Tule tutustumaan Vanhankaupungin alueen mielenkiintoiseen historiaan ja tulevaisuuden näkymiin elokuussa opastetulla kävelykierroksella. Vanhankaupungin alue on muuttunut vuosisatojen myötä: Kierroksella kurkistetaan alueen menneisyyteen, nykyisyyteen ja katsotaan hieman myös mahdolliseen tulevaisuuteen.

Opastettu kävelykierros lähtee Vanhalta Suurtorilta Brinkkalan parvekkeen alapuolelta ja etenee siitä kohti Tuomiokirkkoa ja Yliopistonmäkeä. Ennen kierrosta tai kierroksen jälkeen kannattaa piipahtaa vaikka Vanhan Suurtorin putiikeissa ja gallerioissa tai alueen ravintoloissa ja kahviloissa.

Kävelykierroksen oppaina ovat Turun matkailuoppaiden auktorisoidut oppaat.

Huomioi nämä:

  • Opastettu kävelykierros on maksuton.
  • Kierros kestää 1,5 tuntia.
  • Lähtö tapahtuu Vanhalta Suurtorilta, Brinkkalan talon edestä, parvekkeen alapuolelta.
  • Kierroksella kävellään mukulakiveyksellä ja rappusissa.
  • Kierrokselle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä maksimissaan 20 henkilöä.
  • Peruutathan ilmoittautumisesi, mikäli sinulle tulee este, jotta joku toinen pääsee tilallesi.

Päiväkohtaiset ilmoittautumislinkit suomenkielisiin opastuksiin:

Ilmoittautumislinkit ruotsinkielisiin opastuksiin:

Vanhakaupunki on yksi keskeisistä keskustan kehittämisen alueista. Tavoitteena on jatkaa alueen nostamista arvoiseensa asemaan paitsi vetovoimaisena matkailukohteena myös eurooppalaisuutta huokuvana kohtaamisten keitaana. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa palvelu- ja tapahtumatarjontaa siten, että alue on vireä ympäri vuoden. Kehittämistyön ensimmäisenä etappina on ollut kehittämissuunnitelman tekeminen historiallisen keskustan ja yliopistojen alueelle yhdessä alueen toimijoiden kanssa.

Turun historiallisen keskustan ja yliopistojen alueen kehittämissuunnitelma valmistui maaliskuussa 2021.  Tutustu Vanhankaupungin kehittämiseen sen verkkosivuilla.