Kurjenkaivonkenttä

Kurjenkaivonkenttä

Pinta-ala: 0,6 ha

Puusto: puistolehmukset, kriminlehmukset, kujajalavat ja lumimarjapensaat

Puisto kartalla

Kurjenkaivonkenttä jätettiin Engelin kaavassa rakentamattomaksi alueeksi, ja sellaisena se pysyi läpi 1800-luvun. Kurjenkaivonkenttä perustettiin vuosien 1932-1936 aikana ja sen alkuperäiset suunnitelmat laati Johan Kornman. Kurjenkaivonkenttä on 1930-luvun arkkitehtoniseen tyyliin rakennettu kaksiosainen kävely- ja leikkipuisto. Puuistutukset reunustavat puoliympyrän muotoista leikkipuisto-osaa sekä kävelypuisto-osaa. Kurjenkaivonkenttä on Aurakadun lisäksi Turun ainoita paikkoja, joissa puita leikataan vielä muotoon.

Kurjenkaivonkenttä on 1930-luvun arkkitehtoniseen tyyliin rakennettu kaksiosainen kävely- ja leikkipuisto. Kurjenkaivonkentän kävelypuisto on lähiasukkaiden sekä alueella työskentelevien ahkerassa käytössä ja sitä käytetään pääasiassa läpikulkuun ja oleskeluun. Lehmuskujanteen keskellä ja leikkipuistossa on muutamia levähdyspenkkejä. Kurjenkaivonkentän leikkipuisto-osa puolestaan on tärkeä alueen lapsiperheiden ympärivuotisesti käyttämä lähileikkipuisto.

Kurjenkaivonkentän historiallisia arvoja ovat puiston verrattain hyvin säilynyt arkkitehtoninen sommitelma, autenttiset kasvit ja kasvilajit sekä käytön perinteet

Tiesitkö, että:

  • Kurjenkaivonkentän paikalla sijaitsi jo keskiajalla yleinen kaivo.
  • Kurjenkaivonkentällä toimi Suomen sisällissodan aikana 1918 punavankileiri.
  • Turun kansallisen kaupunkipuiston alueen historiallisten puistojen kävelyreitti löytyy Citynomadi-nimisestä sähköisestä opaskarttapalvelusta.
Kaupunginosa/Alue: