Barkerinpuisto

Pinta-ala: 1 ha

Puusto: Puistossa on monipuolinen puusto, joihin lukeutuu tehtaan aikaisia lehmuksia ja jalavia. Niiden lisäksi alueelle on istutettu mm. kotipihlajaa, puistolehmusta, saarnia, hopeakuusta, sembramäntyä, rusovaahteraa ja sateenvarjojalavaa.

Sijainti kartalla

 

Barkerin puisto sijaitsee Aurajoen rannassa Förin ja Kakolanmäen kupeessa. Se on saanut nimensä paikalla aiemmin sijainneiden Barkerin puuvilla- ja vanutuotetehtaiden mukaan. Puisto on perustettu vuonna 1973, vuosi tehdasrakennusten purkamisen jälkeen. Suunnitelman puistosta on laatinut Matti Sauramo. Alueelle on jätetty muutamia tehtaan pihapiirin aikaisia lehmuksia ja jalavia, mutta pääosin puusto ja istutukset ovat perustamisvuoden aikaisia.

Barkerinpuisto on Turun viimeinen käsivoimin rakennettu puisto. Se on suosittu kävely- ja läpikulkupuisto ja alueella sijaitsee lasten leikkipuisto. Leikkipuiston viereen sijoitettiin Kari Juvan ”Turku työllä rakennetaan” –veistos, jonka presidentti Mauno Koivisto vihki osana Turun Työväenyhdistyksen satavuotisjuhlallisuuksia 1987. Leikkipuisto uudistettiin vuonna 2016.

Tiesitkö, että…

  • Kari Juvan ”Turku työllä rakennetaan”-veistosta on sanottu Suomen painavimmaksi ulkoveistokseksi.
  • Puiston läheisyydessä on havaittu pohjanlepakoita.
  • Turun kansallisen kaupunkipuiston alueen historiallisia puistoja löytyy Citynomadi-nimisestä sähköisestä opaskarttapalvelusta.
Kaupunginosa/Alue: