Mietityttääkö koronatilanne? Kaipaatko kavereita? Katso täältä millaista apua on tarjolla – tai etsi vaikkapa tekemistä. (Päivitetty 14.9.2020)

Järjestöille

Järjestöt voivat halutessaan ilmoittaa poikkeustilanteeseen liittyvät palvelutietonsa osoitteessa https://webropol.com/s/poikkeustilanpalvelut  tai lähetämällä tiedot osoitteeseen osallisuus@turku.fi

Toimi näin, jos epäilet tartuntaa itselläsi!

Uusia palveluja ja käytänteitä kehitetään ja otetaan käyttöön jatkuvasti, ja tietoja päivitetään tälle sivulle tilanteen muuttuessa. 

Juttele tai viestittele nuorisotyöntekijän kanssa

Nuorisopalvelut tarjoaa keskustelutukea ja tekemistä digimaailmassa. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa turkulainen nuori ja mistä tahansa asiasta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Mahdollista on jutella suomen kielen lisäksi myös ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi ja arabian kielellä.

Lisätietoja: Nuorisotyöntekijät palvelevat turkulaisnuoria sähköisesti 

Nuorten palveluja sähköisesti

Vimma sekä Rock Academy striimaavat livesoittoa, asiakaspalvelu ja neuvonta pelaavat ja etsivän nuorisotyön tavoittaa myös etänä.

Lisätietoja: Turku palvelee nuoria uusilla tavoilla

Poikkea hengailemaan virtuaalisesti

Kun kavereiden tapaamista ja yhteen kokoontumista pitää välttää, kannattaa kuulumiset vaihtaa etänä.    

Turun Tyttöjen talo tarjoaa virtuaalikohtaamisia Discordissa ja mielenkiintoisia livejä Instagramissa. 

Lisätiedot: Seuraa ilmoituksia Tyttöjen talon Facebook-sivulla

Esports- ja pelitoimintaa

Turku Game Academy (TGA) järjestää peli- ja esports-toimintaa Turun ja sen lähialueiden nuorille. TGA on avoinna normaalisti ja tukikohtana toimii pelitila Nexus, joka sijaitsee Aunelan monitoimitilassa. Nexus on auki noin neljä päivää viikossa ja ohjelmaa riittää avoimista illoista esports-ryhmiin ja erilaisiin tapahtumiin. Alla olevan linkin kautta löydät tarkemmat tiedot.

Lisätiedot: Turkulaisnuorille pelitoimintaa verkossa

Kädentaitovinkkejä Vimmasta

Nuorten taide- ja toimintatalon syys- ja joulukaudella on tarjolla monenlaisia kädentaitopajoja ja kädentaitokursseja vaihtuvilla teemoilla. Savitöitä, kankaanpainoa, huovutusta, koruaskartelua ja monenmoista inspiroivaa tekemistä.

Syksyn aikana järjestetään myös tapahtumia, joista osaan voi osallistua paikan päällä ja osa on verkkotapahtumia.

Hygieniaturvallisuudesta on huolehdittu toiminnassa monin tavoin. Kaikkeen ohjattuun toimintaan on pakollinen ennakkoilmoittautuminen ja ryhmäkokoja on rajattu. 

Kafé Vimma palvelee arkisin ma, ke, to ja pe klo 9.30 - 16 ja tiistaisin klo 9.30-15. 
Tarkemmat tiedot Vimman nettisivuilta turku.fi/vimma. Seuraa Vimmaa myös Instagramissa ja Facebookissa

Lisätiedot: turku.fi/vimma

Tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku palvelee sähköisesti

NuortenTurusta voi kysyä mm. työnhausta, asumisesta ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista sekä muista mieltä askarruttavista asioista.  Palvelut on suunnattu alle 29 -vuotiaille.

NuortenTurku palvelee asiakkaitaan puhelimitse ja WhatsAppin kautta sekä sähköpostitse nuortenturku@turku.fi ma klo 12-18 ja ke-pe klo 12-16. NuortenTurku päivystää Discordissa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-15.

Lisätiedot: turku.fi/nuortenturku

Koulut ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Apua nuorten mielenterveyshaasteisiin 

Turkulaiset nuoret saavat apua mielenterveyden ongelmiin koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta, koulujen kuraattoreilta ja psykologeilta ja kaupungin psykologiyksiköstä.

