Itsenäisyydenaukio

Itsenäisyydenaukio

Pinta-ala: 0,4 ha

Sijainti kartalla

 

Itsenäisyydenaukio on perustettu 1970-luvun puolivälissä Valtion virastotalon eduspuistoksi. Aiemmin paikalla sijaitsi 1800-luvulta peräisin olleita makasiinirakennuksia, mutta valtaosa niistä purettiin 1950-luvulla huonon kunnon vuoksi. Puistossa on käytetty alueella olleita vaahteroita, jonka lisäksi sinne on istutettu vuorijalavaa, rauduskoivua ja saarnia.

Itsenäisyydenaukio sulautuu hienosti jokimaisemaan ja se on suosittu läpikulku- ja oleskelupuisto sekä tapahtuma-areena. Puistossa on kolme julkista taideteosta: Terho Sakkin valoefektein tehostettu suihkukaivoveistos ”Soihtu” (1975), Mariella Bettineschin ”Carro Celeste” (suom. Taivaallinen vaunu) (1994) ja Herman Joutsenen vuonna 2005 veistämä jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin muistomerkkireliefi.

Tiesitkö, että…

  • Aukio nimettiin Itsenäisyydenaukioksi katujennimeämistoimikunnan aloitteesta Suomen itsenäisyyden 50-vuotispäivän kunniaksi vuonna 1967.
  • Turun kansallisen kaupunkipuiston alueen historiallisia puistoja löytyy Citynomadi-nimisestä sähköisestä opaskarttapalvelusta.
Kaupunginosa/Alue: