Tilannetta seurataan tiiviisti.  

Jos varhaiskasvatuksessa hoidossa oleva tai peruskoulussa, lukiossa tai Turun ammatti-instituutissa opiskeleva on ollut enintään kaksi viikkoa ennen hoito- tai opiskelukauden alkua ulkomailla, tulee hänen tai huoltajansa olla yhteydessä päiväkodin tai oppilaitoksen henkilökuntaan omaehtoisen karanteenitarpeen selvittämiseksi. Kahden viikon omaehtoinen karanteeni koskee erikseen määriteltyjä maita, joissa on matkustusrajoituksia.