Muistojen Turku

Muistojen Turku -reitillä kuulet Turussa syntyneiden tai siellä asuvien muistoja kaupungista. Nämä ovat Turussa syntyneiden tai Turussa asuneiden muistoja kaupungista 1940–1980-lukujen väliseltä ajalta. Ne on kerätty vuosien 2021–2022 aikana. Osa muistoista sijoittuu reitin varrella oleviin kohteisiin, kun taas osa kertoo muuten Turussa koetuista muistoista.  Muistot kertovat Turussa eletystä elämästä asukkaiden silmin.

Mikä oli lintulammikon ensimmäisen linnun nimi? Millainen oli viimeinen matka raitiovaunulla? Miksi olutta juotiin Heidekenillä?

Reitti kulkee Kupittaalla ja sen lähistöllä, ja sen voi kulkea joko noin 2 km tai 4 km pituisena. Reiteistä lyhyempi on suunniteltu tasamaalle ja matkan varrella on runsaasti penkkejä, joissa istua. Reitti sopii kuljettavaksi rollaattorilla tai pyörätuolilla, reitin varrelta löytyy myös esteetön yleisövessa.  Pidempi reittivaihtoehto kulkee Vartiovuoren kautta, mutta mäkisestä maastosta huolimatta reitin voi kulkea nousematta portaita.

Muistojen Turku -kulttuurikuntoilureitin tekoon saatiin rahoitus Turun kaupungille luovutettujen kuolinpesien ja sosiaalirahastojen tuotoista ja sen kokosivat Turun Seudun Nivelyhdistys yhdessä Turun kaupungin ja Folkhälsanin kanssa. Reitistä on olemassa myös videotallenne. 

 

Kaupunginosa/Alue: