Luontopolut

Tutustu myös:

Turussa on neljän luontokohteen yhteyteen rakennettu luontopolku, joita kaupungin ympäristönsuojelu ylläpitää. Luontopolut kulkevat vaihtelevissa maisemissa ja niitä seuraamalla saa edustavan läpileikkauksen Turun monimuotoisesta luonnonympäristöstä.

Polut on viitoitettu ja niiden varsilla on paikallisesta luonnosta kertovia opastauluja. Kulkemisen helpottamiseksi polkupohjia on kunnostettu soralla ja rakentamalla pitkospuita kosteikkoihin. Vaikeakulkuisilla rinteillä on portaita ja siltoja.

Ruissalon ja Katariinanlaakson luontopolkujen verkostoon kuuluu monia kävelytien kaltaisia osuuksia, joita voi helposti liikkua myös lastenrattaiden kanssa ja avustajan saattamana pyörätuolilla. Katariinanlaakson luontopolku jatkuu Rauvolanlahdella pitkospuita myöten Kaarinan kaupungin alueelle, jossa se yhtyy Pyhän Katariinan Polut -retkeilyreittiin.

Luontopolku ja pituus

Kuhankuono

Usean kunnan alueelle ulottuvalla Kuhankuonon retkeilyalueella on runsaasti luontopolkuja ja hienoja retkeilyreittejä. Kuhankuonon retkeilyreitit sijaitsevat n. 35 km Turun keskustasta pohjoiseen.