Saavutettava kulttuuri

Saattajakortti

Saattajakortti helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn saattajan tai avustajan roolissa.

Lue lisää kortista, sen käytöstä ja miten sitä voi hakea

Kulttuurikuntoilureitit

Kulttuurikuntoilureitit ovat eri paikoissa keskustassa ja Aurajokirannassa. Saat paperisen reittikartan kirjastosta tai matkailuneuvonnasta. Voit tutustua reittien kohteisiin ja tarinoihin myös Citynomadi-kännykkäsovelluksella.

Paperikartta ja sovellus ovat maksuttomia. Reiteillä voit kuunnella tarinoita ja oppia uutta kaupungista. Tarinoita voit kuunnella ja lukea missä vain, myös reitin ulkopuolella.

Esteettömät, tasaiset reitit

Ääniopastus reiteillä

Selkokieliset reitit

Kaupungin museot

Ääniopastukset

Voit kuunnella ääniopastuksia paikan päällä tai vaikka kotisohvalla. Voit ladata yksittäiset ääniraidat omaan laitteeseesi.

Kuvatarinat museoista

Kuvatarina helpottaa vierailua museossa, jossa et ole ennen käynyt. Sosiaalinen kuvatarina kertoo kuvin ja sanoin siitä, miltä museossa näyttää, miten siellä ollaan ja toimitaan. Aistit huomioiva kuvatarina kertoo, mitä voit kuulla, nähdä, tuntea ja haistaa.

Opastus viittomakielellä

Kirjasto

OmaKirjasto

OmaKirjasto tarjoaa kirjastopalveluita sekä muita kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluita kotiin, jos sinun on vaikea päästä palveluiden ääreen korkean iän, vamman tai sairauden takia.

Filharmoninen orkesteri

Osallistu konserttiin missä ja milloin vain! Voit kuunnella konsertteja live-lähetyksenä tai tallennettuna videona.

Tekstitetyt videotarinat