Seikkailukartat ja retkireput

Lähde seikkailuun!

Seikkailu voi alkaa kotiovesta ulos astumalla! Vaihtuvat vuodenajat, luonnon värit ja metsän asukkien jäljet ja puuhat tarjoavat loputtomasti ihmeteltävää. Luonnossa lapset oppivat uutta, kehittävät motorisia taitojaan ja rakentavat tärkeää luontosuhdettaan. Samalla kuin huomaamatta, myös aikuinen pääsee nauttimaan luonnon ja liikunnan moninaisista terveyshyödyistä.

Seikkailukartat ja retkireput on Vapaa-ajan palvelukokonaisuuden yhteinen projekti, minkä tavoitteena on innostaa lapsia ja perheitä luontoliikunnan pariin. Liikkumaan ei tarvitse lähteä kauas. Seikkailukarttoja on tehty toistaiseksi kahdelle alueelle: Lausteelle ja Jäkärlään. Alueille on piilotettu geokätköjä. Kartasta löydät vinkit kätköjen luo. Kätköt sisältävät luontoon liittyviä, opettavia ja liikunnallisia tehtäviä koko perheelle. Hyödynnä koordinaatit kätköihin sekä ihanat bingot jokaiselle vuodenajalle.  

Koko perheen luontoseikkailua täydentää perheiden retkireput, mitkä pitävät sisällään luonnossa hyödynnettävää välineistöä. Reppuja voi lainata käyttöön Jäkärlän osalta Yli-Maarian kirjastosta sekä Maarian Kylätalolta. Kartat ovat ladattavissa tältä sivustolta pdf-muodossa. 

Toivomme palautetta ja kehittämisideoita reppuihin, kätköihin ja karttoihin liittyen. Palautetta voit antaa sivulla olevan palautelinkin kautta.  

Projektissa on mukana myös retkirinkkoja, mitkä kiertävät alueiden päiväkodeilla ja kouluilla. Toimintaa laajennetaan tulevaisuudessa useammalle alueelle.