Patsastelu – ulkopatsaiden salat

Tutustu Turun keskustan patsaisiin ulkoilemalla

Mitä patsaita Turun keskustassa on ja mikä on niiden historia? Ulkoile Patsastelu-kulttuurikuntoilureitillä, niin saat vastauksen kysymyksiin. Kulje reittiä kävellen, juosten tai pyöräillen.

Keskustan ulkoveistokset ja ympäristötaideteokset on jaettu kolmeen reittivaihtoehtoon. Yksi suuntautuu Puolalanmäelle ja läntiseen jokirantaan, toinen Samppalinnanpuiston ja itäisen jokirannan tuntumaan ja kolmas Turun tuomiokirkon ja yliopiston alueelle.

Patsastelu lapsiperheille – Koe patsaat lisätyn todellisuuden kautta

Keväällä 2021 Patsastelu-kartan reiteistä kolmatta ”Historiallinen Turku ja yliopiston alue” on elävöitetty siten, että pääset kokemaan osan reitistä lisätyn todellisuuden sisältöjen kanssa. Voit tutustua osaan patsaista mm. erilaisten tehtävien, hauskojen runojen, animaatioiden ja tietoiskujen avulla. 

Digitaalinen sisältö on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta ilahduttaa hauskuudellaan muitakin. Reitin lisätystä todellisuudesta vastaavat Humakin 1. vuoden kulttuurituottajaopiskelijat.

Patsastelu lapsiperheille -vihon voit tulostaa tai ladata 17.5. alkaen kulttuurikuntoilun verkkosivuilta ja paperinen versio on tulossa jakoon muun muassa kirjastoihin, Turkuseuran toimistoon ja matkailuneuvontaan Kauppatorin Monitorissa sekä myöhemmin toukokuussa myös kaikkiin kulttuurikuntoilukarttojen jakelupisteisiin.

Pääset käsiksi lisätyn todellisuuden sisältöihin, kun lataat älylaitteellesi maksuttoman Arilyn-sovelluksen. Kun skannaat sovelluksella Patsastelu lapsiperheille -vihosta kuhunkin patsaaseen liittyvän kuvan, pääset näkemään lisätyn todellisuuden sisältöjä näytöllä. 

Lisättyä todellisuutta on mahdollista kokeilla pop up -reitillä keväästä syksyyn 2021.