Alice Baillaud: Life Cycle

Alice Baillaud: Life Cycle

  • 2013
  • ruostumaton peiliteräs, corten-teräs, betoni, kasvava puu, ruoho
  • Kaskenlinnan sairaalan edusta

Ranskalaisen taiteilijan Alice Baillaudin (s.1975) Life Cycle on suunniteltu suoraan sijoituspaikkaansa Kaskenlinnan sairaalan edustalle. Teoksessa näkyy elämän kiertokulku niin vuodenaikojen mukaan muuttuvissa kasvi-istutuksissa kuin eri ikäkausia kuvaavissa siluettimaisissa ihmishahmoissa. Teoksessa nähdään lastaan kantava äiti, nuorimies sekä toistensa puoleen herkästi kääntyvä vanhempi pariskunta. Siluetin toinen puoli on valmistettu corten-teräksestä ja toinen peiliteräksestä. Peilipuolen heijastaessa ympäristöään ja siinä liikkuvia ihmisiä syntyy vaikutelma läpinäkyvyydestä.

Baillaudin teos ja sen yhteyteen istutetut koivut rikkovat mittasuhde-eroa pihan ja jyhkeän sairaalarakennuksen välillä. Taiteilija on pyrkinyt luomaan maisemallisesti ja sisällöllisesti harmonisen kokonaisuuden, joka muuttuu vuodenaikojen ja vuosien edetessä.

Life Cycle on toteutettu Turun kaupungin ja ranskalaisen Art dans la Cité -järjestön yhteistyönä. Art dans la Cité on järjestö, joka on tuottanut nykytaideteoksia sairaaloihin ympäri maailman. Alice Baillaud on koulutukseltaan paitsi kuvataiteilija myös maisema-arkkitehti.