Liikuntaa ikääntyneille

Ei ole ikää, jolloin liikunta ei olisi sallittua. Turku on täynnä senioreille suunnattua liikuntatoimintaa. Voit harrastaa eri lajeja yksin tai yhdessä, ulkona tai sisällä, kaupungin, yhdistysten tai seurojen toiminnoissa. Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista ikääntyneille tarkoitetuista liikuntapalveluista sekä liikunta- ja hyvinvointitapahtumista. Sivun alaosasto löydät liikuntapalveluiden senioreiden liikuntatuotteet.

Ikääntyneiden Testipäivä

Perjantaina 3.3. klo 9-12.30 Kupittaan urheiluhallilla (tahkonkuja 5). Testipäivä tulee taas! Saat tietoa mm. kestävyyskunnosta, lihasvoimasta ja tasapainosta. Lisäksi tarjolla on vinkkejä liikunnan harrastamiseen, kotiharjoitteluun ja ravitsemukseen 
sekä mahdollisuus kaatumisvaaran arviointiin. Eri testauspisteitä löytyy ympäri hallia ja niihin voi vapaasti mennä oman mielen mukaan. Testit soveltuvat etenkin vähän tai satunnaisesti liikuntaa harrastaville. Kaikkien testien kiertämiseen menee max. 1h. Paikalle voi tulla liukuvasti ko. aikavälillä. Ovet suljetaan klo 13.00, mutta testiaikaa on n. klo 13.30 saakka. Huom! Varauduthan, että testipäivässä voi muodostua ruuhkia pisteille! Testipäivästä löytyy myös buffetti, josta voi ostaa kahvia, mehua sekä pientä suolaista ja makeaa.

Sisäänkäynti Kupittaan Urheiluhallin yläkerran pääovista (puiston puolelta). Sisäänkäynnin jälkeen saat testilomakkeen, joka on hyvä pitää mukana koko testipäivän ajan. Tulokset eri testeistä kirjataan lomakkeeseen. Ulkovaatteet voi jättää katsomoon. Tarvittaessa ulkovaatteet ja arvotavarat saa myös laitettua alakerran pukuhuoneiden lukollisiin kaappeihin (pantti 50 senttiä).

Kupittaan urheiluhallin läheisyyteen pääsee busseilla 7, 9, 13, 13A, 32A, 53, 53A, 58, 60, 61, 79, 221, 700, 701, 703, 704, 705, 706, 720, 721, 721S, 801, P1. Veritas Stadionin vieressä Blomberginaukiolla urheiluhallin välittömässä läheisyydessä on maksullista pysäköintitilaa (1,19€/h).

Lisätiedot: p. 050 554 6224 tai topi.hella(at)turku.fi

Liikkumalla voimaa ja vireyttä -verkkoluento

Haluatko lisää tietoa liikunnan merkityksestä ja siitä, miten toimintakyvyn ylläpitämikseksi kannattaisi liikkua? Tutustu Turun kaupungin ja UKK-instituutin yhteistyössä toteuttamaan videoon, jonka avulla saat lisää syitä liikkua. Lisäksi kuulet kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista.

Rospuuttokauden kävelyvuorot Kupittaalla ja Impivaarassa:

Maksuttomat avoimet vuorot kaikille senioreille. Omatoimisilla kävelyvuoroilla pääset liikkumaan liukkautta pelkäämättä. Vuorot ovat marraskuusta maaliskuuhun. Ei ohjaajaa paikalla.

Impivaaran jalkapallohalli ma klo 13-14. Pukukopit käytössä, avaimet koppeihin aulassa. Hallin henkilökunnan numero. p. 050 430 4916

Kupittaan tekonurmikenttä 5 (lämmitetty jalkapallokenttä, Blomberginaukio) ti klo 13-14 ja ke klo 10-11. Lisätiedot: p. 050 554 6224

Skanssin kauppakeskuskävelyt:

Pe klo 9.30-10.30. Maksuttomilla kauppakeskuskävelyillä pääset liikkumaan esteettömästi, ohjatusti, mukavassa seurassa ja varmasti sateelta turvassa kauppakeskus Skanssiin. Kilometrejä kertyy noin 2. Kävelyt alkavat ja päättyvät verryttelyjumpalla ja kävelyn lomassa harjoitetaan tasapainoa sekä lihaskuntoa, joten koko keho saa monipuolista liikuntaa. Kävelyt sopivat erityisesti senioreille. Paikalla ohjaaja joka kerta. Lisätiedot: Skanssin kauppakeskuskävelyt