Mietityttääkö koronatilanne? Kaipaatko kavereita? Katso täältä millaista apua on tarjolla – tai etsi vaikkapa tekemistä. (Päivitetty 5.4.2022)

AJANKOHTAISTA TIETOA

Matalan kynnyksen palveluita yhteen koottuna

Oppaaseen on koottu matalan kynnyksen palveluita, jotka tarjoavat apua lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Oppaasta löytyy niin kaupungin, seurakunnan kuin järjestöjenkin palveluja.

Uusia palveluja ja käytänteitä kehitetään ja otetaan käyttöön jatkuvasti, ja tietoja päivitetään tälle sivulle tilanteen muuttuessa. 

Sairastuminen

Nuorten palveluja sähköisesti

Etsivän nuorisotyön sekä NuortenTurun tavoittaa myös etänä.

Lisätietoja: Turku palvelee nuoria uusilla tavoilla

Esports- ja pelitoimintaa

Turku Game Academy (TGA) järjestää peli- ja esports-toimintaa Turun ja sen lähialueiden nuorille.  Alla olevan linkin kautta löydät tarkemmat tiedot toiminnoista.

Lisätiedot: Turku Game Academy

Aluenuorisotilat

Aluenuorisotilat ovat avoinna normaalisti. Nuorisotilat ovat turvallisia paikkoja, joissa lapset ja nuoret voivat viettää aikaa keskenään ja halutessaan jutella ohjaajan kanssa. Maskin käyttöä suositellaan 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Lisätietoja:  Nuorisotilatoiminta

 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma

Tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku palvelee myös sähköisesti

NuortenTurusta voi kysyä mm. työnhausta, asumisesta ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista sekä muista mieltä askarruttavista asioista.  Palvelut on suunnattu alle 29 -vuotiaille.

Nuorten Turku palvelee maanantaisin klo 12-18 ja perjantaisin klo 12-16. Muina aikoina yhteyttä voit ottaa puhelimitse ja WhatsAppin kautta sekä sähköpostitse nuortenturku@turku.fi.

Lisätiedot: turku.fi/nuortenturku

Koulut ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Keskusteluapua puhelimitse ja chatteja verkossa

Kriisipuhelin ja Sekasin-chat auttavat myös ilta- ja yöaikaan

Valtakunnallinen Kriisipuhelin ja Sekasin-chat ja -Discord ovat matalan kynnyksen keskustelupalveluja. Keskusteluapua on tarjolla joka päivä ja yö puhelimitse ja verkossa. Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 0111. Sekasin-chat on avoinna ma-pe 9-24 ja viikonloppuisin 15-24 osoitteessa ja Sekasin-Discord on auki 24/7.

Lisätiedot: Keskusteluapua on saatavilla joka päivä ja yö Kriisipuhelimessa ja verkossa

Apua nuorten mielenterveyshaasteisiin 

Turkulaiset nuoret saavat apua mielenterveyden ongelmiin koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta, koulujen kuraattoreilta ja psykologeilta ja kaupungin psykologiyksiköstä.

Lisätietoja: Nuorten mielenterveyspalvelut koronakriisin aikana

Lisää tapahtumia ja tekemistä verkossa

Liikuntavinkkejä, konserttitaltiointeja, teatteria ja muita tapahtumia tarjoillaan myös verkossa. Näihin virtuaalitapahtumiin voit osallistua kotoa käsin.

Katso tapahtumat: Virtuaalitapahtumia Turkukalenterissa

Liikuntavinkkejä kotioloihin: Liikkeelle netissä

Harrastakotona.fi-sivusto kokoaa yhteen tekemistä ja mahdollisuuksia kokea ja kokeilla taidetta 

Asiasanat: