Menneisyyden taikalaatikko on Turun museokeskuksen toteuttama materiaalipaketti, jonka tarkoituksena on luoda mukavia keskusteluja sekä mahdollistaa museohetki myös museon seinien ulkopuolella. Aineisto on suomenkielinen. Aiheena Menneisyyden taikalaatikossa on Turku, mutta aineistoa voi käyttää muuallakin.

Ladattava materiaali

Voit tutustua aineistoon lataamalla pdf-tiedoston. Ryhmänvetäjien kannattaa pyytää sähköpostitse erillinen ryhmäkäyttöä varten tuotettu materiaali.

Materiaalin sisältö ja lainaaminen

Vanhoja valokuvalaatikoita muistuttavat kartonkikotelot (n. 25 cm x 20 cm x 4 cm) sisältävät

  • B5-kokoisia kuvakortteja,
  • tekstivihon,
  • 3D-esineitä, ja
  • palautelomakkeita.

Materiaali on saatavana myös digitaalisena ja se soveltuu ryhmätoimintaan.

Aineistot sopivat esimerkiksi virikemateriaaliksi muisteluhetkiin. Kouluissa ja muussa toiminnassa aineistoa voi käyttää soveltaen. Materiaalipaketteja voivat lainata esimerkiksi palvelutalot, kuntien ja yhdistysten kuntoutus- ja virikeryhmien vetäjät ja muut yhteisöt. Lainaaminen on maksutonta, mutta materiaali tulee varata ennakkoon ja noutaa itse Turun museokeskuksen Kalastajankadun toimipisteestä.

Materiaaliin voi tutustua myös OmaKirjasto-palvelussa.              

Turun museokeskus on tuottanut myös Skärgårdens tidsresa – Saariston aikamatka -nimisen kaksikielisen materiaalipaketin. Siinä aiheena on Parainen, mutta aineistoa voi käyttää muuallakin. Lue lisää: turku.fi/saaristonaikamatka

Sekä Menneisyyden taikalaatikko, että Saariston aikamatka -aineistoja voit tiedustella Turun museokeskuksesta. Sähköpostitse voi myös lähettää palautetta molemmista aineistoista.

•    Tiedustelut: Riina Nurmio, amanuenssi