Lisätietoja: Nuorten mielenterveyspalvelut koronakriisin aikana

Järjestöjen tarjoamia palveluita nuorille

Kaveritoiminta

Perheet voivat hakea aikuista vapaaehtoista kaveritukihenkilöä 6–17-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Kaveritukihenkilöä voidaan tarvita esimerkiksi, kun lapsi tai nuori on yksinäinen tai hänellä on haasteita arjessaan. Kaveritoiminnasta lisätietoa ja linkki kaveritoiminnan hakemukseen löytyy https://varsinaissuomenpiiri.mll.fi/perheille/tukea-perheille/kaveritoiminta/

Kriisipuhelin ja Sekasin-chat auttavat myös ilta- ja yöaikaan

Valtakunnallinen Kriisipuhelin ja Sekasin-chat ja -Discord ovat matalan kynnyksen keskustelupalveluja. Keskusteluapua on tarjolla joka päivä ja yö puhelimitse ja verkossa. Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 0111. Sekasin-chat on avoinna ma-pe 9-24 ja viikonloppuisin 15-24 osoitteessa ja Sekasin-Discord on auki 24/7.

Lisätiedot: Keskusteluapua on saatavilla joka päivä ja yö Kriisipuhelimessa ja verkossa

Lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden tarjoama

1) ryhmächat tukinetissä
2) yksilötuki nuoren toivomalla tavalla
3) konsultointipuhelin www.veturointi.fi

Linkkitoiminta

Murrosikäisille (10-18-v.) ja heidän vanhemmilleen keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa puhelimitse tai etätapaamisilla. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia, voit olla suoraan yhteydessä työntekijöihin arkisin klo 8-18 puh. 044 5355 400. Lisätiedot ja tarkemmat yhteystiedot löydät myös: www.linkkitoiminta.fi/yhteys/   
10-18-vuotiaiden vanhemmille ammatillisesti ohjattu keskusteluryhmä 10-18-vuotiaiden vanhemmille verkossa joka toinen keskiviikko 22.4. alkaen klo 17. Lisätiedot www.linkkitoiminta.fi tai karoliina.kallio@vslj.fi / 044 7355 131

Nuorille ja heidän vanhemmilleen

1. Kriisimajoitus nuorille
2. Keskusteluapu nuorille ja perheille
3. Palveluohjaus ja neuvonta
4. Näpistyskeskustelu (Ankkuritoiminnan kautta)
5. Läheisneuvonpito ja läheissovittelu (Sosiaalitoimen kautta)
6. Sekasin- chat. SPR Nuorten turvatalo, puh. 02-2539667, turvatalo.turku@redcross.fi

Oma koutsi

Oma Koutsi -toiminta on tarkoitettu Föli-alueella asuville 17-29-vuotiaille nuorille, jotka kokevat kaipaavansa tukea opiskelu- ja työelämätaitoihinsa. Toimintaan voi tulla mukaan ilman lähetettä, sosiaalitoimen asiakkuutta tai diagnoosia.
Yhteydenotot: Liisa Love, 040 8678161, liisa.love@tukenasi.fi
Joustavat työajat, mutta pääsääntöisesti 9- 15 välillä tavoittaa parhaiten.

Otetaan Koppi –hanke

Auttaa ja tukee vanhemmuutta Varsinais-Suomalaisissa lapsiperheissä. Vastaamme 24 tunnin sisällä yhteydenottoihin. Meihin saa yhteyttä: Otetaan Koppi –hankkeen Facebook sivujen kautta, nettisivujen kautta otetaankoppi.fi (yhteydenottolomake) tai sähköpostilla apua@otetaankoppi.fi. Kaikki yhteydenotto on luottamuksellista ja käsitellään vain hankkeen piirissä olevien toimesta.

Pansion Me-talo

Me-talon hyvän mielen lähetykset joka arkipäivä Facebookissa klo 10.00 sekä Instagramissa klo 15.30. Löydät Me-talon somesta tunnuksella #metaloturku. Lähetykset tuovat iloa ja vinkkejä arkeen. Tule mukaan viihtymään!
Me-talon Juttuluuri päivystää ma-pe klo 12-15. Soita ja juttele Me-talon työntekijöiden kanssa mieltä askarruttavista asioista.

Pesäpuu ry:n Turvasatama-chatissa voi purkaa koronahuolia tai virtuaalihengailla

Lisätiedot: Nuorten Turvasatama-chat on auennut

SPR Nuorten turvatalo

Kriisimajoitus: Nuorten turvatalon väliaikainen kriisimajoitus toimii toistaiseksi entiseen tapaan. Nuoret ovat tervetulleita turvataloille, jos heillä tai heidän lähikontakteillaan ei ole flunssaa tai koronavirukseen viittaavia muita oireita. Ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa, mikäli majoituksen aukioloihin tulee muutoksia.
Keskusteluapu, itsenäistymisen tuki ja muu ohjaus ja neuvonta: Nuorten turvatalon kriisi- ja perhetyöntekijät tarjoavat ammatillista ja maksutonta keskusteluapua yli 12-vuotiaille nuorille, nuorille aikuisille sekä heidän läheisilleen. Lisäksi tarjoamme tukea itsenäistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Tapaamiset järjestetään ensisijaisesti etäyhteyksin.
Yhteystiedot: puh. 02-253 9667 tai 040-6608 048
s-posti turvatalo.turku@redcross.fi.
https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta
Turvatalo auttaa arkisin ma-pe vuorokauden ympäri. Lauantaisin ja sunnuntaisin olemme avoinna klo 17:00-10:00.

Tsemppari ry – Nuorten aikuisten kohtaamispaikka

Avointa matalan kynnyksen toimintaa 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille. Ajantasaiset tiedot toiminnastamme löytyvät myös Instagramista @tsemppari ja Facebookista facebook.com/tsempparinuortenkohtaamispaikka/ Toiminta etänä:  
Yksilötuki puhelimitse (WhatsApp ja Skype)
Avoin ilta Online -virtuaalikohtaamispaikka ti-to klo 13-16 Discord-palvelimella. Kanavalle pääset liittymään Tsempparin Facebookissa ja Instagramissa olevan linkin kautta
Etäulkoiluryhmä ma ja pe klo 13.00. Lisätiedot: Instagramista @tsemppari ja Facebookista facebook.com/tsempparinuortenkohtaamispaikka/

Turun NMKY- Nuorten kohtaamispaikka Toivo

Nuorten kohtaamispaikka Toivo on avoin matalankynnyksen kohtaamispaikka 17-28-vuotiaille nuorille aikuisille. Toivo tarjoaa mielekästä, aktivoivaa ja kuntoutumista tukevaa päivätoimintaa. Poikkeustilanteessa Nuorten kohtaamispaikka Toivo tarjoaa tukea:
DISCORD ma-pe klo 10-16 puh. 050 501 1599
nuorten.kohtaamispaikka@ymca.fi

Turun 4H:n kurssit

Kurssit toimivat tällä hetkellä etänä Turun 4H-yhdistyksen sivujen kautta ilmoittautuen. 13 - 18 vuotiaat voivat ottaa yhteyttä Instagramin kautta:quhan_nuoret. Suorat kontaktit numeroon 040 966 4100. Olemme yhteyksissä myös Tik Tok-tilin kautta: quhan_huudi. Kesätyöllistäminen toimii normaalisti.
Tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden 10-29.v
1. läksyapu
2.seksuaaliväkivaltatyö
3. yksilötuki
4. hyvinvointia tulevia ryhmiä verkossa  
www.mimmi.fi / Turun tyttöjen talo


Tyttöjen Talo

Työntekijät ovat tavoitettavissa Snapchatissä ja Tiktokissa (ttvarissuo) sekä In-stagramissa (turuntyttojentalo), ja puhelimitse ma-pe. Meihin voi olla yhteydessä, jos on huolia tai iloja. Nettisivulta lisätietoa: www.mimmi.fi.
- Läksyapua tarjolla whatsappin tai Teamsin kautta maanantaista torstaihin klo 13-16
Hanna 050- 566 3698 (ti ja to)
Kaisa  050-566 4079
Emmi-Riikka 045-2557170 (ma ja ti)
Katja 050-4126934 (ti ja to)
- Livet instagramissa:
ma klo 13.30-14.30/Johanna
ke klo 14-15/Katja ja Lelli
- Avoin toiminta Discordissa yli 13-vuotiaille ke klo 16-18! Linkki Discordiin Hennalta 050- 464 2027 tai henna.koivunen(a)mimmi.fi

Yökoris/YMCA Turku

Yökorista Turussa! Korista, musaa, yhteistä mukavaa tekemistä. Pelejä ja chillailua iltaisin. Kenelle tahansa nuorelle, pääasiassa 14-23 -vuotiaille. Siis ehkä myös sinulle?

Lisätietoja: https://www.ymcaturku.fi/muu-avoin-toiminta/yokoris/

Vamos Turku

Käytössä puhelin, viestit, WhatsApp, Discord-alusta. Matikkakummit etänä ja tilaa löytyy vielä muutamalle uudelle matikkakummin tarvitsijalle. Yhteydenotot: https://www.hdl.fi/vamos/kaupungit/turku/ tai https://fi-fi.facebook.com/vamosturku/

Seitin ja Invalidiliiton nuorten nettitoimintaa

Nuorten nettitoiminta on tarkoitettu liikuntavammaisille ja pitkäaikaissairaille 18 - 29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kaipaavat tekemistä. Lue lisää ja ilmoittaudu nuorten toimintaan: https://www.invalidiliitto.fi/ajankohtaista/osallistu-seitin-ja-invalidi...

Lisää tapahtumia ja tekemistä verkossa

Liikuntavinkkejä, konserttitaltiointeja, teatteria ja muita tapahtumia tarjoillaan myös verkossa. Näihin virtuaalitapahtumiin voit osallistua kotoa käsin.

Katso tapahtumat: Virtuaalitapahtumia Turkukalenterissa

Liikuntavinkkejä kotioloihin: Liikkeelle netissä

Harrastakotona.fi-sivusto kokoaa yhteen tekemistä ja mahdollisuuksia kokea ja kokeilla taidetta 

Asiasanat: