Lapset kertovat: Haastattelussa Eveliina

Lapset kertovat -juttusarjassa haastatellaan Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston harrastustoiminnassa käyviä lapsia. Tarkoituksena on nostaa esille lasten omia ajatuksia ja mielipiteitä Seikkiksen kerhotoimintaan ja taideharrastamiseen liittyen. Haastattelut julkaistaan Seikkiksen nettisivuilla.

Lapset kertovat -juttusarjan ensimmäisessä osassa haastateltiin 11-vuotiasta Eveliinaa, joka on käynyt jo muutaman vuoden Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston Luovat kädet -kerhossa. Kerhon lisäksi Eveliina harrastaa tanssia, ulkoilua ja piirtämistä.

Mikä sai sinut mukaan Seikkailupuiston Luovat kädet -kerhoon?

Se kun saa olla luova. Lisäksi tykkään käsitöistä ja maalaamisesta. On tosi kivaa, kun kerhossa saa tehdä tosi monipuolisesti ja erilaisia juttuja. Harrastin ensin Sirkuskerhoa yhden kauden ja aloitin sitten Luovat kädet -kerhon 8-vuotiaana.

Mitä mieltä olet Luovat kädet -kerhosta? Mitä kerhossa voisi parantaa?

Se on kiva kerho ja siellä on tosi kivoja kavereita sekä ohjaajia. Kivointa on, kun tehdään kaikkia erilaisia tekniikoita ja töitä. Olen oppinut uusia tekniikoita ja tutustunut uusiin ihmisiin, joista on tullut mun kavereita. En keksi juuri nyt parannettavaa, kun kerhossa tehdään kaikkea niin monipuolisesti.

Millaisia töitä olette Luovat kädet -kerhossa tehneet?

Monia kivoja töitä. Lempitöitäni on esimerkiksi se, kun teimme t-paitoja. T-paitoja muokattiin niin, että niihin maalattiin ja tehtiin tekstejä. Lisäksi olemme tehneet tyynyjä. Suunnittelimme ensin tyynyt paperille, piirsimme mallin kankaalle, sitten leikkasimme ja ompelimme tyynyt. Lopuksi väritimme ja maalasimme tyynyt sekä laitoimme niihin vanua.

Tekniikoista tykkään eniten huovuttamisesta.

Oletko osallistunut Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa johonkin muuhun toimintaan? Entä millaista toimintaa toivoisit Seikkikseen?

Käyn puistoalueella kesäisin ja olemme koulun kanssa käyneet katsomassa esityksiä. Mieleen on jäänyt sellainen eräs akrobatiaesitys. Pidän Seikkailupuiston työpajoista ja puistoalueesta, kun löytyy niin paljon kaikkea tekemistä. Seikkiksessä on tosi monipuolisesti kerhoja ja toimintaa, enkä keksi mitä Seikkikseen voisi lisätä. Seikkis on hyvä sellaisenaan kuin se juuri nyt on.

Jos saisit viettää unelmiesi päivän Seikkiksessä, millainen se olisi?

Kävisin puistoalueella ja haluaisin nähdä Timantissa jonkin hienon ja vauhdikkaan esityksen!

Mitä sanoisit Luovat kädet -kerhon aloittamista harkitsevalle?

Kannattaa aloittaa Luovat kädet -kerho, jos tykkää käsitöistä ja maalaamisesta. Kerhossa tehdään tosi paljon erilaisia töitä ja aloittaessa ei tarvitse osata vielä mitään.

Jos Seikkailupuisto olisi…

…Eläin, se pitäisi tosi äänekästä ja iloista ääntä.

…Maalaus, siinä olisi tosi värikkäitä ja tosi kirkkaita värejä.

…Tunne, se tuntuisi tosi iloiselta ja hauskalta.

…Pirtelö, se olisi kunnon sokeripommi! Sellainen, jossa olisi kaikenlaisia karkkeja ja jäätelöä ja kaikkea sellaista!

Miltäs haastattelu tuntui?

No kivalta! Aluksi vähän jännitti, mutta ihan kivalla tavalla.

Lämmin kiitos Eveliinalle haastattelusta ja toivotamme hauskoja hetkiä taideharrastamisen parissa!