Turussa liikuntaolosuhteita kehitetään reipasta tahtia eri puolilla kaupunkia. Olosuhteita uudistamalla Turun kaupunki haluaa kannustaa aktiivisuuteen, edistää monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä lisätä liikuntapaikkojen käyttöä.

Invalid Scald ID.

Kupittaalla sijaitsevan Veritas Stadionin kentän pinnoite on vaihdettu tekonurmeen ja jalkapallostadionin päätyyn on valmistunut katsomo Ukrainan lipun väreissä. Uusi lämmitettävä ja ympäristöystävällinen tekonurmikenttä vastaa korkeimpiakin kansainvälisiä kriteerejä. Ekologinen BioFlex täyteaine toimitetaan osana Legacy 35 -tekonurmijärjestelmää, joka on hyväksytty kaikilla jalkapallon eri tasoilla FIFA Quality and Quality Pro -standardien mukaisesti.

- Vihdoin olemme saaneet Veritas Stadionista ympärivuotisen käytön mahdollistavan olosuhteen. Uusi päätykatsomo sen lisäksi, että stadion tuntuu nyt kaikilta sivuiltaan suljettuna oikealta jalkapallopyhätöltä, mahdollistaa myös isompien kansainvälisten pelien pelaamisen Turussa, iloitsee Palloliiton aluepäällikkö Jouni Koivuniemi.

Turun Urheilupuistoon valmistuu kesäksi yleisötilojen ja valaistuksen uudistamisen ohella neljä massapinnoitteista tenniskenttää. Tenniskentät soveltuvat entistä paremmin kaiken tasoisten pelaajien käyttöön. Kuntotennispelaajien toiveesta alkuperäiseen urheilupuiston tenniskenttäsuunnitelmaan tehtiin muutos ja päädyttiin pinnoittamaan tenniskentät massapintaisiksi. Pinnoitteesta, kentän käyttäjäprofiilista, kentän käytön toimintatavoista sekä ylläpidosta käytiin rikastavaa vuoropuhelua paikallisten tennisseurojen, - harrastajien ja kaupungin kesken.

-Tenniseura ÅLK odottaa innolla uusittavien massakenttien valmistumista. Pelattavuus tenniskentillä paranee, kun kentillä on riittävästi tilaa, niiden ilmansuunta on otollisempi ja kenttien uudet pinnat tulevat pysymään paremmassa kunnossa, kertoo ÅLK:n toiminnanjohtaja Olli Marjamäki.

Pansion kisapuistossa ilahduttavat puolestaan uudet harjoitus- ja otteluvalot sekä Lausteella n. 600 m2 monikäyttöinen väestöhalli. Asukasbudjettikohteena rakennetut kuntoportaat ovat valmistuneet Kalmasvuoreen ja seuraavana kohteena toteutukseen ovat tulossa Luolavuoren kuntoportaat.

 

Avoimia lähiliikuntapaikkoja kaikille

Lähiliikuntapaikkoja rakennetaan palvelemaan laajasti kaikkia kaupunkilaisia. Ylikylässä uudelta monitoimikentältä löytyvät skeittielementtien lisäksi tilat erilaisille palloilulajeille.  Impivaaran urheilukeskittymään rakentuva ulkokuntosali on ensimmäinen Turussa sijaitseva hybridikuntosali, jossa yhdistyvät painopakka- ja kehonpainolaitteet.

- Turun kaupunki haluaa kehittää liikuntaolosuhteita aktiivisesti kaupunkilaisia kuunnellen. Tavoitteena on, että liikuntapaikoista tulee entistä vetovoimaisempia liikkumis -ja kohtaamispaikkoja, jotka lisäävät käyttäjiensä kokonaisvaltaista hyvinvointia, kertoo Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.