Tilattavat teemaopastukset ryhmille

Hyvä tietää

  • Opastetut kierrokset kestävät noin tunnin.
  • Ryhmävarauksen voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 2 päivää ennen sovittua ajankohtaa. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin, veloitamme opastusmaksun.
  • Opastuksien hinta ellei toisin mainita: 70 € + pääsymaksu (alv 0 %)

Tiedustelut ja varaukset

Elämää Luostarinmäellä

Luostarinmäen peruskierroksella tutustutaan 200 vuoden takaiseen kaupunkimiljööseen. Reitin varrella kuullaan monta tarinaa Luostarinmäen asukkaiden arjesta ja elämäntavasta.

Kisällikierros

Kierroksella paneudutaan käsityöammatteihin ja käsityöläisyyteen ammattikuntalaitoksen aikana. Mitä oppipojan tehtäviin kuului? Miten kisällistä tuli mestari?

Helenasta Hilmaan

Tutustu Luostarinmäen naisiin. Liikkeelle lähdetään merimiehen talon naisista ja 1800-luvulla Luostarinmäellä vallinneesta maalaismaisesta elämäntavasta. Kierros päättyy rakennuksilla työskennelleeseen Hilmaan, joka asui Luostarinmäellä 1960-luvulta 1980-luvulle.

Perunaa ja särvintä

Kierroksella kuullaan entisaikojen ruokakulttuurista, ruuanvalmistuksesta ja aterioinnista.

Valaiseva kierros

Miten elettiin ja pärjättiin ennen sähkövalojen yleistymistä? Millaisin ratkaisuin valaistiin kujia ja koteja? Koe Luostarinmäki hämärän tultua. Saatavuus: marras–helmikuu.

Ain laulain työtäs tee

Tykykierroksen jälkeen työ sujuu taas kuin laulaen. Ratkaise vihjeet yhdessä työkavereiden kanssa ja löydä reitti Luostarinmäen viehättäviin tupiin ja mielenkiintoisiin verstaisiin. Reitin varrella kohdataan käsityöläisiä, kokeillaan omia käsityötaitoja ja kannetaan vettä entisajan malliin. Kierroksen päätteeksi tietovisassa testataan, mitä matkan varrella on opittu. Kierros suoritetaan pienissä joukkueissa. Voittajajoukkueelle on luvassa pieni palkinto!
Kysy hinta ja lisätiedot luostarinmaki@turku.fi