Omavalvonta

Lisätietoja omavalvonnasta saat Turun ympäristöterveyden elintarvikevalvonnalta.

Toiminnanharjoittajan on tunnettava elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieeniset vaarat yrityksessään ja laadittava suunnitelma ja toteutettava se terveyshaittoja aiheuttavien epäkohtien estämiseksi ja poistamiseksi. Omavalvontavelvoite koskee kaikkia elintarvikkeita käsitteleviä toiminnanharjoittajia.

Toiminnanharjoittajien tulee laatia kirjallinen omavalvontasuunnitelma esitettäväksi terveystarkastajalle. Turun terveystarkastajat antavat neuvoja toiminnanharjoittajalle omavalvontasuunnitelman laatimiseksi ja toteuttamiseksi. Turun ympäristöterveydestä on saatavana kirjallisia ohjeita omavalvontasuunnitelman laatimiseksi.

Elintarvikehuoneistojen omavalvontasuunnitelmat tarkistetaan OIVA-tarkastuksien yhteydessä.

 

Asiasanat: