Tule mukaan kummipuistotoimintaan

Ilmoittaudu mukaan:

  • Kirjoita toivomasi kummipuiston nimi ja omat yhteystietosi 'Ympäristötalkoot' -sivulle: www.turku.fi/palaute 
  • Tästä linkistä näet tämänhetkiset kummipuistot.
  • Jos sinulla on jotain kysyttävää yleisesti kummipuistoista tai jostakin tietystä alueesta, ota yhteyttä palautepalvelun kautta. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Oletko kiinnostunut viheralueiden hoitamisesta? Turkulaisilla on mahdollisuus omaan kummipuistoon. Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka haluaa vaikuttaa ympäristön viihtyisyyteen.

Kummipuistotoiminta on pääasiassa puistojen hoitoa kuten haravointia, roskien keruuta, heinätalkoita, risutalkoita tai polun hakettamista. Kummipuisto voi olla vaikkapa lähimetsä, puisto tai niitty, kunhan alue on kaupungin omistamalla maalla. Usein se on asukkaiden omaa lähiympäristöä josta he ovat päättäneet pitää huolta.

Kummiksi voi ryhtyä yksin tai porukassa, kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kummipuistotoimintaan. Ammattiosaamista ei tarvita.

Kummipuistotoiminta eroaa tavallisesta talkootoiminnasta siten, että toiminta on toistuvaa. Asukkaat päättävät itse tavastaan osallistua ja vastaavat toiminnan järjestämisestä.

Alueelle laaditaan aina yksilöllinen hoitosuunnitelma yhdessä asukkaiden kanssa. Kaupunki avustaa roskien pois viemisessä, lainaa työvälineitä sekä tarvittaessa ohjaa työn tekoa. Kummipuistoja voidaan kaunistaa sipulikukkia istuttamalla.

Jos olet kiinnostunut kummipuistotoiminnasta, ilmoittaudu mukaan kaupungin palautepalvelun kautta niin me otamme sinuun yhteyttä: www.turku.fi/palaute 

  • Kirjoita Ympäristötalkoot -sivulle toivomasi kummipuiston nimi ja omat yhteystietosi.
kummipuisto_vaakuna_logo_rgb_small.jpg