Huolettaako koronavirus tai miten sen mukanaan tuomat muutokset ja rajoitukset vaikuttavat perheen arkeen? Kaipaatko vinkkejä, miten toimia, jos perheesi on sairastunut koronaan? Katso täältä miten toimia, jos kaipaat apua perheellesi - tai vaikka ajanvietettä muksuille ja koko perheelle. (Päivitetty 5.7.2021)

AJANKOHTAISTA TIETOA

Matalan kynnyksen palveluita yhteen koottuna

Oppaaseen on koottu matalan kynnyksen palveluita, jotka tarjoavat apua lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Oppaasta löytyy niin kaupungin, seurakunnan kuin järjestöjenkin palveluja.

Sairastuminen

Korontartunnan ehkäiseminen perheessä

Apua koronaan sairastuneen perheen arkeen

Koronaan sairastunut perhe voi saada arkeen apua eri tavoin, esim. kotipalvelun palvelusetelinä tai perhetyön tukityönä. Lisäksi etäoppilaat voivat noutaa kouluruuan itse, jos huoltaja/t on sai-raana. Maksullista kauppapalvelua saa tilaamalla netissä.

Lapsiperheille kotipalvelua

Lapsiperheiden kotipalvelu tarjoaa konkreettista, helposti saatavaa apua perheen arjen keskelle. Kotipalvelu tarjoaa mm. lastenhoitoapua sekä apua kodin arkitöissä, joita tehdään yhdessä perheen kanssa. Kotipalvelua voivat saada perheet, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Palvelu perustuu sosiaalihuoltolakiin.

Kotipalvelu on perheelle tulosidonnaista. Maksullisuus perustuu perheen tulotietoihoin ja perheen kokoon. Kotipalvelua järjestetään myöntämällä perheelle palveluseteli.

Perhetyössä jo mukana olevat asiakkaat

Lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun avohuollon asiakkuudessa oleville perheille on tarjolla apua perhetyön ja tehostetun perhetyön toimesta koronatilanteessa.
Yhteyttä voi ottaa oman alueen sosiaalityöntekijään.

Maksullista kauppapalvelua

K-Ruoka- ja Foodie-verkkokaupat toimivat Turussa useissa ruokakaupoissa. Voit tilata ruuat ja kotiinkuljetuksen netissä.

Hätätilanteet

Sosiaalipäivystyksen asiakkaita ovat kiireellisesti hoivaa, turvaa ja apua tarvitsevat. Sosiaalipäivystys vastaa turkulaisten sekä kunnassa oleskelevien lasten ja muiden ikäryhmien kiireelliseen sosiaalipalveluiden tarpeeseen. Yksikössä otetaan vastaan ja käsitellään lastensuojeluilmoituksia sekä sosiaalihuoltolain mukaisia yhteydenottoja ja ilmoituksia. 

  • Sosiaalipäivystykseen saa yhteyden vuorokauden ympäri puhelimitse p. 02 262 6003.

Koulut ja päivähoito

Neuvolat

Neuvolan puhelinpalvelu, chat ja perheohjaus

Raskauteen ja lapsiperheen arkeen liittyvät asiat, mm. tietoa puhelipalvelusta.

Neuvolan chat palvelee pääsääntöisesti ma klo 9 - 13, ti - pe klo 9-11. Chat on tarkoitettu äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaille.

Neuvolan perheohjaus ohjaa perheitä puhelimitse kotikäyntien sijaan. Perheohjaajan tavoittaa numerosta 040 480 2247, ma-pe klo 8-10.

Lisätiedot:

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut

Palveluohjauksen neuvonnan chat palvelee arkisin klo 9-11. Meiltä voit kysyä sosiaalipalveluista, esimerkiksi taloudellisista vaikeuksista, elämänkriiseistä, arjen hankaluuksista, päihdeongelmista tai muusta hankalasta elämäntilanteesta.

Voit myös soittaa asiakasneuvonnan palvelunumeroon p. 02 262 5001 (arkisin klo 9-14)

Huomioi joulun ajan aukioloajat.

Perhetyö Facebookissa

Sivulta voit saada uusia ajatuksia ja keinoja, kuinka voit rauhoittaa omaa mieltäsi tai miten voit käydä vallitsevaa tilannetta läpi lapsesi kanssa. Perhetyön Facebook-sivulla toimii myös Messenger viestipalvelu, jonka kautta voit keskustella esimerkiksi kasvatukseen, perhe-elämään tai arjen hallintaan liittyvistä asioista. Messengerin viesteihin ovat vastaamassa perhetyön ammattilaiset arkipäivisin klo 9-11. Muina aikoina voit jättää viestin ja sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian.

Lapsiperheiden sosiaalityön tavoittaa myös puhelimella ja sähköpostilla. 

Lisätiedot ja yhteystiedot: Lapsiperheiden sosiaalityö

Perheneuvolasta saa tukea ja neuvontaa kasvatukseen liittyvissä pulmissa. 

Lisätiedot ja yhteystiedot: Perheneuvola 

Lasten ja nuorten ravitsemusterapia

Tutut arkiset käytännöt ovat tärkeitä myös poikkeustilan aikana. Säännöllinen ruokailu, päivittäinen liikunta ja riittävä lepo rytmittävät päivää ja tukevat hyvinvointia. Tasainen ateriarytmi, neljästä kuuteen ateriaa päivässä, on avain tasapainoiseen syömiseen.

Ravitsemusterapeutit tarjoavat ravitsemusterapiapalveluja myös koronaepidemian aikana. Apua saa tuttuun tapaan erilaisissa ravitsemukseen liittyvissä pulmatilanteissa ja vastaanotot toteutetaan etäyhteyksien avulla. 

Lisätietoja:

Tapahtumia, tukea ja ideoita perheen puuhiin verkossa

Liikuntavinkkejä, konserttitaltiointeja, teatteria ja muita tapahtumia tarjoillaan myös verkossa. Näihin virtuaalitapahtumiin voit osallistua kotoa käsin.  

Katso tapahtumat: 

Liikuntavinkkejä kotioloihin kaikenikäisille: 

Vinkkejä perheen yhteiseen tekemiseen ja kasvatuksen tueksi:

Asiasanat: