Rekku-hakuratkaisu

Tutustu hakuratkaisuun tarkemmin

Digikannustin-hankkeen aikana hakuratkaisun demoympäristöön tuotiin dataa Akaan, Jyväskylän ja Turun verkkosivuilta. Testaa millaisia osumia erilaisilla asiasanoilla saat näistä eri kuntien datalähteistä. (Huomaa, ettei sisältöä päivitetä vaan se on olemassa ainoastaan käyttöliittymän testaamista varten.)

Kehitimme Turun kaupungin koordinoimassa Digikannustin-hankkeessa nykyaikaista avoimen lähdekoodin sivustohakua, jonka kunnat voivat halutessaan ottaa käyttöön verkkosivustoilleen. 

Mistä on kyse?

 

Kyseessä on ilmainen avoimen lähdekoodin hakuratkaisu, jonka kehittäminen on rahoitettu valtiovarainministeriön Digikannustin-hankkeena, jonka tavoitteena on parantaa kuntien tarjoamia digipalveluja. 

Hakuratkaisussa ei ole aloitusmaksua eikä kuukausiveloitusta.

Keskitetty hakuratkaisu on tehty yhteistyössä digipalveluiden kehittäjien ja kuntien digipalveluista vastaavien digikehittäjien kanssa. Siksi kuntasivustojen erityispiirteet ja vaatimukset on osattu ottaa huomioon kehityksen alkumetreiltä saakka.

Mihin se sopii?

Keskitetty hakuratkaisu on itsenäisesti toimiva kokonaisuus, joten sen voi asentaa kiinni monenlaisiin sivustoihin ja julkaisujärjestelmiin!

Käyttöönoton yhteydessä konfiguroidaan sopivat asetukset, jonka jälkeen haku osaa näyttää sivustoilta tarpeelliset tiedot halutussa muodossa.

Miltä se näyttää?

Keskitetty hakuratkaisu sopeutuu ulkonäköön tyylitiedostoa muokkaamalla. 

Oikea tehosteväri, fontit ja tekstikoot sekä käyttöliittymäelementtien muut asetukset varmistavat, että hakukenttä näyttää luontevalta osalta sivustoa.

Mitä nykyaikaisessa hakuratkaisussa on huomioitu?

  • Painottaa relevantteja ja ajankohtaisia sisältöjä hakutuloksissa
  • Ehdottaa ennakoivasti hakutermejä, kun käyttäjä aloittaa kirjoittamisen
  • Tunnistaa synonyymit ja taivutusmuodot
  • Korjaa kirjoitusvirheitä
  • Erottelee hakutulokset sisältötyypin mukaan
  • Tarjoaa helppokäyttöiset suodattimet haun rajaamiseksi
  • On erinomaisen toimiva myös mobiilissa

Miten saan hakuratkaisun käyttööni?

Ota meihin yhteyttä! 

Projektipäällikkö Mira Koivumäki-Lindolm