Kulttuurikuntoilureitit

Yhdistä kulttuuri ulkoiluun

Aurajoen varren kulttuurikuntoilureitit yhdistelevät kulttuuria ja liikuntaa. Poimi kulttuurikuntoilukartta mukaasi ja lähde kiireettömälle ulkoilulle. Tutustu Turun kadunkulmiin esimerkiksi ihmeiden, rakkaustarinoiden, patsaiden tai kaupunkitarinoiden kautta.

Reiteillä voit kuunnella kiehtovia tarinoita menneestä ja oppia uutta kaupungista, olitpa sitten paljasjalkainen turkulainen tai satunnainen matkailija. Kulje reittejä kävellen, juosten tai pyöräillen.

Uusi reitti juhlavuoden kunniaksi

Turun kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuonna kulttuurikuntoilureitistö  on täydentynyt uudella Synnin ja oikeuden paikat 1600-luvulla -reitillä (K-16), joka johdattaa rikosten, synnintekijöiden ja rangaistusten maailmaan. 

Patsastelu-kartan kolmesta reitistä yksi on täydennetty lisätyllä todellisuudella. Historiallinen Turku ja yliopiston alue -reitti tutustuttaa patsaisiin animaatioiden, videoiden, hauskojen runojen ja tietoiskujen avulla. Lisättyä todellisuutta on mahdollista kokeilla pop up -reitillä kesä- ja syyskauden 2021 ajan.

Ulkoile mobiilisovellus karttanasi

Reitit eivät näy maastossa, joten tarvitset reittikartan. Valitse itsellesi sopivin tapa:

Paperikartta

  1. Nouda reittikartta kirjastosta tai Matkailuinfosta.
  2. Tulosta kartta kuntoilureitin omalta sivulta.

Sähköinen kartta

  1. Seuraa reittiä alla olevien linkkien kautta.
  2. Lataa maksuton Citynomadi-sovellus. Etsi reitit hakusanalla: "kulttuurikuntoilu".
  3. Kuuntele pelkät ääniopastukset SoundCloud-sovelluksessa.

Tutustu Kulttuurikuntoilureitteihin!

Tulosta tehtäväkortit

Reitille voit ottaa mukaan myös ulkoilun tehtäväkortit. Ne johdattavat löytämään ympäristön kauneuspilkut erilaisten tehtävien avulla.

Ryhmille ja selkokieli

Tilaa lisää karttoja telineeseen