Liikkeelle netissä

 

Kunnon ylläpitäminen ja liikkuminen on meille kaikille tärkeää poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Keräsimme käyttöönne erilaisia vinkkejä kotijumppaan ja ulkoiluun. Videot ja ohjeet on listattu alle ikäryhmittäin, viimeisenä on vinkkejä ulkoiluun kaikille. Linkit toimivat parhaiten käyttämällä Mozilla Firefoxia tai Google Chromea. Mukavia liikuntahetkiä, toivottaa Turun kaupungin liikuntapalvelut.

Kuntoilua kotioloissa

Tarjolla on esimerkiksi ikääntyville soveltuvaa liikuntaa, taukojumppaa päätetyöntekijöille, perhejumppaa lasten kanssa tehtäväksi, joogaa, kuntopiiriä ja lihaskuntoharjoituksia.

Turun kaupungin liikunnanohjaajien vetämät live-jumpat

Impivaaran uimahallin Facebook-sivuilla pääsee seuraamaan Turun liikuntapalveluiden liikunnanohjaajien vetämiä jumppia live-tilassa. Jumppia löytyy kaikenikäisille ja -kuntoisille ja niitä pääsee seuraamaan myös ilman omaa Facebook-tiliä. Liikuntatuokion jälkeen videot tallennetaan Impivaaran uimahallin Facebookiin, josta niitä voi katsella milloin vain. Tule mukaan treenaamaan!

Ikääntyneet

Vaikka valtaosa ajasta kuluisikin nyt kotioloissa, on ikääntyneiden toimintakyvyn ylläpitämiseksi erittäin tärkeää pysyä liikkeessä tavalla tai toisella. Kevyt liikuskelu, kuten reippaat kotityöt tai kotipihalla puuhastelu ovat hyviä keinoja lisätä liikettä arkeen. Liikuntaakin on mahdollista harrastaa kotona, erityisesti alaraajojen lihasvoimaan on hyvä kiinnittää huomiota. Alle on kerätty valikoima eritasoisia ikääntyneille suunnattuja jumppavideoita.

Helpot jumppaohjeet ikääntyville 

Keskivaikeat  jumppaohjeet ikääntyville

Työikäiset

Pysy liikkeellä poikkeustilanteesta huolimatta. Tee itsellesi uudet arkirutiinit myös liikuntaan.  Tauota etätyötä happihyppelyllä tai taukojumpalla. Lähde ulkoilemaan, käytä portaita ja jumppaa kotona. Alle on kerätty sekä naisille että miehille sopivia eritasoisia ja hauskoja jumppavideoita, ja vinkkejä jaksamiseen.

Taukojumppaa
Helppoa jumppaa kotona

Haastavaa jumppaa kotona

Lapset ja nuoret

Kiinnostaisiko esimerkiksi kuntopiiri, kehonhuolto, Street Dance, Crosstraining tai jooga opiskelun tauottamisessa?

Lapsiperheet
 
Onnistuuko omenoilla jonglööraus? Mitä kaikkea hauskaa pihalla voi perheen kesken leikkiä? Entä mitä tapahtuu Olohuonesirkuksessa?

Soveltava liikunta

Vamma, pitkäaikaissairaus tai apuvälineiden käyttö ei ole este liikkumiselle tai liikunnan harrastamiselle. Soveltavan liikunnan videot tarjoavat liikuntavinkkejä kaiken ikäisille, jotka tarvitsevat liikunnassa erityistä tukea.

Ulkoilu

Ulkoilu virkistää mieltä ja kehoa! Ulkoillessakin on hyvä silti muistaa, että suuria väkijoukkoja tulee välttää, ja käsihygieniasta on syytä pitää huolta. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran.

 

Asiasanat: